ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Δεν ξεχνώ την Ξάνθη"

Στραματσόνι: "Δεν ξεχνώ την Ξάνθη"
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι υποστήριξε ότι δεν ξεχνά την περσινή ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο από την Ξάνθη, ενώ επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη σημασία.

Έναν επιπλέον λόγο να θέλει τη νίκη στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη έχει ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού αφού στάθηκε στη σημασία που έχουν τα αποτελέσματα, υποστήριξε ότι δεν ξεχνά την περσινή ήττα από τους ακρίτες, στη Λεωφόρο.

Η συνέντευξη του προπονητή του Παναθηναϊκού στη Nova έχει ως εξής:

-Για το αν ευνόησε ή όχι η διακοπή του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό:

«Κάθε διακοπή του πρωταθλήματος έχει πάντοτε δύο όψεις. Η μία σχετίζεται με την αποθεραπεία κάποιων παικτών και η άλλη με τον κίνδυνο να χάσεις ως ομάδα το ρυθμό σου. Σε γενικές γραμμές όμως βλέπω καλά την ομάδα και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη».

-Εάν τον προβληματίζουν τα προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν τελευταία:

«Μέχρι το πρώτο διάστημα της σεζόν ήμασταν καλά. Οταν ξεκίνησαν τα διπλά ματς μέσα στην ίδια εβδομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη προέκυψαν κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το σημαντικό είναι ότι έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι παίκτες μας όπως ο Μπουμάλ, ο Χουλτ, ο Γουακάσο, οι οποίοι είχαν κάποια προβλήματα τραυματισμών».

-Εάν ο Μπουμάλ που επανήλθε και ο Εμποκού υπολογίζονται για το ματς με την Ξάνθη:

«Ο Εμποκού ήταν το τελευταίο μας απόκτημα χρονικά, ο τελευταίος παίκτης που ενσωματώθηκε στην ομάδα. Χρειάζεται ακόμα λίγος χρόνος για να καταλάβει τα δικά μου θέλω. Μέρα με τη μέρα γίνεται περισσότερο έτοιμος, θα έρθει η στιγμή του. Με τον Μπουμάλ δεν χρειάζεται να βιαστούμε, δεν θα βρίσκεται στην 18άδα του αγώνα με την Ξάνθη γιατί είναι μόλις πέντε μέρες που προπονείται με την ομάδα μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής».

-Για το φιλικό με τον Πανελευσινιακό και το αν είναι ικανοποιημένος από τους πιτσιρικάδες:

«Είμαι ικανοποιημένος αλλά και χαρούμενος γιατί φαίνεται η καλή δουλειά της Ακαδημίας. Ξεχώρισα και επιβράβευσα έναν απ’ αυτούς, τον Χατζηγιοβάννη, που πλέον προπονείται και δουλεύει μαζί μας και θα πρέπει να βρούμε ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να του δώσουμε την ευκαιρία, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι είναι άλλο η Κ20 και άλλο η πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πάντως 2-3 νεαροί ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν»…

-Εάν του δίνουν έξτρα δύναμη τα εγκώμια από τους παίκτες του (Λεντέσμα, Στιλ):

«Είτε στα καλά, είστε στα άσχημα, εγώ είμαι ο επικεφαλής. Δουλεύουμε μαζί με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη και προσπαθούμε να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό. Υπήρχαν κάποια χρόνια που η ομάδα δεν ήταν τόσο κοντά στο να πρωταγωνιστεί όπως της αρμόζει. Προσπαθούμε να χτίσουμε τη σωστή νοοτροπία, να είμαστε συμπαγής ως ομάδα και να πρωταγωνιστούμε. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη σημασία και περιμένω την ομάδα μου να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένη στο ματς με την Ξάνθη».

-Εάν η φετινή ομάδα μπορεί να διαχειριστεί την πίεση της κορυφής:

«Οταν παλεύεις για την κορυφή, το σημαντικότερο δεν είναι πώς διαχειρίζεσαι τα πράγματα όταν όλα πάνε καλά και έρχονται τα αποτελέσματα. Πιο σημαντικό είναι να διαχειριστείς σωστά όταν, νωρίτερα ή αργότερα, θα πέσεις κάτω και θα χρειαστεί να σηκωθείς ξανά. Αυτό που προέχει για μένα είναι να χτίσουμε μία σωστή νοοτροπία με την οποία θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε σωστά κάθε αποτέλεσμα.

Αυτή τη στιγμή πάντως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να επικεντρωθούμε στο ματς με την Ξάνθη. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ήταν η μοναδική ομάδα που μας νίκησε πέρυσι στη Λεωφόρο επί των ημερών μου. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά. Είναι μία καλή ευκαιρία για μας».

-Εάν μίλησε με τον Σκίμπε για τον Ζέκα ή για άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού για την Εθνική:

«Ναι μιλήσαμε για παίκτες της ομάδας μου, αλλά είναι κάτι που για λόγους σεβασμού δεν μου επιτρέπεται να δημοσιοποιήσω. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τον προπονητή της Εθνικής και θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι πολύ θετικό που μας συναντά και σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό παρότι αυτή τη στιγμή έχουμε τον Κουτρουμπή και τον Ζέκα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να κληθούν στην Εθνική ομάδα, υπάρχουν και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές που έρχονται για το μέλλον. Εχουμε παρόμοιο τρόπο οπτικής των πραγμάτων για το ποδόσφαιρο με τον Σκίμπε».

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ