ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Να προετοιμαστούμε σωστά για τη νέα σεζόν"

Στραματσόνι: "Να προετοιμαστούμε σωστά για τη νέα σεζόν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι κατέδειξε ότι δουλεύει την ομάδα του Παναθηναϊκού με ορίζοντα την επόμενη αγωνιστική χρονιά, ενώ αναφέρθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και στην αντίδραση που ήρθε μετά τον αποκλεισμό.

Εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες , ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο και να ολοκληρώσει τη σεζόν πετυχαίνοντας το ελάχιστο δυνατό: τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Στις δηλώσεις του, ο Στραματσόνι αναγνώρισε την ανάγκη της επίτευξης του εναπομείναντος στόχου, όμως έδειξε ότι στο μυαλό του έχει αρχίσει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι στην κάμερα της Nova:

Για το αν είναι ικανοποιήθηκε από την αντίδραση της ομάδας μετά τον αποκλεισμό: “Ήταν πολύ σημαντικό να δείξουμε μία μεγάλη αντίδραση μετά το κακό ματς στο Κύπελλο. Πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς μας γιατί δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε ως προπονητικό τιμ να πείσουμε τους παίκτες μας ότι έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες και δεύτερον για τους οπαδούς μας, οι οποίοι ήταν φυσιολογικά απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα στο κύπελλο και θέλουμε να τους δείξουμε ότι διαθέτουμε μαχητικότητα και παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια παρότι χάσαμε το στόχο του Κυπέλλου. Πρέπει να τερματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται την τρέχουσα σεζόν αλλά και να προετοιμαστούμε από τώρα σωστά για την επόμενη…”.

Για τη νίκη στα Γιάννενα και το αν είναι έξτρα κέρδος η παρουσία του Μπεργκ που πέτυχε δύο γκολ: “Φυσικά. Και για τη δική μου φιλοσοφία και για την ομάδα μας είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο κεντρικός επιθετικός. Ειδικά στο 4-3-3 που χρησιμοποιούμε συνήθως, ο στράικερ έχει ρόλο “κλειδί”. Άρα είναι πολύ σημαντική η απόδοση του στράικερ, είτε αυτός είναι ο Μπεργκ ή ο Κλωναρίδης που τον χρησιμοποιούμε και εκεί. Πάνω απ’ όλα όμως προσωπικά κρατάω τη συνολική νοοτροπία της ομάδας, διότι παλέψαμε σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν μας επηρέασε που παίξαμε με παίκτη λιγότερο και δείξαμε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός”.

Για τη βαθμολογική θέση της ομάδας: “Συνηθίζω να κοιτάζω τη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν και να βλέπω το κάθε ματς που έρχεται. Μπροστά μας είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα και για τους οπαδούς μας και κοιτάζουμε πως να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον αγώνα αυτόν, να παλέψουμε και να νικήσουμε”.

Για τη γνώμη του για την κατάσταση που βρίσκεται οΠΑΟΚ: “Υπάρχουν δύο διαφορετικές όψεις σε τέτοιες περιστάσεις. Από τη μία πλευρά οι αντίπαλοί μας έχουν κάποια προβλήματα επειδή έχασαν στο γήπεδό τους από τον Ηρακλή, αλλά από την άλλη είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το μεταξύ μας ματς στη Λεωφόρο για να αντιδράσουν.

Εμείς από την πλευρά μας βέβαια θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες στην έδρα μας και είμαστε προετοιμασμένοι για να δείξουμε την ίδια μαχητικότητα με το προηγούμενο ματς. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα και στο κομμάτι της νοοτροπίας και στο αγωνιστικό κομμάτι. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και θα δώσουμε μία μάχη μέσα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια”.

Για την απουσία του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: “Ασφαλώς έχω σεβασμό στον Μπερμπάτοφ, αλλά και σε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα που διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες. Την Κυριακή θα είναι απέναντί μας 11 παίκτες, 11 “εχθροί”, ανεξαρτήτως του πως λέγονται. Κοιτάζω την ομάδα μου καιδεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο εκτός από το να παίξουμε όπως πρέπειγια να κατακτήσουμε τη νίκη”.

Για το"κλειδί" του ντέρμπι: “Πρώτα απ’ όλα πρέπεινα είμαστε συγκεντρωμένοι μέσα στην περιοχή.Κάποιοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει η πρώτη φάσηπου είναινα φτάσεις κοντά στο τέρμα και η δεύτερη φάση που πρέπει να σκοράρεις. Που πρέπει ναείσαι συγκεντρωμένοςστην περιοχήγια ναμπορείςνα τελειώνεις τις φάσεις. Γιατί εκτός από... όμορφοι στις ομαδικές μας ενέργειες, πρέπει να είμαστε και επικίνδυνοι και να σκοράρουμε στιςφάσεις που δημιουργούμε”.

Για τονΜάικλ Εσιέν: “Για να είμαι ειλικρινής, στο πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποίησα αρκετά τον Μάικλ, έπαιξε ακόμα και τρία ματς στην ίδια εβδομάδα. Τον είδα λίγο πιο κουρασμένο τελευταία, εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μου και όποιος δείχνει καλύτερος στις προπονήσεις θα παίζει. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω δύο λόγια για τον Ρόμπιν Λουντ. Είναι ένας νέος παίκτης, ένας ταλαντούχος παίκτης. Δεν ήταν στις πρώτες επιλογές για αρκετό καιρό, αλλά ποτέ δεν έχασε τη συγκέντρωση και τη θέλησή του. Άξιζε να πάρει την ευκαιρία που πήρε στα Γιάννενα, είναι μικρός σε ηλικία αλλά δείχνει ότι μπορεί να παίξει στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι κάτι που οφείλω να σημειώσω".

Για το αν ο Λέτο θα αγωνιστεί σύντομα: “Με τον Σεμπαστιάν δουλεύουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν πρέπει να βιαστούμε προκειμένου να τον δούμε στο γήπεδο. Ξέρει άλλωστε και ο ίδιος ότι πρέπει να αγωνιστεί όταν θα αισθάνεται απόλυτα έτοιμος. Προς το παρόν δουλεύει σκληρά κάνοντας ένα μέρος με την ομάδα και ένα άλλο μέρος με το γυμναστή μας τον Φεντερίκο και πρέπει να πω ότι τα πηγαίνει πολύ καλά”.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ