ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Ισορροπημένος όμιλος, κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς"

Στραματσόνι: "Ισορροπημένος όμιλος, κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι υποστήριξε ότι οι πράσινοι δεν είναι το φαβορί κόντρα σε Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα αλλά σίγουρα θα κάνουν την προσπάθεια τους για ότι καλύτερο μπορούν ευελπιστώντας κάθε ομάδα να χάσει βαθμούς.

Αρκετά ισορροπημένο χαρακτήρισε τον όμιλο του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν τον Άγιαξ, την Σταντάρ Λιέγης και την Θέλτα. Ο Ιταλός μίλησε στην κάμερα του "OTE TV" λίγα λεπτά μετά την κλήρωση και τόνισε ότι ρόλο θα παίξει και το πρόγραμμα αλλά και ότι οι όλες οι ομάδες θα χάνουν βαθμούς.

Χαρακτηριστικά ο Ιταλός σημείωσε:

"Δεν είναι εύκολος όμιλος αλλά είναι ισορροπημένος και στην Ευρώπη όταν τα πράγματα είναι ισορροπημένα κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς. Και αυτό μπορεί να είναι καλό για εμάς. Δεν είμαστε το φαβορί αλλά μπορεί να χαθούν βαθμοί και αυτό ίσως είναι καλό για εμάς".

Σας είδαμε στην διάρκεια της κλήρωσης να προβληματίζεστε κυρίως από την Θέλτα;
"Η Θέλτα έκανε μια super σεζόν στην Ισπανία αλλά τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ και έπεσε σε εμάς. Είναι και ο Άγιαξ με την Σταντάρ Λιέγης που είναι καλές ομάδες αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα. Πρέπει να ανησυχούμε αλλά πρέπει να ανησυχούν και αυτοί".

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια δεν ταίριαζε με τις ομάδες από το Βέλγιο, με το στιλ τους, αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος;
"Πρώτα απ' όλα περιμένω τώρα το πρόγραμμα για να δούμε πως θα πάει. Αν θα ξεκινήσουμε στην έδρα μας ή όχι. Ίσως ο Άγιαξ και η Θέλτα ξεκινούν με ένα ελαφρύ προβάδισμα. Όταν ξεκινάς στο τέταρτο γκρουπ δεν είναι εύκολα. Είναι ένας δύσκολος όμιλος γιατί όπως σας είπα και πριν μπορείς να κερδίσεις κάθε αντίπαλο αλλά μπορεί και να χάσεις. Στα υπόλοιπα γκρουπ ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες. Θεωρώ ότι το γκρουπ είναι ισορροπημένο. Είμαστε Παναθηναϊκός και θα αντιμετωπίσουμε κάθε ομάδα ξεχωριστά".

Πριν την κλήρωση στις δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV ο Αντρέα Στραματσόνι είχε μιλήσει για το ματς με την Μπρόντμπι και στάθηκε και στην μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού ενόψει των αγώνων του Europa League:

Για το παιχνίδι με την Μπρόντμπι:
"Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην αρχή λόγω της επιθετικότητας της Μπρόντμπι. Στο πρώτο ημίχρονο μας έκλεισαν στο δικό μας μισό και δεν ήταν εύκολα. Στο τέλος όμως είχαμε καλή αντίδραση και ήταν σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε στους ομίλους του Europa League όπου αξίζει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός".

Για την παρουσία των πράσινων στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας:
"Είμαστε στο χειρότερο γκρουπ αλλά για εμάς είναι το ίδιο γιατί έχουμε να κοντραριστούμε με τις καλύτερες ομάδες. Βέβαια δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο τρίτο με το τέταρτο γκρουπ".

Για το αν θέλει να αποφύγει κάποιον αντίπαλο;
"Ο στόχος μας δεν είναι απλά να μετέχουμε αλλά να προκριθούμε. Σίγουρα δεν θέλω να πω κάτι πριν δω τους αντιπάλους αλλά σίγουρα η Γιουνάιτεντ είναι η καλύτερη απ' όλες τις άλλες ομάδες. Αλλά και για τους άλλους να ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο τέταρτο γκρουπ δεν είναι καλό. Χθες το βράδυ δέχτηκα συγχαρητήρια από παλιούς μου φίλους όπως ο Σπαλέτι και τους είπα προσέξτε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι στο τέταρτο γκρουπ".

Για το αν θέλει μια ιταλική ομάδα, όπως είπε την Πέμπτη:
"Αστειευόμουν γιατί οι Ιταλικές ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Η Ρόμα στο δεύτερο γκρουπ ξεχωρίζει. Βέβαια ο Σπαλέτι είναι φίλος μου και θα ήταν ωραίο να τους δω ξανά".

"Όπως είπα και πριν είμαστε Παναθηναϊκός και είναι σημαντικό να προκριθούμε. Μιλάει η ιστορία για εμάς. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν είναι τόσο καλό να κάνεις πολλά σχόλια πριν την κλήρωση".

Για το αν η παρουσία των πράσινων στο Europa League θα φέρει και νέες μεταγραφές:
"Σίγουρα τώρα που ξέρουμε ότι έξι παιχνίδια περιμένουν τον Παναθηναϊκό, πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι. Μιλάμε με τον πρόεδρο για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Δεν θέλω να μιλήσω για βελτίωση αλλά να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό παικτών ώστε να ανταποκριθούμε στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Σίγουρα ξέρουμε τι θέλουμε, υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κοιτάμε αλλά δεν είναι τόσο απλό γιατί πρέπει να σταθμίσουμε κάποια πράγματα, σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά αλλά και κάποια άλλα πράγματα".

Για το αν θα δούμε έναν άλλο Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα:
"Εξήγησα πολλές φορές ακόμα και στους παίκτες μου ότι άλλο η Ευρώπη και άλλο το πρωτάθλημα. Επειδή στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός πρέπει να οδηγεί το ματς για 90 λεπτά ενώ στην Ευρώπη και να θες να το κάνεις αυτό μπορεί και να μην μπορείς. Αυτό χρειάζεται δουλειά, τους έχω πει ότι είναι διαφορετικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ