ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Έχω βρει το σύστημα, σκέφτομαι τα πρόσωπα"

Στραματσόνι: "Έχω βρει το σύστημα, σκέφτομαι τα πρόσωπα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι προανήγγειλε ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει επιθετικά τον Άγιαξ και εξήγησε ότι δεν ανησυχεί για τις απουσίες.

Να αποκτήσει ξανά ο Παναθηναϊκός την ευρωπαϊκή του ταυτότητα, είναι ο σκοπός του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν τον ενδιαφέρει ο αντίπαλος, αλλά ο τρόπος που θα αγωνιστεί η ομάδα του και προανήγγειλε επιθετικότητα. Όσο για τους τραυματίες, εξήγησε ότι δεν ανησυχεί γιατί έχει επιλογές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Προετοιμαζόμαστε για αυτό το ματς και θέλουμε να δείξουμε την εικόνα που πρέπει. Θέλαμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στο επίπεδο που του αρμόζει, στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και στα προκριματικά το πετύχαμε. Θέλουμε να παίξουμε αυτό το ματς, εγώ και οι παίκτες μου και να πάρουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Φέτος χτίσατε τον Παναθηναϊκό με βασικά εργαλεία. Τρία εξ αυτών, είχαν προβλήματα. Σε τι κατάσταση βρίσκονται;
"Δεν είναι μυστικό ότι οι τρεις παίκτες δεν είναι εντάξει. Κανείς δεν είναι σιγουρός να μείνει εκτός ή να παίξει. Έχουμε την προπόνηση σήμερα στις 8, για δώσουμε χρόνο αποθεραπείας. Αλλά δεν ανησυχώ, γιατί ο κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού θα παίξει καλά αύριο στη Λεωφόρου, είτε με αυτούς τους τρεις, είτε χωρίς αυτούς".

Στραματσόνι: "Έχω βρει το σύστημα, σκέφτομαι τα πρόσωπα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα παιχνίδια με τον Άγιαξ έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Παναθηναϊκό. Θεωρείτε ότι είναι ένα έξτρα κίνητρο για εσάς;
"Ναι, το θεωρώ σίγουρα. Είναι τεστ, είναι πρόκληση, γιατί ο Παναθηναϊκός παίζει με τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως ο Άγιαξ. Και ο Παναθηναϊκός είναι μία τέτοια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είχε στο παρελθόν αυτό το στάτους και τώρα πρέπει να δηλώσουμε σε όλους ότι θα το επαναφέρουμε. Ο μόνος τρόπος είναι να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, όχι στα λόγια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος".

Εφόσον δεν παίξει ο Κουτρουμπής, θα αλλάξετε την τριάδα στην άμυνα ή θα δούμε κάτι άλλο, όπως τη χρησιμοποίηση του Κουλιμπαλί;
"Αυτή είναι μία επιλογή που σκέφτομαι. Έχω στο μυαλό μου πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός και θα βρω τα πρόσωπα. Αλλά είναι σαφής ο προσανατολισμός πως θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκό αύριο"
.

Στραματσόνι: "Έχω βρει το σύστημα, σκέφτομαι τα πρόσωπα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο είναι το κλειδί για να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη; Ποια στοιχεία χρειάζεται;
"Πρώτα απ’ όλα, παίζουμε στη Λεωφόρο, οπότε θέλω ο Παναθηναϊκός να παίξει επιθετικά, γιατί παίζουμε στην έδρας. Δεν μας νοιάζει εάν παίζουμε με τον Άγιαξ ή άλλη ομάδα. Το κλειδί είναι να μείνουμε συμπαγής, αλλά έχοντας τον τρόπο να είμαστε επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι ο Άγιαξ έχει ποιότητα, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα τους δημιουργήσουμε προβλήματα στην επίθεση".

Γουακάσο: "Δεν μας νοιάζει ο Άγιαξ αλλά το πως θα είμαστε εμείς"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Γουακάσο ο οποίος στάθηκε στο παιχνίδι που θα πρέπει να κάνει το τριφύλλι και όχι στο πως θα παίξει ο Άγιαξ. Ο Γκανέζος άσος είπε χαρακτηριστικά:

Πόσο διαφορετικά θεωρείς ότι θα είναι τα ματς του ομίλου, σε σχέση με τα ματς των προκριματικών, από αγωνιστικής και ψυχολογικής άποψης;
"Περιμέναμε για αυτό το ματς και είχαμε πολύ καλή απόδοση για να περάσουμε στους ομίλους. Είναι σημαντικό να έχουμε καλή φόρμα, θετική ψυχολογία και νομίζω ότι θα έχουμε το ιδανικό μομέντουμ για αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ματς που στην Ευρώπη, χρειάζεται τρεξίματα".

Στραματσόνι: "Έχω βρει το σύστημα, σκέφτομαι τα πρόσωπα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πιστεύεις ότι εάν ο Παναθηναϊκός τρέξει παραπάνω, θα έχει το πλεονέκτημα;
"Χρειαζόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας. Να κάνουμε ότι κάναμε και στα προκριματικά. Προετοιμαζόμαστε με κάθε τρόπο που χρειάζεται, για κάθε αγώνα πρωταθλήματος ή Ευρώπης. Να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Δεν μας νοιάζει ο Άγιαξ, αλλά εμείς. Μας ενδιαφέρει να έχουμε καλή απόδοση για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ