ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στα χέρια του doctor Μπατίστα ο Τσάβες

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αντρές Τσάβες συνεχίζει την αποθεραπεία του στο Μπουένος Άιρες υπό την επίβλεψη του επίσημου ιατρού της Μπόκα Τζούνιορς κι ενός εκ των καλύτερων στην Αργεντινή, Χόρχε Μπατίστα. Η καριέρα του, η ατάκα για Ρικέλμε, η υπόσχεση σε Γκάγκο.

Είναι ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Μπόκα Τζούνιορς. Τον ξέρει και τον... ξέρει. Ο Χόρχε Μπατίστα είναι αυτός στον οποίον έχει καταφύγει ο Αργεντινός επιθετικός του Παναθηναϊκού, Αντρές Τσάβες, ύστερα από την απόφασή του να επιστρέψει στην πατρίδα του χωρίς άδεια από το "τριφύλλι".

Ο Μπατίστα θεωρείται από τους καλύτερους γιατρούς στη "χώρα του τάνγκο". Είναι χειρούργος, εξειδικευμένος στην αθλητική ιατρική, την τραυματολογία, την ορθοπεδική και την αρθροσκόπηση. Είναι στο ιατρικό επιτελείο των "σενέισες" από το 1993 μέχρι και σήμερα. Ανέλαβε χρέη υποδιευθυντή του τμήματος το 2009, ενώ η φήμη του πέρασε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 προσελήφθη από την ουκρανική ομάδα, Μεταλίστ Χάρκιβ, ως ιατρικός της σύμβουλος. Έχει χειριστεί πολλές και δύσκολες περιπτώσεις στην καριέρα του. Όπως επίσης και πολλές "βεντέτες" της ομάδας του Μπουένος Άιρες.

Στα χέρια του doctor Μπατίστα ο Τσάβες

Ο Χόρχε Μπατίστα (ασπρομάλλης αριστερά) την ώρα που συζητά με τον τεχνικό της ομάδας, Κάρλος Μπιάντσι, και το μέλος της διοίκησης, Μαρσέλο Λοντόν (φαλακρός)

Η πιο χαρακτηριστική είναι του πρώην αρχηγού της ομάδας της πρωτεύουσας της Αργεντινής, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Έχουν μείνει στην ιστορία του Τύπου της χώρας της Νοτίου Αμερικής οι ατάκες του τύπου "αν δεν ήταν ο Ρικέλμε, δεν θα μιλούσαμε για τον τραυματισμό του" και ο "ο Μπιάντσι (τεχνικός) μου ζήτησε τον Ρικέλμε για όλο το πρωτάθλημα και δεν θα τον ρισκάρω σε ένα μόνο ματς".

Το 2010 ο Χούλιο Σέσαρ Φαλσιόνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπόκα και επιθυμούσε να φέρει μαζί του τον γιατρό που είχε στην Μπάνφιλντ, Γκουστάβο Ρίος. Η απάντηση του Μπατίστα αποστομωτική: "Δουλεύω 17 χρόνια στην ομάδα, δεν αφήσαμε κανέναν κουτσό και δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα ντόπινγκ".

Πιο πρόσφατη περίπτωση που χειρίστηκε ο "μάγος" της Μπόκα ήταν αυτή του Γκάγκο. Ο "Πιντίτα" πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του "Bombonera", στην ισόπαλη (0-0) αναμέτρηση των εθνικών Αργεντινής και Περού, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τρία λεπτά κι αντικαταστάθηκε από τον Μπανέγα. Ο μέσος της Μπόκα Τζούνιορς, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού, κατάλαβε άμεσα το μέγεθος του τραυματισμού και ζήτησε να αντικατασταθεί από τον Χόρχε Σαμπαόλι.

Ο Μπατίστα, διασκέδασε όλες τις αμφιβολίες στο μυαλό του Γκάγκο με μία φράση στις 10 Οκτώβρη: "Αύριο σε εγχειρίζω, το καλοκαίρι θα είσαι στο Μουντιάλ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ