ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Απαραίτητη η πρόκριση στους ομίλους"

Στιλ: "Απαραίτητη η πρόκριση στους ομίλους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκ Στιλ τόνισε στο Sport24.gr ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το μάθημα του εν όψει των προκριματικών του Europa League και χαρακτήρισε αναγκαία μία καλή αρχή στο πρωτάθλημα.

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τα προκριματικά του Europa League εμφανίστηκε ο Λουκ Στιλ, ο οποίος τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής ότι η πρόκριση στους ομίλους είναι απαραίτητη. Όσο για το πρωτάθλημα, αν και μετέθεσε για αργότερα τον ορισμό του στόχου, χαρακτήρισε αναγκαίο να μην κυνηγά η ομάδα στη βαθμολογία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουκ Στιλ:

Για την έναρξη της προετοιμασίας και τους στόχους της ομάδας: "Είναι όμορφο που συγκεντρωθήκαμε όλοι μετά από τόσο καιρό. Είναι μαζί μας ο Ιβάν Ιβάνοφ, ένας νέος στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν μερικοί άλλοι. Ακόμα δεν μπορούμε να θέσουμε τους στόχους μας, αλλά σίγουρα πρέπει να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Γιατί όλοι θυμόμαστε τι είχε συμβεί πέρυσι και πόσο μας επηρέασε... Με όποιον αντίπαλο και να κληρωθούμε, θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί υπάρχουν δυνατές ομάδες. Άλλωστε, για αυτό αρχίζουμε νωρίς την προετοιμασία μας. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την προετοιμασία, να γίνουμε καλή ομάδα και να προκριθούμε στους ομίλους. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αλλά, η συμμετοχή στους ομίλους είναι απαραίτητη"

Για το αν νιώθει άγχος ή φόβο για τα προκριματικά του Europa League: "Δεν φοβόμαστε, σε καμία περίπτωση. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Είχαμε επηρεαστεί από τον αποκλεισμό μας από τα προκριματικά του Champions League και μετά αποκλειστήκαμε με δύο ισοπαλίες από το Europa League από μία πιο αδύναμη αντίπαλο. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, απέναντι μας έπαιξε πολύ καλά και άξιζε την πρόκριση. Θεωρώ ότι εμείς μάθαμε από αυτό και με όποιον και να κληρωθούμε, θα τον αντιμετωπίσουμε σαν να είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος. Διότι όλοι πεθαίνουν... να προχωρήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα έχουν έξτρα κίνητρο να μας αποκλείσουν. Επιπλέον, το μέγεθος του Παναθηναϊκού μας δημιουργεί έξτρα κίνητρο. Αλλά, εμείς έχουμε πάρει το μάθημα μας. Ειδικά όσοι ήμασταν στο ρόστερ πέρυσι τον Αύγουστο"

Για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο: "Μόλις προκριθούμε στους ομίλους, θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Πάντα υποστήριζα ότι τα πρώτα παιχνίδια είναι εξαιρετικά σημαντικά, επειδή καθορίζουν τη συνέχεια της σεζόν. Δεν θέλουμε να κυνηγάμε τον πρώτο, γιατί είναι δύσκολο σε αυτό το πρωτάθλημα να καλύψεις τη διαφορά. Κάθε διοργάνωση έχει σημασία. Είμαι στον τρίτο χρόνο στην Ελλάδα και θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό και ελπίζω φέτος να τα καταφέρω".

Για τον προσωπικό του στόχο: "Προσωπικά, θέλω φέτος να κάνω καλή προετοιμασία, γιατί πέρυσι δεν μου συνέβη επειδή είχα έναν τραυματισμό και η ελλιπής προετοιμασία με επηρέασε πολύ. Με πονούσε η πλάτη μου και έχασα τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Φέτος είμαι υγιής, δεν νιώθω ενοχλήσεις και θέλω να προπονηθώ δυνατά, για να βρεθώ σε καλή κατάσταση και να έχω καλή απόδοση. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και τους άλλους γκολκίπερ μας".

Για το αν συνεχίζει να σκέφτεται την Εθνική Αγγλίας: "Είναι κάτι που το έχω πάντα στο μυαλό μου. Παίζεις ποδόσφαιρο ευελπιστώντας να πετύχεις κάτι τέτοιο. Στο Euro 2016 κλήθηκαν τρεις γκολκίπερ που άξιζαν να βρεθούν στη Γαλλία, αλλά και εγώ έχω το στόχο μου".

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ