ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Είμαστε σε δύσκολη στιγμή"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι παραδέχθηκε ότι περνάει μια πολύ δύσκολη στιγμή στον Παναθηναϊκό αλλά και πάλι βρήκε θετικά στοιχεία στην αντίδραση που έδειξε το τριφύλλι.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με τον Πανιώνιο και την ισοπαλία με τους “κυανέρυθρους” που άφησε και πάλι τους “πράσινους” επτά βαθμούς από την κορυφή τόνισε πως το τριφύλλι έχει βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Υπάρχει πίεση και οι πράσινοι αποφάσισαν σαν ένα άλλο “γκρουπ θέραπι” να παραμείνουν όλοι μαζί σε ξενοδοχείο μέχρι το ματς του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ ώστε να μπορέσουν να συνέλθουν και και κοιτάξουν μπροστά.

Ο Ιταλός και πάλι βρήκε θετικά στοιχεία στην αντίδραση που έδειξε ο Παναθηναϊκός και δεν έδειξε διάθεση να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστικά είπε στην συνέντευξη Τύπου: "Ξέραμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο ματς και στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως σχεδιάσαμε με τον Πανιώνιο να παίζει καλύτερα. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε καλύτερα και είχαμε σωστή προσέγγιση αλλά δεχτήκαμε το γκολ του Ανσαριφάρντ σε ένα καλό σημείο για εμάς.

Το μόνο καλό σημείο από την αναμέτρηση είναι η αντίδραση της ομάδας, ίσως είναι η πρώτη φορά που αντιδρούμε αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία".

Μόνο μια νίκη σε δέκα παιχνίδια σε Ευρώπη, Κύπελλο και πρωτάθλημα και με την εικόνα τη σημερινή, ο Παναθηναϊκός βγάζει την εικόνα μιας φοβισμένης και ο αντίπαλος έχει 15 κόρνερ λες και είναι η Μπαρτσελόνα που οφείλεται αυτό;

"Στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα δεν παίξαμε όπως θέλαμε και αρκετοί παίκτες μας έπαιξαν κάτω από τα στάνταρ τους και της απόδοσης τους. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε περισσότερο ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι καλό και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τέτοιες δύσκολες στιγμές και από την φυσική κατάσταση είμαστε σε λίγο καλύτερη κατάσταση γιατί δείξαμε ότι μπορούσαμε μέχρι το τέλος να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σε ότι έχει να κάνει με τα κόρνερ δεν είναι ένα μέτρο για να κρίνεις ένα παιχνίδι γιατί κάποια ήρθαν σερί και δεν μας δημιούργησαν προβλήματα".

Μετά τα όσα έγινε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και τη συζήτηση με τον κόσμο αλλά και τις αποδοκιμασίες στο παιχνίδι με τον Άγιαξ μήπως αισθάνεστε πιο πιεσμένος;

"Σίγουρα όταν δεν κερδίζεις τέσσερα παιχνίδια στην σειρά και είσαι Παναθηναϊκός που πρέπει να παίρνεις αποτελέσματα είσαι πιεσμένος. Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή και το κλαμπ αποφάσισε να μείνουμε όλοι μαζί και οι τραυματίες σε ξενοδοχείο. Τα λάθη είναι όλων, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και εγώ ξέρω τις ευθύνες που έχω και αυτός ήταν ο λόγος που θα πάμε πίσω στο ξενοδοχείο μέχρι το επόμενο παιχνίδι".

Χωρίς να είναι αμυντικογενές πάντα ένα σχήμα με τρεις αμυντικούς μήπως ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο αμυντικά γιατί στο δεύτερο μέρος με τον Βιγιαφάνιες ήταν καλύτερος;

"Είχαμε κάποιες δυσκολίες στην επίθεση γιατί δεν καταφέρναμε να κρατήσουμε σωστά την μπάλα ο Μπεργκ με τον Λουντ δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα μπροστά. Ο Λέτο και ο Ιμπάρμπο το κάνουν αυτό καλύτερα αλλά δεν τους είχα στην διάθεση μου. Σίγουρα κάποιες φορές η ομάδα πρέπει να υποστηρίζει το πλάνο".

Οι περισσότεροι παίκτες είναι δικοί σας, θεωρείτε ότι αυτή τη στιγμή παίζουν και για τον προπονητή;

"Πρώτα απ' όλα αγωνίζονται για τον Παναθηναϊκό, μετά αγωνίζονται και για μένα αλλιώς δεν θα υπήρχε αυτή η αντίδραση που βγάλαμε ακόμα σε και μια δύσκολη κατάσταση γνώριζαν ότι δεν έπαιζαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και προσπάθησαν να μπουν με διαφορετική διάθεση στο δεύτερο μέρος”.

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα αίτια για την αρνητική εικόνα της ομάδας;

“Σίγουρα το γεγονός ότι παίξαμε κάποια σερί παιχνίδι χωρίς να έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας, κάτι που είναι αναμενόμενο αλλά δυστυχώς στην ίδια θέση κάποιες φορές μας λείπουν παίκτες αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία και οι ίδιοι παίκτες που ξεκίνησαν καλά τη σεζόν τώρα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουν πρέπει να το παλέψουν. Σας είπα δεν ήμουν ευχαριστημένος από το δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Άγιαξ σήμερα όμως προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος. Η ισοπαλία φυσικά και δεν είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό αλλά κρατάμε την μάχη που δώσαμε μέχρι το τέλος”.

Πήρατε την απόφαση να αφήσετε τον Στιλ στον πάγκο και να βάλετε τον Βλαχοδήμο σας ικανοποίησε;

"Ήταν μια απόφαση από την αρχή της σεζόν για το πλάνο της ομάδας πως ο Στιλ είναι ο πρώτος και ο Βλαχοδήμος είναι ο γκολκίπερ που “χτίζουμε” και εγώ ήθελα και τον Κοτσόλη ως μια τρίτη λύση και ως έναν έμπειρο παίκτη στα αποδυτήρια. Όταν αποφάσισα να αφήσω τον Στιλ εκτός ακολούθησα το πλάνο. Όλοι είδαν σήμερα ότι ο Βλαχοδήμος έκανε καλό παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είχε να παίξει για αρκετό καιρό. Μπορώ να θυμηθώ αρκετές καλές επεμβάσεις που είχε”.

Έχει τελειώσει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχει μια σπουδαία ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά, τι φταίει και μπήκε έτσι η ομάδα στο πρώτο μέρος;

"Όπως σας είπα και πριν το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν όπως το περιμέναμε. Στην ανάπαυλα προσπάθησα να σοκάρω τους παίκτες στο ημίχρονο και σίγουρα στο δεύτερο μέρος παίξαμε διαφορετικοί. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και έχετε δίκιο το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν όπως το περιμέναμε. Στο δεύτερο μέρος μπήκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές και με την παρουσία τους άλλαξαν την εικόνα της ομάδας”.

Photo credits: Eurokinisi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ