ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Η κυβέρνηση μετέφερε την πίεση στον λαό"

Στιλ: "Η κυβέρνηση μετέφερε την πίεση στον λαό"

Ο Λουκ Στιλ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο μεγαλύτερο αθλητικό δίκτυο της Αγγλίας αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας ιστορικό το δημοψήφισμα της Κυριακής (5/7).

Ο Λουκ Στιλ φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά σε εκπομπή του Sky sports προκειμένου να μιλήσει για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας τις τελευταίες μέρες, και το πως βιώνει ο ίδιος στην καθημερινότητα του τα προβλήματα των Ελλήνων.

Ο Άγγλος πορτιέρο μίλησε για τις ουρές στα ATM και τα βενζινάδικα, χαρακτήρισε ιστορική μέρα την Κυριακή και τόνισε πως η κυβέρνηση μετέφερε την πίεση στον λαό και ο κόσμος ασχολείται 24ώρες την ημέρα με όσα συμβαίνουν παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Η Βρετανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον Στιλ και για τον Παναθηναϊκό και την παρουσία του τριφυλλιού στο Champions League αλλά και την προσθήκη του Εσιέν στην ομάδα.

Πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;
"Στην ομάδα μόλις αρχίσαμε την καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως στους δρόμους βλέπεις ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ, όπως και στα βενζινάδικα. Επικρατεί πανικός και αβεβαιότητα, είναι κρίμα που έχει έρθει η χώρα σε αυτό το σημείο, όμως είναι το μοναδικό θέμα συζητήσεων ανάμεσα στον κόσμο".

Με συγχωρείς που ρωτάω, αλλά εσύ πως πληρώνεσαι;
"Μην ανησυχείς, πληρωνόμαστε (σ.σ. γέλια), υπάρχει σταθερότητα στον σύλλογο. Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικός ο τρόπος πληρωμής, καθώς είναι 4 φορές τον χρόνο και η επόμενη πληρωμή μας είναι τον Οκτώβριο. Ο σύλλογος δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση δεν υπάρχει ανησυχία για εμάς.

Αλλά το να βλέπεις κόσμο στις τράπεζες να μπορεί να κάνει ανάληψη μόνο 60 ευρώ την ημέρα είναι λογικό τους δημιουργεί πίεση. Ο σύλλογος ενημέρωσε τους νεαρούς παίκτες αν χρειάζονται βοήθεια να ενημερώσουν άμεσα την διοίκηση. Μπορώ να πω ότι εμείς είμαστε τυχεροί αλλά είναι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που ανησυχούν".

Παρακολουθείτε τις εξελίξεις 24ώρες την ημέρα;
"Οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί άνθρωποι, διαφωνούν μεταξύ τους, αρκετοί έχουν ολοκληρωμένη άποψη για ότι γίνεται, κάποιοι άλλοι όχι, όμως τα βλέπουμε όλα στις τηλεοράσεις, υπάρχει ενημέρωση παντού. Όπως είπα και πριν ο κόσμος είναι σε πανικό.

Αρχικά πίστευαν ότι πρόκειται για μια.. παρτίδα πόκερ ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και στο τέλος θα βρεθεί λύση, όμως τώρα καλείται να αποφασίσει ο λαός, καθώς η πίεση μεταφέρθηκε από την Κυβέρνηση στον λαό. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή, θα είναι ιστορική μέρα για την χώρα".

Νωρίτερα αναφέρθηκα στην επέκταση του συμβολαίου σου με τον Παναθηναϊκό, συγχαρητήρια με την ευκαιρία, αλήθεια ποια είναι η αντιμετώπιση από τους οπαδούς;
"Ήρθα πέρυσι. Δεν ήμουν σίγουρος τι θα γίνει αλλά γενικά την περασμένη σεζόν τα πήγα καλά. Χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια εξασφαλίσαμε μέσω των playoffs την θέση για τα προκριματικά του Champions League.

Γι' αυτό αρχίσαμε τόσο νωρίς την προετοιμασία, υπάρχει πάντα και η προοπτική του Europa League, ο πρωταρχικός στόχος όμως είναι το Champions League.

Οι οπαδοί εδώ είναι εντελώς διαφορετικοί, παθιασμένοι και στηρίζονται σε μας για πολλά πράγματα. Για παράδειγμα τις προάλλες έκανα ένα ανόητο tweet και ξαφνικά το είδα στα πρωτοσέλιδα με αναφορές στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Εδώ υπολογίζουν αρκετά το ποδόσφαιρο".

Αναφέρθηκες στα προκριματικά του Champions League που πλησιάζουν, όμως θα έχετε την ώθηση από την μεταγραφή του Μάικλ Εσιέν...
"Είναι πολύ έμπειρος παίκτης και ελπίζω να μας βοηθήσει. Υπάρχει σταθερότητα στον σύλλογο, απέκτησαν καλούς παίκτες και ευελπιστούν να πάμε καλά στις προκριματικές φάσεις του Champions League και να προκριθούμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ