ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Ήμουν θυμωμένος και το είπα στους παίκτες μου"

Στραματσόνι: "Ήμουν θυμωμένος και το είπα στους παίκτες μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άγιαξ ο Αντρέα Στραματσόνι σε συνέντευξη του μίλησε τόσο για τα λάθη των πράσινων κόντρα στους Ολλανδούς και τα όσα μετέφερε στους παίκτες του αλλά και την άμεση επικέντρωση των πράσινων στο ματς με τον ΠΑΣ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι θύμωσε πολύ με τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στο παιχνίδι με τον Άγιαξ και αυτό το εξέφρασε στους ποδοσφαιριστές του και μάλιστα με έντονο τρόπο αμέσως μετά το ματς. Κάτι το οποίο τόνισε ο Ιταλός μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τεχνικός των πράσινων αναφέρθηκε στην ήττα από τον Άγιαξ, τα λάθη των παικτών του, μίλησε για την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ενώ επικεντρώθηκε και στην αναμέτρηση της Κυριακής λέγοντας ότι θεωρεί τον ΠΑΣ μια πολύ δυνατή ομάδα.

Χαρακτηριστικά ο Αντρέα Στραματσόνι είπε στην κάμερα της "NOVA":

"Ναι σίγουρα, όλοι χθες το βράδυ ήταν αρκετά απογοητευμένοι επειδή με τον τρόπο που ξεκίνησε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να κυριαρχήσουμε στο ματς με τον Άγιαξ".

Είναι εύκολο μετά από ένα παιχνίδι να πεις πολλά, αν είχατε την ευκαιρία θα αλλάζατε κάποιο από τα πλάνα σας;
"Νομίζω ότι έβαλα στο γήπεδο τους καλύτερους έντεκα, σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκονταν πριν το παιχνίδι. Ξέρετε ότι ο Λεντέσμα ήταν άρρωστος και είχαμε αποφασίσει ότι θα παίξει 60 λεπτά επειδή θα κουραζόταν. Δυστυχώς όταν έβαλα τον Λέτο δεν πέρασαν ούτε πενήντα δευτερόλεπτα και έγινε το πέναλτι, και μετά αμέσως η κόκκινη. Όπότε όταν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι συνέβησαν αυτές οι δυο στιγμές που άλλαξαν την ιστορία".

Ανησυχείτε σχετικά με την νοοτροπία που έχουν κάποιοι παίκτες γιατί μετά το γκολ του Άγιαξ υπήρξε μπλακ άουτ;
"Δεν είναι μυστικό ότι ήμουν πολύ θυμωμένος και το είπα ανοιχτά στους παίκτες. Δεν με ενδιαφέρουν τα λάθη, γιατί στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη. Τώρα έτυχε να είναι ο Παναθηναϊκός, την επόμενη φορά θα είναι κάποια άλλη ομάδα, αλλά δεν μου άρεσε ότι μετά το παιχνίδι χάσαμε τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε και αυτό είναι που δεν θέλω να δω ξανά".

Είναι εύκολο τώρα να αφήσετε πίσω σας το παιχνίδι με τον Άγιαξ και να επικεντρωθείτε στην Super League και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα;
"Πρώτα απ' όλα για να κλείσουμε το θέμα με το Europa οι άλλες δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες. Οπότε όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ματς με τα Γιάννινα ξέρουμε ότι δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Εγώ θεωρώ τον ΠΑΣ ως μια από τις καλύτερες ομάδες μετά την τετράδα των μεγάλων. Είναι ευχάριστο το ότι παίζουμε με τον κόσμο μας αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την προσοχή μας".

Φυσικά αυτό που θα θέλετε να δείτε από τους παίκτες σας είναι να αποφεύγουν τα προσωπικά λάθη;
"Όχι μόνο για το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. γέλια). Ξέρω πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να αποφύγεις τα λάθη, μιλώντας γενικά. Αλλά στο ματς με τον Άγιαξ δυο-τρία καθοριστικά λάθη άλλαξαν το παιχνίδι. Κάποιες φορές είσαι τυχερός και δεν επηρεάζουν την εξέλιξη του αγώνα. Αλλά στην Ευρώπη πολλές φορές τα λάθη κοστίζουν. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε αλλά είμαι θετικός".

Στην ιστορία του Παναθηναϊκού έχουμε πολλά παραδείγματα ότι μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια ή πριν απ' αυτά υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης. Πως θα το αντιμετωπίσετε αυτό;
"Αυτό είναι ένα θέμα της ανθρώπινης φύσης. Γιατί από την μια αντιμετωπίζεις τον Άγιαξ και μετά πρέπει αμέσως να στραφείς στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι και θέμα νοοτροπίας γιατί ο ποιο σημαντικός στόχος για εμάς είναι το πρωτάθλημα και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε αυτό το παιχνίδι. Και θα είμαι ο πρώτος που θα έχω στο μυαλό μου να βάλω τους καλύτερους έντεκα στο ματς. Γιατί θα είναι το πρώτο μήνυμα στην ομάδα πως για εμάς το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό, έχοντας βέβαια υπόψιν και τους τραυματισμούς".

Είδαμε κάποιοι παίκτες να είναι κουρασμένοι θα κάνετε αλλαγές;
"Ναι σίγουρα. Αυτό εννοώ με την κατάσταση. Αλλά η απόφαση μου θα είναι για αυτούς που θα δω καλύτερα από σήμερα μέχρι την Κυριακή".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ