ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκ Στιλ ήταν άκρως αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στην Daily Mail για την κατάσταση που βιώνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διαβάστε για την πίεση που ένιωσε από τις επισκέψεις οπαδών του Παναθηναϊκού στις προπονήσεις, την "τρέλα" των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και το όνειρο του να παίξει στην εθνική Αγγλίας.

Συνέντευξη στην "Daily Mail" παραχώρησε ο Λουκ Στιλ, με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να μην "κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του" και να αναφέρει πρόσωπα και καταστάσεις που του έχουν κάνει μέχρι στιγμής εντύπωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετεί από το καλοκαίρι του 2014 και μετά.

"Η επίσκεψή των οπαδών στην προπόνηση γίνεται χωρίς προειδοποίηση, μιλάμε για 50 οργανωμένους, μπορείτε να φανταστείτε τι είδους άνθρωποι είναι. Απαίτησαν να μιλήσουν στην ομάδα, τους προπονητές και τους παίκτες. Δεν υπήρξε ποτέ καμία φυσική επαφή, αλλά μας πρέσαραν πολύ" ξεκίνησε αρχικά την εκ βαθέων εξομολόγησή του ο Λουκ Στιλ στην αγγλική εφημερίδα και συνέχισε:

"Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Θέλουν να πουν αυτά που σκέφτονται. Απλώς τους ακούγαμε. Ηταν πολύ ενδιαφέρον την πρώτη φορά που συνέβη, αλλά είναι αυτό που κάνουν.

Είναι πολύ οργανωμένοι. Σαν να έχουν στρατιωτική πειθαρχία. Έχουν δύο-τρεις αρχηγούς που τους καθοδηγούν. Δεν περιμένουν καν να τελειώσουμε την προπόνηση. Ολοι κάνουν ησυχία και ο επικεφαλής μιλάει. Εμείς περιμένουμε, όλοι είμαστε σιωπηλοί και ο επικεφαλής τους αρχίζει να μιλάει. Λέω μιλάει γιατί μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός.

Έρχονται στην προπόνηση χωρίς προειδοποίηση. Είναι κάπως στρατιωτικά οργανωμένοι. Ολοι κάνουν ησυχία και ο επικεφαλής μιλάει. Διαλέγουν άτομα και απλά εύχεσαι να έχεις κάνει αρκετά για να μην σε κοιτάξουν . Κανείς δεν μιλάει αν δεν πάρει άδεια.

Διαλέγουν άτομα και απλά εύχεσαι να έχεις κάνει αρκετά για να μην σε κοιτάξουν. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν με έχουν διαλέξει. Ο αρχηγός μας μπορεί να μιλήσει εκ μέρους των παικτών αν του ζητηθεί. Κανείς δεν μιλάει αν δεν του ζητηθεί.

Μπορείς να μεταφράσεις τα λεγόμενα τους απλά και μόνο από το ύφος τους. Είναι ένα εκπληκτικό γεγονός να το παρατηρείς. Δεν λέω ότι είναι το σωστό, αλλά δεν έχει κάνει καμία ζημιά και σε εμάς. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που τα απολαμβάνω τόσο πολύ, βλέποντας που λειτουργούν τα πράγματα εδώ. Είναι λίγο οδυνηρό.

"Μερικές μπύρες μετά το ματς δεν είναι ανεκτές" αναφέρει ο Στιλ και ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει ένα συμβάν, όπου ο Αναστασίου είχε παρατηρήσει τους παίκτες του επειδή ένα απόγευμα πήγαν για ηλιοθεραπεία και όχι για να γυμναστούν.

Όλοι εδώ κοιτάζουν την κάθε παράμετρο στη ζωή σου. Δεν το είχα συνηθίσει αυτό για πολύ καιρό. Δεν είναι χαρούμενοι αν σε δουν έξω μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Η πίεση πάντως είναι ένας λόγος που μου αρέσει εδώ" ανέφερε ο Άγγλος.

Για την Εθνική ομάδα: "Το άσχημο είναι ότι πολλοί άνθρωποι μας βάζουν σε κατηγορίες, κάτι που είναι εντάξει, αναλόγως το αν μπορείς να προσαρμοστείς. Δεν μπορούσα να κάθομαι να περιμένω. Ένιωθα ότι έκανα καλή δουλειά που όμως δεν την έβλεπε κανένας στη Μπάρνσλεϊ. Ο Παναθηναϊκός είναι για μένα μία ευκαιρία να φτάσω στην Εθνική. Μερικές φορές το σύστημα λειτουργεί λάθος και το πιστεύω αυτό. Ο Τζέιμς Βάρντι είναι ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα, ένας άνθρωπος που πέτυχε κάτι ανάλογο με μένα, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Ο κόσμος δεν κοιτά αρκετά τους ποδοσφαιριστές".

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να κερδίσει κάποια στιγμή κλήση από τον Ρόι Χόντσον για την εθνική Αγγλίας, ο άλλοτε γκολίπερ των Κόβεντρι, Γουέστ Μπρομ και Μπάρνσλεϊ, απάντησε: "Είναι καλό που με παρακολουθούν, είναι αρκετά καλό σημάδι προς το παρόν.

Θα κολυμπούσα μέσα από ωκεανό για να πάω στη Γαλλία. Ρίσκαρα πολλά με το να έρθω εδώ. Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό μου, ήξερα ότι θα μπορούσα να παίξω σε αυτό το επίπεδο, στο ευρωπαϊκό.

Το συμβόλαιό μου ήταν αρκετά χαμηλό -το παραδέχομαι αυτό- αλλά αφού έπαιξα σε όλα τα ματς πέρυσι μου προσέφεραν νέο συμβόλαιο".

Πώς έζησε όμως το τελευταίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; "Ο μπαμπάς μου ήρθε με έναν φίλο του φέτος και το απόλαυσαν. Δεν επιτρέπεται να έρχονται στους αγώνες οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας αλλά υπάρχουν καπνογόνα, φωτοβολίδες, βεγγαλικά.

Αισθάνεσαι ότι είσαι στο μέσο των γυρισμάτων μίας ταινίας. Χρειάζεται πάντα να περιμένεις 10-15 λεπτά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς, κανείς δεν μπορεί να δει τη μπάλα. Επίσης δεν βλέπουμε αμάξι για μίλια επειδή όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί για να περνάει το πούλμαν της ομάδας.

Δεν λέω ψέματα, δεν βλέπεις οπαδούς παρά μόνο όταν βγεις στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση. Τότε έρχεται το εκκωφαντικό γιουχάρισμα. Είναι τρομερά, αυτός είναι ο λόγος που έρχεσαι σε αυτά τα μέρη. Δεν θα το άλλαζα. Έχω κερδίσει πάρα πολλά. Το καλό είναι ότι έχω γίνει εδώ καλύτερος τερματοφύλακας".

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του στην αγγλική εφημερίδα ο Στιλ μίλησε για την εμπειρία του στο "Γεντί Κουλέ" του Ηρακλείου σε παιχνίδι του με τον ΟΦΗ: "Στα μικρά γήπεδα, η κατάσταση είναι χειρότερη. Στην Κρήτη ήταν το μόνο μέρος που πραγματικά ένιωσα το κίνδυνο. Αντικείμενα έβρισκαν στο κεφάλι μου. Με τίποτα πιο βαρύ, μάλλον θα έπρεπε να αρχίσω να φοράω κράνος".

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησε η Daily Mail για να παρουσιάσει τη συνέντευξη:

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© GETTY IMAGES

BARNSLEY GOALIE LUKE STEELE, PREPARES FOR SATURDAYS FA MATCH AGAINST CHELSEA.
BARNSLEY GOALIE LUKE STEELE, PREPARES FOR SATURDAYS FA MATCH AGAINST CHELSEA. ANDY HOOPER

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© REUTERS

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© EPA

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© AP

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© AP

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© REUTERS

Στιλ: "Δεν μιλάμε αν δεν δώσουν άδεια οι οπαδοί"!
© GETTY IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ