ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Στραματσόνι, ο ηγέτης μας"

Στιλ: "Στραματσόνι, ο ηγέτης μας"
Στιλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκ Στιλ αποθέωσε τον Αντρέα Στραματσόνι, χαρακτηρίζοντάς τον ηγέτη. Ο Άγγλος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δήλωσε, ακόμα, ότι είναι ωραία η πρωτιά στη Super League, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ και Γουακάσο.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον προπονητή του στον Παναθηναϊκό ο Λουκ Στιλ. Ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" χαρακτήρισε ηγέτη τον Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και τεχνικό που "απλοποιεί πολλά πράγματα".

Ο Άγγλος αναφέρθηκε στην πρωτιά στη Super League, ενώ τόνισε ότι με το εφετινό ρόστερ στον Παναθηναϊκό "δεν τζογάρεις, ξέρεις τι θα πάρεις". Η συνέντευξη του Λουκ Στιλ στη Nova έχει ως εξής:

Για το τι έρχεται στο μυαλό όταν ακούει το όνομα του Αντρέα Στραματσόνι:

«Είναι ο ηγέτης μας, ο προπονητής μας. Είναι αυτός που κοντρολάρει το σύλλογο αυτή τη στιγμή, εννοείται πως ο πρόεδρος είναι σημαντικός. Απλοποιεί πολλά πράγματα, ξέρει τι μπορεί να κάνει ο καθένας και επιλέγει τους κατάλληλους παίκτες στην κατάλληλη θέση. Επηρεάζει πολύ, αντιμετωπίζει προκλήσεις και του αρέσει να κάνει πράγματα, έχει διαφορετικές απόψεις και με αυτό έχει φέρει μία φρεσκάδα στην ομάδα. Είναι επίσης αρκετά ευθύς και ζητάει με σωστό τρόπο αυτά που θέλει και πολύ συγκεντρωμένος στους στόχους του».

Για την πρώτη θέση του Παναθηναϊκού στον βαθμολογικό πίνακα:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινάς έτσι το πρωτάθλημα. Είναι κάτι σαν χιονοστιβάδα, είναι πολύ ωραία να είσαι εκεί. Από τη στιγμή που είσαι μπροστά, ακόμα και αν η διαφορά είναι μικρή, σου χτίζει την εμπιστοσύνη γιατί δεν έχεις κάποιον να κυνηγάς».

Για το αν νιώθει την ομάδα τόσο δυνατή και με εναλλακτικές για να μπορέσει να φτάσει έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Πιστεύω πως έχουμε δυναμώσει από το καλοκαίρι. Έχουμε κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως ο Λεντέσμα. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχει αποδείξει ήδη τις ικανότητές του τόσα χρόνια στην Ιταλία. Πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα με τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Γουακάσο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης για τα άκρα. Με τέτοιους παίκτες δεν τζογάρεις. Ξέρεις τι θα πάρεις, θα πάρεις ποιότητα και επαγγελματισμό. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη από τις τρεις χρονιές που είμαι εδώ.

Παίζουμε δημιουργώντας πίεση στον αντίπαλο και πιεζόμαστε και εμείς γιατί δεν υπάρχει χρόνος να χαλαρώσουμε. Ωστόσο, οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι υπομονετικοί. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι εάν χάσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε εξελιχθεί ως σύλλογος, πιστεύω πως αυτοί οι παίκτες θα δώσουν ακόμα περισσότερα. Σκοπός μας είναι πάντοτε να βελτιωνόμαστε».

Για το αν αισθάνεται φέτος ότι ο Παναθηναϊκός είναι ώριμος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους:

«Ο Λεντέσμα προσδίδει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι μας και εντός και εκτός, όπως και ο Μάρκους. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως είμαι από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες στην ομάδα όπως και Σάμπα και ο Μέστο. Εμείς μπορούμε να προσδώσουμε τέτοια χαρακτηριστικά στην ομάδα. Μπορούμε με τον τρόπο μας να βοηθήσουμε και τους νεότερους όπως ο Λουντ που έχει μάθει πολλά, είναι το αποτέλεσμα μίας χιονοστιβάδας που δημιουργεί πιο σημαντικά πράγματα».

Για το δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη και το που θα κριθεί το πρωτάθλημα:

«Στο πρωτάθλημα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Πρέπει να είσαι αντιπροσωπευτικός για να κερδίσεις τα ντέρμπι και εκεί πρέπει να τα καταφέρουμε. Με όλο το σεβασμό ο στόχος είναι να πάρουμε τα ντέρμπι και τις άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός για 15 αγώνες και αυτό ήταν σημαντικό προβάδισμα για να πάρει πέρυσι το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να κερδίσεις τις καλύτερες ομάδες. Το πρώτο γκρουπ θα είναι αυτό με τις γνωστές ομάδες που ήδη προηγούνται».

Για το πιο σύστημα τον κάνει να νιώθει πιο «ασφαλής»:

«Είναι δύσκολο γιατί στην Αγγλία έπαιζα πάντα με τέσσερις αμυντικούς. Όταν ήρθα εδώ, τουλάχιστον φέτος παίζουμε με τρεις αλλά δεν μπορώ ειλικρινά να πω τι προτιμώ. Ωστόσο, ως λάτρης του μηδέν στην άμυνα πάντα φωνάζω στους συμπαίκτες μου να γυρίζουν στην άμυνα και να βοηθούν στην αμυντική λειτουργία. Όταν παίζουμε με τρεις αμυντικούς μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερο στην επίθεση. Το σύστημα είναι θέμα προπονητή εκείνος έχει την τελευταία λέξη, εκείνος αποφασίζει».

Για το αν δουλεύει επιπλέον στο παιχνίδι με τα πόδια:

«Είναι παράξενο γιατί ως παιδί, στην ακαδημία που ξεκίνησα και στη συνέχεια στην Μάντσεστερ ποτέ δεν κάναμε μεγάλες μπαλιές. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο προπονητής εκεί, είναι να σημαδεύω τον επιθετικό ή τη μεσαία γραμμή γιατί στην Αγγλία όλοι πιέζουν ψηλά και αναγκάζεσαι να απομακρύνεις την μπάλα. Όταν ήμουν πιο νέος είχα προπονηθεί αρκετά σε αυτό. Αυτό συνέβαινε και στην Κόβεντρι και στην Μπάρνσλι. Όταν ήρθα εδώ, παίζω με τα πόδια, μπορώ να μοιράζω την μπάλα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Για τη συνύπαρξή του με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς:

«Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον Μάριο και την καριέρα του. Είναι εξαιρετικός. Έχει ένα φυσικό ταλέντο στο να μιλάει στους τερματοφύλακες και πιστεύω πως είναι πρώτης κλάσης προπονητής. Είναι άξιος σεβασμού και είναι πολύ θετικό για εμάς να τον έχουμε να μας προπονεί. Ελπίζω πως θα έχει μία εξαιρετική καριέρα σε αυτό τον τομέα».

Για το ότι είναι εξπέρ στα πέναλτι και την ικανότητά σου σε αυτό τον τομέα:

«Ο επιθετικός έχει περισσότερο άγχος γιατί πρέπει να σκοράρει. Ο καθένας έχει τη δική του τεχνική. Δεν θα σας πω τη δική μου. Θα σας πω την άποψή μου για τον Ομπάμα ή για την Κλίντον αλλά όχι γι’ αυτό. Εάν την έλεγα θα σήμαινε και το τέλος της καριέρας μου (γέλια). Άλλαξα όλη μου τη φιλοσοφία σε αυτό τον τομέα αλλά πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Διασκεδάζω αυτή τη διαδικασία και τη συγκέντρωση που απαιτεί. Σε αυτό το πρωτάθλημα μου λείπουν τα πέναλτι γιατί δεν είναι τόσο συχνά. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται».

Για τα λάθη που έχει κάνει και το τι του μένει πιο πολύ:

«Ως τερματοφύλακας θυμάσαι περισσότερο τα λάθη παρά τις επιτυχίες. Ωστόσο σου μένουν και οι επεμβάσεις ή τα πέναλτι που πιάνεις. Είναι αστείο. Μπορεί να κάνεις μία εξαιρετική εμφάνιση και η ομάδα σου να χάσει 3-0. Αυτή είναι μία τυπική ιστορία ενός τερματοφύλακα. Πάντα σου μένει η πικρία όταν σκέφτεσαι ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος. Οι περισσότεροι σκέφτονται αρχικά τα λάθη αλλά μένει και η γεύση των καλών επεμβάσεων».

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ