ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στην Αμερική με υποτροφία ο Βασίλας

Στην Αμερική με υποτροφία ο Βασίλας

Σπουδές με ποδόσφαιρο θα συνδυάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο Σωκράτης Βασίλας που αποχώρησε από την ακαδημία του Παναθηναϊκού έχοντας ως στόχο και το MLS μέσω των Chicago Fire.

Πριν από λίγες μέρες ο Σωκράτης Βασίλας, γκολκίπερ στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, ενημέρωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook ότι μετά από 11 χρόνια στην ακαδημία των πράσινων αποχωρεί για ξένες πολιτείες.

Ο 19χρονος (σ.σ. γεννημένος στις 7/5/97) ταλαντούχος πορτιέρο πήρε μια μεγάλη απόφαση και αυτή ήταν να συνδυάσει τις σπουδές του με το ποδόσφαιρο στην άλλη άκρη του ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Αμερική και το Σικάγο. Ο νεαρός τερματοφύλακας αφού συζήτησε πρώτα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για το αν θα γίνει η όχι επαγγελματίας ενόψει της νέας σεζόν ζύγισε όλα τα δεδομένα για τη συνέχεια της καριέρας του.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr επέλεξε την υποτροφία που δέχτηκε για να πάει να σπουδάσει στο UIC στο Σικάγο και παράλληλα να αγωνιστεί στην ομάδα του κολεγίου, τους UIC Flames.

Μια ομάδα η οποία έχει άμεση σχέση με τους Chicago Fire που παίζει στο MLS και μάλιστα του έχει ήδη γίνει γνωστό πως στην διάρκεια της χρονιάς θα κάνει προπονήσεις με τους Chicago Fire και θα έχει έτσι τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση ως επαγγελματίας στην ομάδα του Σικάγο.

Τον τσέκαραν στην Ελλάδα

Άνθρωπος από το πανεπιστήμιο μάλιστα είχε βρεθεί στην Ελλάδα στην διάρκεια του Πάσχα και τον είχε τσεκάρει σε κάποιες από τις προπονήσεις των πράσινων για να δώσει το "οκ" για την μεταγραφή του και φυσικά την υποτροφία του. Αυτό έγινε και έτσι ο δρόμος άνοιξε.

Στην Αμερική με υποτροφία ο Βασίλας

Ο νεαρός γκολκίπερ στο πανεπιστήμιο θα συνεχίσει τις σπουδές του πάνω στο διοίκηση επιχειρήσεων που είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα και παράλληλα θα αγωνίζεται στην ομάδα ενός κολεγίου που τα πηγαίνει εξαιρετικά κάθε χρόνο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα φθάνει μέχρι τους τελικούς.

Την Παρασκευή στο Σικάγο για προπονήσεις με τους Chicago Fires

Ο πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού αναμένεται την Παρασκευή στο Σικάγο και μάλιστα αυτές τις πρώτες μέρες της παραμονής του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα ξεκινήσει προπονήσεις με τους Chicago Fire για δυο εβδομάδες περίπου πριν επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα. Η μόνιμη εγκατάσταση του στην Αμερική θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Πληροφορίες του Sport24 αναφέρουν ότι και άλλοι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές, τόσο από την ακαδημία του Παναθηναϊκού όσο και από άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ας θυμηθούμε τι είχε γράψει ο νεαρός άσος στον λογαριασμό του στο Facebook:

"Έφτασε η στιγμή όπου έκλεισε ο πρώτος και βασικός κύκλος της καριέρας μου. Τα συναισθήματα πολλά, οι σκέψεις προσηλωμένες. Κάποιος κάποτε μου είπε πάντα να έχω ρεαλιστικές προσδοκίες για να μην απογοητεύομαι. Ίσως αυτό να με κάνει να νιώθω περήφανο για ότι κατάφερα να πετύχω στον Παναθηναϊκό αυτά τα 11 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το σύλλογο για ότι μου προσέφερε μέχρι σήμερα.

Πάντα προσπαθούσα να αγωνίζομαι για αυτόν με σεβασμό, πάθος και αγάπη. Ακόμα περισσότερο όμωςθα ήθελα απο τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν και είναι πλάι μου όλο αυτό το διάστημα. Από τους προπονητές μέχρι την διοίκηση και από τούς φροντιστές μέχρι τον Διευθυντή. Αυτοί είναι που κάνουν την ζωή μου πιο ζωντανή.

Επόμενος σταθμός??? Μια νέα αρχή, μια ξένη χώρα, μια νέα πρόκληση. Εκεί όπου θα μπορέσω να κάνω το μεγάλο βήμα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους κύριοι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ