ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Να το βουλώσουμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει στο Καραϊσκάκη"

Στραματσόνι: "Να το βουλώσουμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει στο Καραϊσκάκη"

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για μάχη δυο διαφορετικών κόσμων ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι ο τραυματισμός του Μπεργκ τον αναγκάζει να αλλάξει τα πλάνα του ενώ άφησε να εννοηθεί πως ούτε η παρουσία του Λέτο είναι δεδομένη την Κυριακή.

Άπαντες στον Παναθηναϊκό πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να βουλώσουν τα στόματα τους και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο "Γ. Καραϊσκάκης" ώστε να πάρουν τη νίκη που τόσο θέλουν.

Αυτό τόνισε ο Αντρέα Στραματσόνι μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" στην καθιερωμένη ετήσια εβδομάδα.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Μπεργκ που τον αναγκάζει να αλλάξει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα στο Φάληρο λέγοντας πως και η παρουσία του Λέτο για 70 λεπτά στο ματς με την Σταντάρ ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα ενόψει του ματς στο "Καραϊσκάκης".

Ο τεχνικός των πράσινων αναφέρθηκε και στην ήττα από την Σταντάρ και τις αποδοκιμασίες του κόσμου ζητώντας πρώτα απ' όλα ο ίδιος συγνώμη και λέγοντας ότι είχαν δίκιο και πως αντέχει την κριτική.

Σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία των Ζέκα, Λεντέσμα στο παιχνίδι του Φαλήρου υποστήριξε πως πρώτα θα μιλήσει μαζί τους και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Για τον τραυματισμό του Μπεργκ και την παρουσία του ή όχι στο ντέρμπι:

"Ο Μάρκους έχει πάει να υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά δεν είμαι θετικός για την παρουσία του στο παιχνίδι της Κυριακής. Σχεδίαζα αυτή τη δύσκολη εβδομάδα με τρία διαφορετικά ζευγάρια επιθετικών. Ο Μάρκους ένοιωσε στην προθέρμανση μία ενόχληση, δεν είναι ποδοσφαιριστής που εγκαταλείπει την προσπάθεια. Το ιατρικό τιμ είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και πήραμε την απόφαση να τον χρησιμοποιήσουμε".

Τι αλλάζει με την ενδεχόμενη απουσία του Μπεργκ:

"Ο Μάρκους είναι ο Μάρκους, λόγω των χαρακτηριστικών του. Μας αναγκάζει να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο στο Καραϊσκάκη, αλλά όποιος παίξει θα κάνει τη δουλειά του, αλλά ο Μάρκους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Είμαι ευχαριστημένος για το πάθος και την αυταπάρνηση που έδειξε στο παιχνίδι με τη Σταντάρ".

Για την ήττα από τη Σταντάρ:

"Πρέπει να πούμε ένα "συγνώμη" στους φιλάθλους μας γιατί ηττηθήκαμε στην έδρα μας. Το σκορ δεν είναι δίκαιο και το καταλαβαίνουν όσοι είδαν το παιχνίδι. Πρέπει να το βουλώσουμε και να ζητήσουμε συγνώμη από τους φιλάθλους μας και να πάμε στο Καραϊσκάκη να πάρουμε αυτό που θέλουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι".

Για τα ντέρμπι "αιωνίων":

"Είμαι 1 χρόνο στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Είναι πρώτοι και πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρώτοι. Οι παίκτες μας γνωρίζουν από ντέρμπι, άλλοι δεν γνωρίζουν και πρέπει να μάθουν. Όταν είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού γνωρίζεις και τις ευθύνες και αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει να αποδείξεις πως μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου".

"Μέχρι τώρα η στρατηγική του Παναθηναϊκού ήταν να αγωνίζεται με δύο επιθετικούς, είτε παίζαμε με 4 αμυντικούς, είτε με 3 αμυντικούς. Όλοι μιλούν από χθες πως τραυματίστηκε ο Μάρκους, αλλά για εμένα σημασία έχει πως ο Λέτο αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν στα πλάνα μου. Πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του Λέτο και αν δούμε πως δεν είναι 100% έτοιμος, τότε δεν θα παίξει δίπλα στον Ιμπάρμπο και θα πρέπει να αλλάξω λίγο τα πλάνα μου".

Η γνώμη του για τον Μπέντο:

"Γνώρισα τον κ. Μπέντο στη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Τον σέβομαι, αλλά την Κυριακή θα είμαστε σε διαφορετικούς πάγκους. Και όπως είναι με τους παίκτες, έτσι είναι και με τους προπονητές είμαστε αντίπαλοι την Κυριακή".

Για τον Ολυμπιακό:

"Ένα από τα κλειδιά του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης, ο οποίος είναι παίκτης που μπορεί τακτικά να αλλάξει το παιχνίδι. Τακτικά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές από πέρσι, αλλά έχει αλλάξει κάποιους ποδοσφαιριστές".

Γιατί η ομάδα μετά το 60' μένει από δυνάμεις:

"Είναι ένα σημείο που έχουμε αναλύσει βαθιά. Το πλάνο μας από την αρχή ήταν σκληρό γιατί έπρεπε να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν οι αρκετοί τραυματισμοί. Σχεδιάζαμε ανάμεσα στις δύο διακοπές για την Εθνική να έχουμε μία πτώση, αλλά μετά να κάνουμε ένα restart. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες αν δεν γνωρίζω κάτι".

"Τίποτα δεν άλλαξε στη μεθοδολογία των προπονήσεων μας. Είμαστε 11 μήνες εδώ και πρώτη φορά βγάλαμε αυτούς τους τραυματισμούς, αλλά αυτό που θεωρώ είναι πως ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές πιέστηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν στην ίδια... γραμμή της ομάδας, δηλαδή στη μεσαία γραμμή και έπρεπε να βρούμε λύσεις εκεί. Μας δυσκόλεψε αυτό στο ροτέισον".

Αν θα αγωνιστούν οι Ζέκα, Λεντέσμα:

"Θέλω να είμαι 100% έτοιμος αν θα τους χρησιμοποιήσω. Με τον Ζέκα θα μιλήσω πριν τον αγώνα, για τον Λεντέσμα θα αποφασίσω τις επόμενες ώρες".

Για τα παράπονα των φιλάθλων:

"Η πίεση στη δουλειά μου είναι φυσιολογική, γι αυτό και πληρωνόμαστε περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολλούς φιλάθλους,, το ίδιο ήταν και όταν βρισκόμουν στην Ιντερ. Καταλαβαίνω τους φιλάθλους μας, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δώσουμε το 110% των δυνάμεων μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βαριά ήττα από την Σταντάρ (0-3) και γιούχα για τον Παναθηναϊκό
"Αλλιώς μην ξαναμπείτε στο γήπεδο αυτό"
Ερωτηματικό για Μπεργκ στο ντέρμπι
Επιστροφή για Ζέκα, Λεντέσμα και Χουλτ, εκτός ο Σαμπά
Ξεκαθαρίζει η παρουσία του Μπεργκ στο ντέρμπι

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ