ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Τώρα, στο πρωτάθλημα"

Στιλ: "Τώρα, στο πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Λουκ Στιλ μίλησε στο Sport24.gr για την πρώτη επίσημη συμμετοχή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις των οπαδών του Τριφυλλιού, οι οποίες τον έχουν εντυπωσιάσει.

Το πρόσημο από την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Λουκ Στιλ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κρίνεται θετικό και ο ίδιος το τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου με 0-1.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας και στη σημασία της δεύτερης συνεχόμενης επικράτησης μετά τον Πλατανιά, καθώς και στους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Κρίνοντας ο ίδιος τον εαυτό σου, είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση σου;

Πρώτα απ' όλα, είμαι χαρούμενος για τη νίκη μας με 1-0, γιατί μας έδωσε τους τρεις βαθμούς για τον όμιλο του Κυπέλλου. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Είχαμε καλά διαστήματα και κακά διαστήματα. Μετά το γκολ που πετύχαμε, δεχτήκαμε πίεση και χάσαμε την κατοχή, αλλά δεν μας απείλησαν.

Όμως στο τέλος πήραμε τη νίκη και διατηρήσαμε τη συνοχή και την αμυντική μας λειτουργία. Για μένα, ήταν φανταστικό που κράτησα το μηδέν. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να μην δέχεται γκολ και να έχει μία σταθερά στο παιχνίδι της.

Ο Παναθηναϊκός σε χρειάζεται ετοιμοπόλεμο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εσύ πως αισθάνεσαι για αυτό; Μπορεί να πιάσεις την ευκαιρία από τα μαλλιά;

Εγώ νιώθω πολύ καλά. Είχα πέντε-έξι καλές επεμβάσεις, έκανα και ένα λάθος, το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά θεωρώ ότι ήμουν καλός. Είμαι σε καλή κατάσταση, έχω προπονηθεί πολύ και έχω προσαρμοστεί σε όσα ισχύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα χρειάζομαι παιχνίδια.

Έχω εμπειρία από την Αγγλία, έχω παίξει πάνω από 250 παιχνίδια και μπορώ να ανταποκριθώ. Όταν παίζει βασικός ο γκολκίπερ πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να είναι στην τσίτα. Νομίζω ότι εγώ τα είχα αυτά τα στοιχεία και έκανα μία γεμάτη εμφάνιση. Είχα και μία πολύ δύσκολη απόκρουση στο δεύτερο ημίχρονο.

Θεωρώ ότι τα πήγα καλά και εύχομαι να πάρω και άλλη ευκαιρία από τον προπονητή μου πολύ σύντομα. Νιώθω έτοιμος να παίξω στο πρωτάθλημα, έχω δουλέψει σκληρά και είμαι σε καλή φόρμα.

Θεωρείς ότι η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη μετά τον Πλατανιά, θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ανεβάσει και άλλο την απόδοση του;

Ναι, αναμφίβολα. Οι νίκες βοηθούν μια ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αποδώσει καλύτερα. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να πάρουμε και άλλες νίκες.

Τι σου έχει κάνει περισσότερη εντύπωση έως τώρα στην Ελλάδα;

Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με παράδοση και σπουδαίους οπαδούς. Μας ακολουθούν σε κάθε γήπεδο, αλλά κυρίως όταν παίζουμε στην έδρα μας, αποτελούν έμπνευση για εμάς και μας ενισχύουν. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στην Αγγλία, οπαδούς με τόσο πάθος και τόση αφοσίωση. Νιώθω περήφανος που είμαι εδώ και θέλω να αρχίσω να δίνω και να προσφέρω στον Παναθηναϊκό και στους οπαδούς του.

Ανυπομονείς να έρθει η σειρά σου να παίξεις στη Λεωφόρο;

Το συζητάς; Δεν περίμενα αυτό που συνάντησα εδώ. Λέω στον πατέρα μου ότι μετά τα παιχνίδια με αγκαλιάζουν και με αποθεώνουν και δεν το πιστεύει. Δεν έχω συναντήσει παρόμοιο φαινόμενο στην καριέρα μου. Έχω παίξει σε γήπεδα με ωραία ατμόσφαιρα, αλλά όχι όπως στη Λεωφόρο. Οι οπαδοί μας δίνουν ώθηση σε ένα σημείο που μπορεί να έχουμε κολλήσει, μας ξυπνάνε κατά κάποιο τρόπο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ