ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σκοράρει... πιο γρήγορα και από τη σκιά του ο Μπεργκ

Σκοράρει... πιο γρήγορα και από τη σκιά του ο Μπεργκ

Το Sport24.gr έψαξε και βρήκε την συχνότητα με την οποία σκόραραν οι κορυφαίοι επιθετικού του Παναθηναϊκού τα τελευταία τριάντα χρόνια και έκανε τη σύγκριση με τον Μάρκους Μπεργκ να είναι στη 2η θέση πίσω μόνο από τον Σισέ.

Τα κατορθώματα του Μάρκους Μπεργκ με την πράσινη φανέλα δεν έχουν τελειωμό. Ο Σουηδός φορ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε δυο ακόμα γκολ με το τριφύλλι στο στήθος και έφτασε τα 51 τέρματα στο πρωτάθλημα και τα 70 συνολικά στους αγώνες που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο διεθνής άσος έχει πετύχει τα γκολ του σε 114 αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού σε αυτά τα τρία χρόνια ουσιαστικά που βρίσκεται στην Ελλάδα, φέτος διανύει την τέταρτη χρονιά του.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως σκοράρει ένα γκολ ανά λιγότερο από δυο παιχνίδια και συγκεκριμένα πετυχαίνει 0,61 γκολ ανά ματς.

Το Sport24 συγκέντρωσε δέκα εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των πράσινων από το 1980 και μετά προκειμένου να κάνει μια σύγκριση για τη συχνότητα με την οποία βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο Σουηδός άσος και διαπίστωσε πως ο Μπεργκ είναι στην δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον Σισέ.

Την ίδια ώρα έχει ξεπεράσει στη συχνότητα με την οποία σκοράρει τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, τον Κριστόφ Βαζέχα αλλά και σπουδαίους επιθετικούς όπως ο Σαραβάκος, ο Χαραλαμπίδης, ο Λυμπερόπουλος, ο Παπαδόπουλος, ο Σαλπιγγίδης, ο Κωνσταντίνου και ο Ολισαντέμπε.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
Τζιμπρίλ Σισέ 89 55 0,62 (0,617)
Μάρκους Μπεργκ 114 70 0,61 (0,614)
Κριστόφ Βαζέχα 506 290 0,57
Δημήτρης Σαραβάκος 306 159 0,52
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης 116 59 0,51
Νίκος Λυμπερόπουλος 271 103 0,38
Δημήτρης Παπαδόπουλος 176 67 0,38
Δημήτρης Σαλπιγγίδης 174 63 0,36
Μιχάλης Κωνσταντίνου 151 49 0,32
Εμάνουελ Ολισαντέμπε 111 36 0,32

Όπως βλέπουμε από τη σχετική λίστα ο Σισέ μπορεί να είναι πρώτος αλλά η διαφορά του από τον Μπεργκ είναι πολύ μικρή και δεν αποκλείεται αν ο Σουηδός άσος συνεχίσει να σκοράρει κατά βούληση να περάσει τον Γάλλο στράικερ. Ο Μπεργκ όμως έχει ξεπεράσει σε γκολ τον Σισέ ο οποίος έμεινε μόλις δυο χρόνια και αν παρέμενε και άλλο στο τριφύλλι κανείς δεν ξέρει που θα σταματούσε.

Ο Μπεργκ βέβαια έχει αφήσει αρκετά πίσω του σε συχνότητα γκολ ανά ματς τον Κριστόφ Βαζέχα ο οποίος ήταν "μηχανή των γκολ" αλλά και τον Δημήτρη Σαραβάκο που σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Η μεγάλη έκπληξη της λίστας ακούει στο όνομα του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη ο οποίος όμως ήταν ένας χαρισματικός φορ που πετύχαινε ένα γκολ ανά δυο παιχνίδια με την πράσινη φανέλα. Ο Σουηδός όμως τον έχει ξεπεράσει και αυτόν ενώ από τους υπόλοιπους πέντε της σχετικής λίστας μόνο ο Λυμπερόπούλος έχει περισσότερα τέρματα από τον Μπεργκ αλλά σε περισσότερα παιχνίδια και φυσικά ούτε καν μπορεί να συγκριθεί με τον επιθετικό του τριφυλλιού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ