ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Να βελτιώσουμε την προσέγγιση των εκτός έδρας ματς"

Στραματσόνι: "Να βελτιώσουμε την προσέγγιση των εκτός έδρας ματς"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι μια μέρα μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής και την πρόκριση στο Κύπελλο μίλησε για τα κέρδη από το ματς με την ομάδα της Πάτρας ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του Μπεργκ από την αναμέτρηση με τη Βέροια.

Την καθιερωμένη συνέντευξη στη συνδρομητική τηλεόραση της "NOVA" παραχώρησε ο Αντρέα Στραματσόνι στην διάρκεια της Παρασκευής (4/12).

Ο Ιταλός τεχνικός λίγες ώρες μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μίλησε για τα κέρδη που είχε το τριφύλλι, όπως ο Κλωναρίδης, αλλά και ο ίδιος απ' αυτό το παιχνίδι.

Ο 39χρονος προπονητής ρωτήθηκε και για το ματς με την Βέροια λέγοντας πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης των εκτός έδρας αγώνων του και φυσικά να βελτιώσει την εικόνα του.

Επίσης μίλησε για το 4-4-2 με ρόμβο αλλά και για την απουσία του Μπεργκ από τον αγώνα με την Βέροια.

"Ήταν σημαντικό να αρχίσουμε και πάλι να κερδίζουμε, γιατί ήμασταν σε μια συγκεκριμένη κατάσταση μετά την τιμωρία που μας επεβλήθη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα από τον Ηρακλή.

Οπότε είναι σημαντικό τώρα που προκριθήκαμε στο Κύπελλο επειδή η κατάκτηση του είναι ένας στόχος μας και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος".

Έχω την αίσθηση ότι δεν κερδίσατε μόνο τρεις πόντους και την πρόκριση αλλά και κάποιους παίκτες όπως ο Κλωναρίδης που έβαλε δυο γκολ, συμφωνείτε;
"Ναι. Θεωρώ ότι αυτά τα ματς είναι σημαντικά εξίσου για μένα για να μάθω τα χαρακτηριστικά κάποιων ποδοσφαιριστών μου που δεν είχαν παίξει έως τώρα. Αν δεν κάνω λάθος την Πέμπτη επτά παίκτες ήταν διαφορετικοί και είναι σημαντικό ότι είδα σε κάθε παίκτη τη σωστή νοοτροπία και αυτό είναι σημαντικό. Τόσο για τον Κλωναρίδη όσο και για άλλους παίκτες στην ομάδα όπως ο Λαγός και οι υπόλοιποι".

Επίσης είδαμε το ίδιο σύστημα, το 4-4-2, αλλά με διαφορετικό σχηματισμό. Γιατί αλλάξατε τόσο γρήγορα την τακτική της ομάδας, έγινε λόγω του συγκεκριμένου αγώνα;
"Όχι, όπως είπα από το ξεκίνημα της δουλειάς μου εδώ θα παίζουμε με 4-4-2 αλλά το συγκεκριμένο σύστημα κατά τη γνώμη μου έχει δυο επιλογές, 4-4-2 σε ευθεία με δυο παίκτες στα άκρα, και 4-4-2 σε ρόμβο με έναν παίκτη πίσω από τους δυο επιθετικούς και έναν μπροστά από τα στόπερ. Είναι δυο επιλογές της ίδιας δουλειάς και κάθε μεγάλη ομάδα πρέπει να ξέρει διαφορετικούς τρόπους να παίζει".

Δεν ξέρω αν είχατε χρόνο να σκεφτείτε το ματς που έρχεται με την Βέροια λόγω του ότι είχατε το ματς με την Παναχαϊκή και τον τρόπο με τον οποίο θα παίξετε σε μια δύσκολη έδρα;
"Πρέπει να βελτιωθούμε και μάλιστα πολύ στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια επειδή μερικές φορές υπήρχε διαφορετική προσέγγιση της ομάδας σε σχέση με τις εντός έδρας αναμετρήσεις.

Οπότε τώρα έχουμε μια κατάλληλη ευκαιρία να δείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση γιατί ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο ματς και σεβόμαστε την Βέροια.

Επίσης χθες (την Πέμπτη) το γήπεδο ήταν πολύ κακό, σκληρό θα έλεγα και μετά είχαμε το το ταξίδι με το πούλμαν γύρω στις τέσσερις ώρες δεν είναι εύκολο να επανέλθεις. Το ξέρουμε αυτό αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε όμως για το ματς με την Βέροια".

Ανησυχείτε επειδή ο Μπεργκ δεν θα είναι διαθέσιμος;
"Όχι, το ξέραμε αυτό επειδή πρέπει να εκτίσει την ποινή του αλλά ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Σίγουρα ο Μπεργκ είναι καλός παίκτης, όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά η νοοτροπία είναι ότι έχουμε ένα καλό σύνολο και όλοι όσοι είναι στον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι οι κατάλληλοι για αυτό το επίπεδο. Χθες ο Κλωναρίδης μου έδειξε τι μπορεί να κάνει, θα προσπαθήσουμε να είναι έτοιμος ο Πέτριτς, υπάρχει και ο Καρέλης και θα δούμε ποιος θα παίξει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ