ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Στεγνός» ο Λεντέσμα

«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο Κριστιάν Λεντέσμα στην πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη (5/7) το πρωί.

Λιγότερο από ένα δεκάωρο μετά την άφιξή του στο Τέχελεν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (01:30 π.μ. έφτασε στο ξενοδοχείο), ο Κριστιάν Λεντέσμα φόρεσε τα «πράσινα» και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, συμμετέχοντας στο πρωινό, προπονητικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού.

ΤΕΧΕΛΕΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Ο Αργεντινός άσος γνωρίστηκε με το υπόλοιπο γκρουπ κι έπιασε με τη μία δουλειά, παίρνοντας μια καλή εικόνα του επιπέδου της ομάδας. Αυτό που έκανε εντούτοις μεγάλη εντύπωση, ήταν το πόσο «στεγνός» εμφανίστηκε ο Λεντέσμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν «ανενεργός» τους τελευταίους 6 μήνες, όταν κι έφυγε απ’ τη Σάντος. Όχι μόνο δεν υπήρχε «ίχνος» περιττών κιλών πάνω του, αλλά συνολικά στην παρουσία του με το υπόλοιπο τιμ για περίπου 40 λεπτά, ο πολύπειρος μεσοαμυντικός έδειξε να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από πλευράς δυνάμεων, βγάζοντας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα το πρόγραμμα.

«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρώτη άσκηση στην οποία συμμετείχε ήταν το κλασικό «κορόιδο», 6 εναντίον 2, όπου οι δύο παίκτες που είναι μέσα πρέπει να κλέψουν τη μπάλα κι αν δεν το καταφέρουν μετά από δέκα πάσες, πέφτουν και... παίρνουν πους-απς. Ο Λεντέσμα ήταν στο ίδιο τιμ με τους Αμπέντ, Αγγελόπουλο, Ιμπάρμπο, Κλωναρίδη, Μπουμάλ, Λουντ και Βλαχοδήμο, όντας αλάνθαστος στις πάσες του (δεν μπήκε καμιά φορά στους δύο «κυνηγούς»).

Πριν περάσουν οι «πράσινοι» στην επόμενη άσκηση, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν πολύ κρύος (απ’ τις πιο ψυχρές μέρες στο διάστημα που είναι ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία), ο «Ινδιάνος» πέταξε τη μακρυμάνικη μπλούζα και έπαιξε με το κοντομάνικο, με τον Κουτρουμπή να είναι ο μοναδικός απ’ τους υπόλοιπους που τον ακολούθησε, παίζοντας κι αυτός με κοντομάνικο.

«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη συνέχεια ο Στραματσόνι χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες, δουλεύοντας για περισσότερο από 20 λεπτά πάνω στην πίεση και την κατοχή της μπάλας. Οι «πράσινοι» ήταν οι Ευαγγέλου, Μέστο, Κλωναρίδης, Χουχούμης, Μπουζούκης, Χουλτ, Ζέκα, Ιβανόφ, Ιμπάρμπο, και οι «πορτοκαλί» οι Αμπέντ, Λέτο, Βλαχοδήμος, Νάνο, Λουντ, Μαυρομάτης, Μπουμάλ, Μολέδο, Στάικος, Μαρινάκης.

Ο Λεντέσμα, μαζί με τον Κουτρουμπή ήταν οι δύο «μπαλαντέρ», αποτελώντας το «σκαλοπάτι» για την εσωτερική πάσα της κάθε ομάδας, με τον 33χρονο άσο να δείχνει την ποιότητά του στον τρόπο με τον οποίο υποδεχόταν την μπάλα, στο πώς τη μοίραζε με ηρεμία και χωρίς λάθη, στα κοντρόλ του και στο «διάβασμα» των κινήσεων κάθε παίκτη και του και του πού έπρεπε να πάει η μπάλα.

«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σημαντικό στη συγκεκριμένη άσκηση ήταν πως όλοι οι παίκτες έπαιξαν στα «κόκκινα», καθώς ο Στραματσόνι είχε ζητήσει μεγάλη ένταση και τα τάκλιν και οι μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν. Ο «Στράμα» έκανε μάλιστα έντονες παρατηρήσεις όταν δεν μάρκαραν καλά οι παίκτες που κυνηγούσαν τη μπάλα και αντίστοιχα χειροκροτούσε κάθε καλή ενέργεια.

«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια απ’ τις ωραίες κινήσεις που έκανε ο Λεντέσμα, ήταν ένα «άδειασμα» στον Λουντ, με αλλαγή κατεύθυνσης μόλις πήρε τη μπάλα στην κατοχή του και στροφή του κορμιού, που «ακινητοποίησε» τον Φινλανδό. Μετά την ολοκλήρωση κι αυτής της άσκησης, ο Λεντέσμα, μαζί με τους άλλους λάτιν των «πράσινων» (Λέτο, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μολέδο) άλλαξαν παπούτσια (έβαλαν αθλητικά) και πήγαν για τρέξιμο στο διπλανό γήπεδο με εντολή του Στραματσόνι.

Γενικά η πρώτη εντύπωση που άφησε απ’ την «παρθενική» του προπόνηση με τους «πράσινους» ήταν άκρως ικανοποιητική. Όχι από πλευράς ποιότητας βεβαίως, αφού θα ήταν… ιεροσυλία να αμφισβητήσει κανείς την κλάση του Αργεντινού, αλλά από πλευράς αγωνιστικής εικόνας και δυνάμεων.

Τετ-α-τετ για ένα τέταρτο

Αυτά ως προς το αγωνιστικό σκέλος, διότι από εδώ και πέρα η υπόθεση μπαίνει στο… ψητό και στο «ψηστήρι» που θα ξεκινήσουν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι για να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό και να φορέσει μόνιμα ο Λεντέσμα τη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

Ο «Στράμα» μάλιστα έκανε ένα…pregameμε τον Αργεντινό μετά το τέλος της προπόνησης, έχοντας τετ-α-τετ μαζί του στο γήπεδο για περισσότερο από ένα τέταρτο, παρουσία του βοηθού του Ρομπέρτο Μούτσι, ο οποίος έχει εξαιρετική προσωπική σχέση με τον 33χρονο άσο κι έχει παίξει σημαντικό ρόλο εξαρχής στην προσέγγισή του.

Τα είπε και με τον Λέτο

Πριν την κουβέντα με τον Λεντέσμα, ο «Στράμα» τα είπε για ώρα και με έναν άλλο Αργεντινό, τον Σεμπαστιάν Λέτο, αναλύοντας για περισσότερο από δέκα λεπτά αγωνιστικά ζητήματα, μετά το τέλος του προγράμματος αποφόρτισης του 30χρονου άσου. Την ίδια ώρα ο γυμναστής των «πράσινων» Φεντερίκο Πανοντσίνι έβγαζε την… ψυχή των παικτών με ασκήσεις φυσικής κατάστασης, στο πιο έντονο «φυσικό» πρόγραμμα της ομάδας όσο καιρό βρίσκεται στην Ολλανδία.

«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
«Στεγνός» ο Λεντέσμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ