ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Μόλις έμαθα ελληνικά, ξαναχρειάστηκα τα αγγλικά"

Στιλ: "Μόλις έμαθα ελληνικά, ξαναχρειάστηκα τα αγγλικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκ Στιλ αποτύπωσε με τον δικό του τρόπο την "κοσμογονική" μεταβολή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στη βελτίωση του και στις συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα της Superleague.

Οι μεγάλες αλλαγές επηρεάζουν διαφορετικά τον καθένα και ο Λουκ Στιλ έδειξε εμμέσως την μεγάλη αλλαγή που υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού από τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ουσιαστικά, ο Άγγλος το βίωσε μέσω της συνεννόησης, περνώντας ξανά από τα ελληνικά στα αγγλικά.

Ακόμα, ο Στιλ εξήγησε τι σήμαινε για τον ίδιο η έλευση του στην Αθήνα, πως εξελίχθηκε μέσω του Παναθηναϊκού και πρότεινε σε όλους τους συμπατριώτες του να ζήσουν την εμπειρία του εξωτερικού, ενώ αναφέρθηκε στις συνθήκες που συναντά στα γήπεδα της Superleague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουκ Στιλ στο "Sky Sports":

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα ελληνικό γήπεδο: " Το γήπεδο γεμίζει με καπνό και καπνογόνα. Στο γήπεδο πετιούνται αντικείμενα, σε χτυπάνε με λέιζερ, μπορεί να γίνει αρκετά τρομακτικό. Περπατούσα ανάμεσα σε ένα τούνελ με ένοπλους αστυνομικούς που κρατούσαν μεγάλες ασπίδες. Πέτρες πετάγονταν, δεν ήταν απλά αναπτήρες ή κάτι τέτοιο",

Για την απόφασή του να αγωνιστεί εκτός Αγγλίας: " Είχα πει στον ατζέντη μου πως αν υπάρχει κάτι στο εξωτερικό που ήταν ελκυστικό, τότε θα ήμουν έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα. Περνούσα καλά στην Μπάρνσλεϊ, αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Το πρωτάθλημα της Championship ήταν κακό, αλλά αυτό που ήθελα ήταν να πάω μπροστά και να διεκδικήσω κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο.

Νομίζω πως ήταν στιγμή να διεκδικήσω κάτι άλλο και σκέφτηκα πως αν αγωνιζόμουν στο εξωτερικό, αυτό θα μου άνοιγε μερικές πόρτες, κάτι που έγινε. Αυτή ήταν η ευκαιρία μου, να ζήσω μια περιπέτεια. Σίγουρα, μπορώ να καταλάβω όσους δεν θέλουν να φύγουν από την Αγγλία. Έχω φίλους που δυσκολεύονται να φύγουν από το μέρος που μεγάλωσαν. Κάποιοι έχουν οικογένεια και παιδιά, σε άλλους λείπει το σπίτι τους. Λογικό, ο καθένας είναι διαφορετικός".

Για τις δυσκολίες που συνάντηση ερχόμενος στην Αθήνα: " Ήταν δύσκολο γιατί είχαμε αρκετούς Έλληνες παίκτες τον πρώτο χρόνο που δεν μιλούσαν καλά αγγλικά. Αλλά είχα μαθήματα ελληνικών και έμαθα αρκετά. Δεν ήταν και εύκολο στην αρχή καθώς δεν ήξερα κανένα και δεν μπορούσα να μιλήσω τη γλώσσα μου. Προσπάθησα όμως να αντεπεξέλθω και έκανα καλούς φίλους. Μου αρέσει που έφτιαξα μια νέα ζωή. Την πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό είχαμε στην άμυνα δύο Έλληνες, έναν Ισπανό και έναν Κροάτη.

Συνεπώς έμαθα όλες τις λέξεις στα αγγλικά. Όταν μάθεις κάποιες συγκεκριμένες λέξεις στη γλώσσα τότε όλα θα πάνε καλά. Δεν χρειάζεται να τη μιλάς άπταιστα. Ειδικά στα μεγάλα ματς που η ατμόσφαιρα είναι θορυβώδης. Είναι αστείο πάντως γιατί τώρα που μιλάω ελληνικά και ξαφνικά έχουμε μία τετράδα στην άμυνα που μιλάει αγγλικά. Φωνάζω 'τερματοφύλακας' στα ελληνικά και μου λένε να το φωνάζω στα αγγλικά γιατί μπερδεύονται. Συνεπώς πρέπει πάλι να αλλάξω".

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: " Ως τερματοφύλακας χτίζεις από πίσω. Έτσι βλέπω τον εαυτό μου ως τερματοφύλακα και αυτός ήταν ένας λόγος που ήθελα να δοκιμάσω εκτός Αγγλίας γιατί θεώρησα ότι μπορώ να αναδείξω το ταλέντο μου περισσότερο σε σχέση με την Αγγλία. Σίγουρα αυτό με έκανε καλύτερο τερματοφύλακα. Η πίεση των μεγάλων αγώνων είναι ένας λόγος.

Ειδικά τον πρώτο καιρό που ήρθα στην ομάδα και έπρεπε να παλέψω για τη θέση μου. Αυτό σε κάνει καλύτερο. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω πίσω. Ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογός μου. Το να κατακτήσουμε τον τίτλο φέτος είναι μια μεγάλη πρόκληση και πάντα υπάρχει και η πιθανότητα της εξόδου στο Champions League. Υπάρχουν αρκετοί στόχοι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός.

Οι οπαδοί είναι τόσο ένθερμοι. Θέλεις να δώσεις τα πάντα. Επίσης είναι καλύτερο να αγωνίζεσαι σε έναν σύλλογο για παραπάνω από ένα και δύο χρόνια γιατί τότε τον γνωρίζεις καλύτερα. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο πέρα από τον Παναθηναϊκό. Δεν θα έπαιζα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν συνέχιζα στην Αγγλία. Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές. Το προτείνω στον καθένα".

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ