ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στόχος ο περιορισμός της ζημιάς στον Παναθηναϊκό

Στόχος ο περιορισμός της ζημιάς στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να περιοριστεί στην ανακοίνωση εναντίον του Κοντονή και σχεδιάζει να διεκδικήσει χρήματα για τις επιβαρύνσεις που έχει υποστεί. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Οι συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας, απέδειξαν σύμφωνα με τα στελέχη του Παναθηναϊκού ότι στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" μετά τη ματαίωση του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακού, είχαν παρεισφρήσει μέλη εγκληματικών συμμοριών, που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από μία διοίκηση ΠΑΕ. Τη συγκεκριμένη αποστολή δύναται να φέρει σε πέρας μόνο η ΕΛΑΣ, κάτι που συνέβη πριν από δύο ημέρες.

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό επιμένουν ότι τους επιβλήθηκε μία ποινή δυσανάλογη με τις πραγματικές ευθύνες τους, που είχε μεγάλες συνέπειες. Στο βαθμολογικό πίνακα, με την αφαίρεση βαθμών, στην ψυχολογική κατάσταση της ομάδας, με τις παρενέργειες να μην μπορούν να εκτιμηθούν και στην οικονομική ζημιά, που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι εξέθεσε τον Σταύρο Κοντονή για την έως τώρα στάση του. Όμως, αυτό αφορά μόνο τον τομέα των εντυπώσεων και το σημαντικό για την ΠΑΕ είναι να επωφεληθεί με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Πλέον, το ντέρμπι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ούτε οι βαθμοί πρόκειται να επιστραφούν, ούτε οι παίκτες μπορούν να επανέρθουν στην πρότερη κατάσταση. Επομένως, το κύριο μέλημα αφορά τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων και ενδεχομένως, τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Να περιοριστεί η ζημιά

Σε πρώτη φάση, οι νομικοί εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού θα προσέλθουν στην εκδίκαση της προσφυγής τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και θα προσκομίσουν όσα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί, ζητώντας την μείωση των προστίμων. Επιπλέον, εξετάζουν πως μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλη τη δικογραφία της υπόθεσης, για να διαπιστώσουν εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο.

Ακόμα, σκοπεύουν να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια αναφορικά με τα πρόστιμα ή με τις ρήτρες που έχουν ενεργοποιηθεί. Με βάση τις εκτιμήσεις τους, προκύπτει ότι η αντικειμενική ευθύνη του Παναθηναϊκού είναι μικρή και επομένως, τα πρόστιμα πρέπει να περιοριστούν ή να εξαλειφθούν και ορισμένες ρήτρες μπορούν να απενεργοποιηθούν. Δηλαδή, να επιστραφούν χρήματα στο ταμείο ή να πληρωθούν λιγότερα, καθώς και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις για οικονομική βλάβη από τη Superleague και την ΕΠΟ.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο νομικό τμήμα να διερευνήσει όλες τις δυνατές επιλογές και να επιλέξει την καλύτερη. Δεν αποκλείεται να

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ