ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Απογοητεύτηκα που δεν "σκοτώσαμε" το παιχνίδι"

Στραματσόνι: "Απογοητεύτηκα που δεν "σκοτώσαμε" το παιχνίδι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για τις δυο μεγάλες του απογοητεύσεις από το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης", επανέλαβε την πίστη του στην ομάδα και υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί αγώνων ενόψει πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να "σκοτώσει" το ματς όπως υποστήριξε ο Ιταλός τεχνικός στις δηλώσεις του στην κάμερα της "NOVA" και αυτό ήταν το ένα από τα δυο γεγονότα που απογοήτευσαν τον Ιταλό μετά το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το δεύτερο ήταν πως δεν κατάφεραν οι πράσινοι με τη νίκη τους να δώσουν χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού σε μια σεζόν που είναι τραγική.

Ο Ιταλός προπονητής επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πίστη του στην ομάδα, υποστήριζε πως φέτος ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά προετοιμάζεται για την επόμενη χρόνια και μίλησε και για το ματς με τον Ηρακλή και την παρουσία του Βέλλιου.

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε στην κάμερα της "NOVA" ο Ιταλός προπονητής:

"Στο τέλος του αγώνα όλοι όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα ήταν απογοητευμένοι. Πήγαμε στο "Γ. Καραϊσκάκης" να κάνουμε το παιχνίδι μας, πρόσωπο με πρόσωπο, κατά τη γνώμη μου θεωρώ με τη σωστή νοοτροπία. Πήγαμε να παλέψουμε, να δώσουμε τη μάχη μας για κάθε μπάλα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Οι δυο μεγάλες μου απογοητεύσεις μετά από 2-3 μέρες είναι αρχικά ότι είχαμε την ευκαιρία να "σκοτώσουμε" το παιχνίδι. Δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο με τον Ταυλαρίδη και τον Κουτρουμπή και στο δεύτερο ημίχρονο την μεγάλη ευκαιρία με τον Μαμούτε. Κατά τη γνώμη μου σε αυτά τα ματς πρέπει να μετουσιώνεις τις ευκαιρίες σε γκολ, γιατί το ποδόσφαιρο δεν σε ξεπληρώνει.

Η δεύτερη μεγάλη απογοήτευση έχει να κάνει με τον κόσμο. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με αυτό το αποτέλεσμα και ξέρουμε ότι αυτή η σεζόν είναι πολύ κακή για τον Παναθηναϊκό. Είμαι όμως ο προπονητής και φυσικά μετά από δυο-τρεις μέρες πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Γιατί πιστεύω στην ομάδα μου, στους παίκτες, στο κλαμπ και στην επόμενη σεζόν και το μέλλον που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ".

Αν είχατε την ευκαιρία να προπονήσετε ξανά αυτό σ' αυτό το παιχνίδι θα κάνετε κάτι διαφορετικό, στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως κάποιες αλλαγές;
"Για να είμαι ειλικρινής όχι. Γιατί κατά τη γνώμη μου δημιουργήσαμε πολλές δυσκολίες στον Ολυμπιακό. Δεν θυμάμαι σε αυτό το πρωτάθλημα άλλη ομάδα που είχε τόσες ευκαιρίες για να φτάσει στο δεύτερο γκολ στο γήπεδό του (σ.σ σε ματς εναντίον του Ολυμπιακού). Στο ποδόσφαιρο μπορείς να προετοιμάζεις ένα ματς, αλλά δεν ξέρεις στην διάρκειά του τι θα συμβεί και δυστυχώς... ίσως οι τραυματισμοί του Βιγιαφάνιες... γιατί κατά τη γνώμη μου πίσω από τους δυο επιθετικούς ο Βιγιαφάνιες δημιούργησε πολλά προβλήματα".

Μετά από έναν γύρο στον Παναθηναϊκό θα θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
"Στο ποδόσφαιρο οι κρίσεις αλλάζουν πολύ γρήγορα. Κατά τη γνώμη μου οι προπονητές οφείλουν να βλέπουν τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, οπότε θα έλεγα ότι καλύτερο θα ήταν να κάνω έναν απολογισμό στο τέλος της σεζόν".

Πιστεύετε ότι με τόσες αλλαγές τον Ιανουάριο είναι μια σεζόν σαν προετοιμασία για την επόμενη χρονιά; Είστε σε θέση να ξέρετε τους παίκτες σας και όπως έχετε πει το καλοκαίρι θα θέλετε 2-3 παίκτες τοπ κλας για να είστε πανέτοιμοι για την επόμενη σεζόν;
"Ναι πιστεύω πολύ σε αυτό, αλλά όχι σαν δικαιολογία αλλά διότι πρέπει να έχεις ένα πλάνο στο ποδόσφαιρο. Και αν σκεφτείτε ότι 4-5 παίκτες οι Μολέντο, Μέστο, Βιγιαφάνιες, Λέτο που έπαιξαν στο "Γ. Καραϊσκάκης", ήταν νέοι στην ομάδα, μπορεί να καταλάβετε ότι ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε η ομάδα να γίνει όσο δυνατή έχεις στο μυαλό σου. Διότι οι παίκτες θέλουν χρόνο να καταλάβουν πώς θες να αναπτύσσονται, πώς να πιέζουν.

Επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι δικαιολογία και σας είπα ότι είμαστε απογοητευμένοι και λυπούμαστε πολύ. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πιστεύω στην δουλειά μου, στη δουλειά των παικτών και πρέπει να επανέλθουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα".

Πρέπει να αντιμετωπίσετε τον Ηρακλή, η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσετε για δεύτερη φορά. Ποια η άποψη σας για τον Ηρακλή;
"Στο πρώτο παιχνίδι ήταν μια συμπαγής ομάδα, είχαν τον Βέλλιο που ήταν ο καλύτερος τους παίκτης, είναι το σημείο αναφοράς τους, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στο πρωτάθλημα. Αυτή την εβδομάδα είχαμε κάποια προβλήματα με τους στόπερ μας γιατί οι Μολέντο, Τελάντερ ήταν εκτός μέχρι και χθες, οπότε πρέπει να επανέλθουν και μέσα από τις τελευταίες προπονήσεις να δούμε ποιοι είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση για να καταλήξουμε στους έντεκα καλύτερους που θα ξεκινήσουν".

Βλέπετε αυτό το ματς με τον Ηρακλή ως μια αρχή για ένα νικηφόρο σερί;
"Σίγουρα, όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να έχεις το μυαλό σου ότι παίζεις σε κάθε ματς για τη νίκη αλλά κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ηρακλής. Ιδίως όταν παίζουμε στην έδρα μας, γιατί μπορεί να αφήσουμε χώρους. Αλλά τις τελευταίες μέρες βλέπω τους παίκτες μου συγκεντρωμένους και αποφασισμένους. Θέλουμε να επανέλθουν στις νίκες. Όλοι πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε και έχουμε θετική διάθεση".

Photo Credits: Action images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ