ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Να μη χάσουμε την ισορροπία μας σε κανένα σημείο"

Στραματσόνι: "Να μη χάσουμε την ισορροπία μας σε κανένα σημείο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι θεωρεί ως σημείο "κλειδί" του αγώνα με την επικίνδυνη Μπρόντμπι την ισορροπία στην άμυνα και στάθηκε αρκετά σε αυτό στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Μπρόντμπι στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης και μεταξύ άλλων στάθηκε στην ισορροπία που πρέπει να δείξουν οι πράσινοι στην άμυνα τους ακόμα και όταν είναι σε φάση επίθεσης. Καθώς όπως είπε ο Ιταλός οι Δανοί είναι αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και πιέζουν συνεχώς.

"Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γνωρίζοντας ότι το ματς με την Μπρόντμπι είναι "κλειδί" για τη φετινή μας πορεία. Στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες και όλοι στον Παναθηναϊκό το έχουν καταλάβει και είμαι σίγουρος ότι αύριο όλοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για αυτό και κατανοούν τη σημασία του αγώνα".

Ένα γρήγορο γκολ θα ανεβάσει σίγουρα τον ρυθμό της ομάδας ή προσανατολίζεστε σε ένα πιο κλειστό παιχνίδι;
"Όπως μπορείτε να δείτε από τα τελευταία παιχνίδια αυτής της ομάδας είναι γεμάτα από γκολ. Είναι μια ομάδα που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες αλλά σου δίνουν την ευκαιρία να κάνεις και εσύ. Σίγουρα αν σκοράρεις στην αρχή κάθε ματς είναι καλό και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό".

Τι θα είναι εκείνο που θα πείτε στους παίκτες να προσέξουν περισσότερο;
"Να είναι επιθετικοί αλλά όταν είναι στην επίθεση να μην χάνουν την ισορροπία τους. Η Μπρόντμπι είναι μια ομάδα που επιθυμεί να χάσεις την ισορροπία γιατί παίζει με αντεπιθέσεις. Δουλεύουμε στο να είμαστε στην επίθεση χωρίς να χάνουμε την ισορροπία μας και όχι να βγαίνουμε μπροστά σαν τρελοί".

Στα προηγούμενα δυο ματς παίξατε με τρεις αμυντικούς και σας βγήκε θα γίνει το ίδιο και τώρα;
"Όπως ξέρετε είχαμε κάποια προβλήματα στα στόπερ το τελευταίο διάστημα με την κατάσταση του Μολέντο, του Ιβάνοφ και περιμένουμε την τελευταία προπόνηση για να δούμε. Σίγουρα όλοι θέλουν να παίξουν, πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και όποιος παίζει πρέπει να είναι αν όχι 100% έτοιμος σίγουρα στο 90%. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει με τρεις στην άμυνα, μπορεί με τέσσερις. Το σημαντικό είναι η ισορροπία, το πνεύμα και η όλη εικόνα της ομάδας".

Θεωρείτε ότι η αμυντική προσήλωση είναι το "κλειδί";
"Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινείς με εσάς και με τους παίκτες μου. Αν η άμυνα δεν είναι καλή θα έχουμε δυσκολίες στο παιχνίδι μας. Η ομάδα αυτή είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολύ πίεση στην άμυνα. Αν αμυνθείς καλά έχεις πλεονέκτημα. Αν δείτε πως έπαιξαν κόντρα στην Χέρτα θα δείτε ότι δημιούργησαν πολλές φάσεις και για αυτό απέκλεισαν μια πολύ καλή ομάδα".

Ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζετε περισσότερο;
"Είναι ένας ο οποίος σκόραρε οχτώ γκολ σε τρεις αγώνες (σ.σ. Πούκι). Στην Ελλάδα πρέπει να τον σταματήσεις (σ.σ. γέλια). Πέρα από το αστείο ο Πούκι είναι ένας πολύ καλός παίκτης, παίζει στο όριο του οφσάιντ και είναι πολύ καλός να βρίσκει το κατάλληλο τάιμινγκ και μου αρέσει και ο Μούχταρ, παίζει στην μικρή εθνική της Γερμανίας. Είναι καλός παίκτης και μου αρέσει. Βέβαια είμαστε Παναθηναϊκός δεν φοβόμαστε και θέλουμε να κερδίσουμε".

Η εμπειρία και η προσωπικότητα κάποιων παικτών που έχει ο Παναθηναϊκός όπως ο Μπεργκ, ο Ζέκα, ο Λεντέσμα είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα;
"Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία όταν παίζεις Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ σημαντική. Είναι πλεονέκτημα, ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση του αγώνα, το πως θα εξελιχθεί μια φάση. Ενδεχομένως να μην είσαι πάντοτε επιθετικός αλλά δεν πρέπει να χάσεις ποτέ την ισορροπία σου για αυτό είναι το πρώτο ημίχρονο. Οπότε ότι γίνει θα αφορά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα".

Με ποιο σκορ θα είστε ικανοποιημένος;
"Αυτή η ομάδα έρχεται με πολλά γκολ και νίκες. Ο στόχος μας θα ήταν να βάλουμε ένα-δυο γκολ αλλά και αυτοί έρχονται για να σκοράρουν. Αν ο Παναθηναϊκός παίξει συγκεντρωμένα για 90λεπτά τότε αυτό θα είναι πολύ καλό για εμάς".

Χουλτ: "Πιο επικίνδυνη από την ΑΪΚ η Μπρόντμπι"

Από την πλευρά του ο Νίκλας Χουλτ που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι η Μπρόντμπι είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ, παίζει διαφορετικά από την ΑΪΚ και είναι επικίνδυνη αλλά σημείωσε ότι όλα εξαρτώνται από το πως θα αγωνιστεί το τριφύλλι.

Αντιμετωπίζεται μια ομάδα από την Σκανδιναβία, την Μπρόντμπι, αλλά έχει διαφορές από την ΑΪΚ. Έχετε εντοπίσει ποιες είναι αυτές;
"Ναι νομίζω η Μπρόντμπι παίζει εντελώς διαφορετικά από την ΑΪΚ. Παίζει πολύ πιο επιθετικά, θα είναι πιο επικίνδυνοι στο παιχνίδι ενώ η ΑΪΚ ήταν επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι αλλά θεωρώ ότι το επίπεδο της Μπρόντμπι και της ΑΪΚ είναι σχεδόν το ίδιο αλλά το στυλ παιχνιδιού εντελώς διαφορετικό αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό".

Στραματσόνι: "Να μη χάσουμε την ισορροπία μας σε κανένα σημείο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Προερχόσουν από έναν τραυματισμό, είσαι απόλυτα έτοιμος;
"Ναι αισθάνομαι καλά έλειπα από τις προπονήσεις μετά το πρώτο παιχνίδι με την ΑΪΚ, πλέον όμως γυμνάζομαι εδώ και πέντε μέρες κανονικά. Νοιώθω καλά, 100% έτοιμος και είμαι ανυπόμονος για το παιχνίδι".

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη, ποιο θα ήταν όμως το επιθυμητό σκορ για σένα;
"Το 4-0 θα ήταν ένα καλό σκορ (σ.σ. γέλια) αλλά είναι πολύ δύσκολο να το πεις. Κάθε ματς στο Europa League είναι δύσκολο καθώς κάθε ομάδα που παίζει στα play off είναι καλή. Μετά τον αγώνα θα δούμε ποιο θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε για αυτό".

Δείτε και το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπρόντμπι:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ