ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Δικό του πρόβλημα αν του αρέσει που έχασε"

Στραματσόνι: "Δικό του πρόβλημα αν του αρέσει που έχασε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι χαρακτήρισε θετικό για τον Παναθηναϊκό ενόψει τη ρεβάνς το 1-0 και σημείωσε ότι η ΑΪΚ δεν μπορεί να παίξει όπως στην Λεωφόρο και στον επαναληπτικό.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 την ΑΪΚ και πήρε ένα σκορ καλό σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσόνι ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία. Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό όμως έχει τελειώσει μόνο το πρώτο ημίχρονο και απομένουν ακόμα 90 λεπτά μάχης στην Σουηδία.

Βέβαια όπως σημείωσε ο Ιταλός τεχνικός η ΑΪΚ δεν μπορεί να παίξει και στη ρεβάνς με τον ίδιο τρόπο, τόσο αμυντικά όσο αγωνίστηκε και στην Λεωφόρο.

Αν πριν από το ματς η πρόκριση ήταν 50-50 τώρα ματς το ματς τι πιθανότητες δίνετε;
"Ξέρετε ότι το 1-0 είναι ένα καλό σκορ για Ευρωπαϊκό ματς. Γνωρίζουμε όμως ότι παίξαμε τα 90 λεπτά από τα 180 που έχουμε να δώσουμε οπότε τώρα τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα δεν θα παίξουν με τον ίδιο τρόπο στην έδρα τους".

Μας λέγατε ότι σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε μεγάλες ομάδες, μήπως υπερεκτιμήσατε τις δυνατότητες της ΑΪΚ;
"Είμαστε Παναθηναϊκός και κατά τη γνώμη μου δεν θέλουμε να κοιτάζουμε το πως παίζει ο αντίπαλος. Θέλουμε να παίξουμε με τα χαρακτηριστικά μας και είχαμε απευθείας. Μπήκαμε στο παιχνίδι και είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Όταν τις χάνεις όμως το παιχνίδι μπορεί να γίνει επικίνδυνο".

Με την είσοδο του Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός έγινε ποιο επιθετικός;
"Πρώτα απ' όλα ο Κουτρουμπής έγινε αλλαγή επειδή χτύπησε στο κεφάλι και δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Με τον Βιγιαφάνιες ήμασταν πιο επιθετικοί αλλά δεχτήκαμε δυο φάσεις από την ΑΪΚ. Και ήταν σημαντικό για εμάς να βρούμε το γκολ".

Πέρσι τέτοιο καιρό δεν ήσασταν εδώ όταν αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από την Καμπάλα και ακολούθησε αυτό το αρνητικό κλίμα σε όλη τη χρονιά τώρα μπαίνοντας στα αποδυτήρια είδατε τους παίκτες να είναι ανακουφισμένοι;
"Όλοι ξέρουν ότι για τον Παναθηναϊκό η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική και βασικός στόχος και πρέπει να επιστρέψει στην θέση που του αξίζει. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις σεβασμό για κάθε αντίπαλο. Καμιά φορά βέβαια το παιχνίδι δεν πηγαίνει όπως θέλεις. Αυτό που μου άρεσε απόψε ότι η ομάδα πότε δεν έχασε την αίσθηση του αγώνα. Προσπαθούσαμε να βρούμε το γκολ αλλά παραμείναμε συμπαγής".

Είδαμε αρκετούς νέους παίκτες στο αρχικό σχήμα. Πόσο χρόνο ακόμα θέλουμε για να δούμε τον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι;
"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να παίρνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Πρέπει να μπούμε στην φάση των ομίλων και να είμαστε ανταγωνιστικοί δεν έχει σημασία αν είναι οι παίκτες του Στραματσόνι ή του Παναθηναϊκού. Σίγουρα κάποιοι παίκτες έφτασαν στη διάρκεια της σεζόν και κάποιοι στην αρχή. Εγώ μοιράστηκα με την διοίκηση της προτεραιότητες μου. Οπότε τώρα είναι καλύτερα. Αλλά αυτό δεν είναι μια δικαιολογία. Ήταν δικός μου Παναθηναϊκός τότε, είναι δικός μου Παναθηναϊκός και τώρα".

Είπατε ότι το 1-0 είναι ένα καλό σκορ, το ίδιο όμως είπε και ο τεχνικός της ΑΪΚ;
"Είπα πριν ότι στο πρώτο παιχνίδι ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι καλό να νικάς με 1-0. Αν ο αντίπαλος τεχνικός είναι ευχαριστημένος που είδε την ομάδα του να χάνει είναι δικό του πρόβλημα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ