ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Σπαστός" ο δανεισμός του Μαμούτε

"Σπαστός" ο δανεισμός του Μαμούτε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Βραζιλιάνοι εξηγούν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Γκρέμιο, ενώ ο Στραματσόνι δεν συμμερίζεται την εκδοχή του για τον αποκλεισμό του Βραζιλιάνου. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Γκρέμιο για τον 18μηνο δανεισμό του Γιούρι Μαμούτε τον Ιανουάριο του 2016, προβλέπει ότι μπορεί να διακοπεί τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Με βάση τη σύμβαση που έχει συναφθεί, καταβλήθηκαν 100.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και εφόσον ο ποδοσφαιριστής παραμείνει στην Αθήνα και τη σεζόν 2017 - 2018, τότε θα πληρωθούν άλλες 200.000 ευρώ.

Ακόμα, όπως είναι γνωστό, αναφέρεται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αγοράσει τα δικαιώματα του Μαμούτε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο του 2016 ή με 7 εκατομμύρια ευρώ στη λήξη του δανεισμού, ένα χρόνο αργότερα.

Από εκεί και πέρα, οι Βραζιλιάνοι επιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τον 20χρονο επιθετικό στη Γκρέμιο, με την καταβολή μιας μικρής αποζημίωσης. Ωστόσο, υποστηρίζουν πως για την ώρα, δεν υπάρχει ενημέρωση ότι θα ασκηθεί αυτό το δικαίωμα, αν και υπάρχει αρκετός χρόνος έως τον Ιούνιο.

Πάντως, οι ενδείξεις επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των βραζιλιάνικων ΜΜΕ ότι ο Μαμούτε θα αποδεσμευτεί από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αδειάσουν θέσεις μη κοινοτικών. Διότι, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για τους Αργεντινούς Γκάστον Κάμπι και Ροντρίγκο Νόιρ, οπότε πρέπει να απελευθερωθεί χώρος.

Στο μεταξύ, ο Μαμούτε αποκλείστηκε από την 18άδα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, με την απόφαση του Αντρέα Στραματσόνι να ενισχύει την πεποίθηση που επικρατεί για το μέλλον του Βραζιλιάνου. Ωστόσο, ο Ιταλός τονίζει ότι κάθε φορά αποφασίζει με αγωνιστικά χαρακτηριστικά και καλό θα ήταν μην προτρέχουν τα δημοσιεύματα για την κατάληξη ορισμένων παικτών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ