ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Δεν ήμουν ήρεμος στο ημίχρονο"

Στραματσόνι: "Δεν ήμουν ήρεμος στο ημίχρονο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ΑΪΚ υποστήριξε ότι στο ημίχρονο του αγώνα τα "έψαλε" στους πράσινους και αυτοί αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο 45λεπτο.

Αρκετά νεύρα είχε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΑΪΚ ο Αντρέα Στραματσόνι και αυτά φρόντισε να τα μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του ζητώντας τους να αλλάξει άρδην η εικόνα τους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Και αν κρίνει κανείς από το πως μπήκαν οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος ο Ιταλός τα κατάφερε και η αντίδραση που έδειξαν οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν κάτι που άρεσε στον Στραματσόνι ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα είχε να πει και αρκετές καλές κουβέντες για τους παίκτες του αλλά και κάποιες παρατηρήσεις.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Ξέραμε από την αρχή ότι η προσέγγιση του αγώνα δεν θα ήταν εύκολη. Στο σπίτι τους οι παίκτες της ΑΪΚ παίζουν καλά και ήταν αήττητοι ένα χρόνο. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου ήμουν χαρούμενος από την αντίδρασή μας και τη διάθεση μας να “σκοτώσουμε” το παιχνίδι. Με βάση την εικόνα μας στα δύο ματς, αξίζαμε απόλυτα την πρόκριση».

-Το ματς πήγε όπως το σχεδιάσατε;
«Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω στο α’ ημίχρονο. Πρέπει να δεχθούμε βεβαίως και το γεγονός ότι η ΑΪΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε όπως ξέρουμε και αξίζαμε να νικήσουμε…».

-Η γνώμη σας για την ατμόσφαιρα απόψε στο γήπεδο;
«Είμαι εντυπωσιασμένος, αυτή είναι η σωστή ατμόσφαιρα για ευρωπαϊκό ματς. Ο κόσμος τους έδειξε ότι άξιζαν να μείνουν στην Ευρώπη. Ήταν καταπληκτική η συμπεριφορά τους ακόμη κι όταν έχαναν. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ…».

-Οι νέοι παίκτες μαζί με τον Μπεργκ έκαναν τη διαφορά απόψε…
«Όλοι ήταν πολύ σημαντικοί. Όλοι και ο Μολέδο και ο Ζέκα που ήταν και πέρσι εδώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι γινόμαστε μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο, ομάδα. Αυτό το συναίσθημα μου δημιουργεί για παράδειγμα η ασίστ του Γουακάσο στον Μπεργκ, στο 0-2, ήταν κάτι πολύ καλό. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Είμαστε μόνο στην αρχή. Μπορούμε και να κάνουμε καλύτερα πράγματα από εδώ κι πέρα».

-Η πρόκριση μετράει πάνω απ’ όλα. Είναι κάτι που δεν σας άρεσε απόψε;
«Θύμωσα λίγο στο τέλος του α’ ημιχρόνου, όπου για περίπου 10 λεπτά οι παίκτες μου έδειξαν λίγο σαν να έμεναν… ικανοποιημένοι με το 0-0. Εξέφρασα στους παίκτες μου τι ένιωθα στα αποδυτήρια, με όχι και τόσο ήρεμο τρόπο. Κι εκείνοι αντέδρασαν στο γήπεδο. Και μου άρεσε πολύ αυτό. Επίσης, μετά το 2-0, το αφήσαμε λίγο. Οκέι, αυτό είναι ανθρώπινο, αλλά πρέπει να το βελτιώσουμε».

-Νιώθετε ότι είχατε και τύχη στο παιχνίδι σε κάποιες ευκαιρίες που έχασε η ΑΪΚ σε στατικές φάσεις;
«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε σ’ αυτό το κομμάτι. Ο Κουτρουμπής είχε αναλάβει να βγαίνει μπροστά από τον Μαρκάνεν στο μαρκάρισμα. Μειώσαμε τη δύναμη τους στις στατικές φάσεις, αλλά έχουν έξι παίκτες κοντά στο 1,90 μ. Κάναμε ότι καλύτερο. Ήμασταν τυχεροί σε 1-2 περιπτώσεις, αλλά δεν είναι εύκολο να παίζεις σε τέτοιες καταστάσεις…».

Λίγο αργότερα μιλώντας στην κάμερα του OTE TV υποστήριξε:

"Ο Λουντ άρχισε στο κέντρο και έγινε ο τρίτος της επίθεσης. Ήταν κλειδί στην τακτική της ομάδας. Του έδωσα συγχαρητήρια για την απόδοσή του. Είναι μια σημαντική νίκη. Ξέραμε πως η ΑΪΚ θα έμπαινε δυνατά, έχοντας την ώθηση και από τον κόσμο τους, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση, ανεβάσαμε ρυθμό στο δεύτερο μέρος και πετύχαμε δύο γκολ".

Για τις οδηγίες που έδωσε στο ημίχρονο:
«Δεν μπορώ να σας πω κάτι (γέλια). Είπα κάποια πράγματα στους παίκτες μου και εκείνοι τα κατάλαβαν, γι’ αυτό ήταν διαφορετική η εικόνα μας στο δεύτερο μέρος».

Για το τι του άρεσε από την ομάδα του:
«Μου άρεσε ότι ήμασταν συμπαγείς και δεν δεχτήκαμε γκολ για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς. Ίσως θα με πείτε τελειομανή, όμως μετά το 2-0 να χαλαρώσαμε και αυτό με εκνεύρισε λίγο».

Τέλος για τον συνθετικό χλοοτάπητα σημείωσε:
«Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή του αγώνα είχαμε κάποιο πρόβλημα. Σέβομαι την απόφαση να παίξουμε σε συνθετικό χορτάρι, αλλά προτιμώ το φυσικό χορτάρι και τη μυρωδιά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ