ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σκοράρει κατά βούληση ο Πίσπας

Σκοράρει κατά βούληση ο Πίσπας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σωτήρης Πίσπας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον πρώτο σκόρερ της Κ20 του τριφυλλιού.

Εδώ και λίγες ώρες ο Σωτήρης Πίπας έχει υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. Όσο και αν κάποιες φορές ακούγεται κοινότυπο ο 18χρονος άσος ήταν οπαδός του τριφυλλιού από μικρό παιδί και το να γίνεται επαγγελματίας στην ομάδα που αγαπούσε ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο.

Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης Πίσπας; Τι ήταν αυτό που έκανε το Αντρέα Στραματσόνι να ζητήσει να επισπεύσουν οι διαδικασίες και ο νεαρός φορ να υπογράψει άμεσα το πρώτο του συμβόλαιο και να μην περιμένουν στο τριφύλλι να έρθει ο Γενάρης ώστε να κλείσει τα 18 ο νεαρός φορ. Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πρώτο κανόνι της ομάδας Νέων.

Από το Φοίβο Βάρης και επιτελικός στον Παναθηναϊκό και επιθετικός

Ο Σωτήρης Πίσπας ακόμα δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του καθώς έχει γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1998 αλλά από μικρός θυμάται τον εαυτό του να είναι κολλημένος με τη μπάλα και να παίζει ποδόσφαιρο όπου και αν βρισκόταν.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ακαδημίες των Αγίων Αναργύρων και εν συνεχεία στον Φοίβο Βάρης μέχρι το καλοκαίρι του 2008. Εκείνη τη χρονιά πήρε την απόφαση να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό στα ετήσια καλοκαιρινά δοκιμαστικά που έκαναν οι πράσινοι για μικρές ηλικίες. Στην απόφαση του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και ο παππούς του με τον θείο του που τον έσπρωχναν στο ποδόσφαιρο έχοντας διακρίνει το ταλέντο του.

Ο Πίσπας πέρασε τα δοκιμαστικά όπου τον τσέκαραν μεταξύ άλλων οι Κόβης (διευθυντής τότε της ακαδημίας), Ταράσης, Μαραγκός και Βονόρτας. Ο 10χρονος τότε ποδοσφαιριστής πέρασε το τεστ και έγινε μέλος των ακαδημιών του τριφυλλιού. Ο Πίσπας που στον Φοίβο Βάρης αγωνιζόταν ως μέσος βρήκε το θάρρος να πει ότι θα του άρεσε περισσότερο να αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Έτσι και έγινε και σε αυτή τη θέση καθιερώθηκε έκτοτε έχοντας πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα.

Κάτι το οποίο δείχνει και το γεγονός ότι πριν δυο χρόνια βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα U17 με 22 γκολ σε μια σεζόν ενώ έχει βγει πρώτος σκόρερ αρκετές φορές σε τουρνουά που έχουν λάβει μέρος οι πράσινοι. Φέτος είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού με οκτώ γκολ σε οκτώ ματς. Συγκεκριμένα έχει χριστεί σκόρερ κόντρα σε Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Αστέρα (3), Ξάνθη και Ηρακλή (2) ενώ ο δεύτερος σκόρερ των Κ20 του τριφυλλιού είναι ο Χατζηγιοβάννης με τέσσερα τέρματα.

Ο 18χρονος άσος είναι διεθνείς με τις μικρές Εθνικές ομάδες, την Παίδων, και περιμένει να κληθεί και στην αντίστοιχη των Νέων όπου αγωνίζονται οι Μίγγος, Βαλμάς και Ευαγγέλου εκ μέρους του τριφυλλιού.

Δυο γκολ σε τρία φιλικά με την πρώτη ομάδα

Από τον Αύγουστο έως και σήμερα ο Σωτήρης Πίσπας έχει πάρει μέρος σε αρκετές προπονήσεις της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού καθώς όπως έχει απουσίες ο Αντρέα Στραματσόνι ο νεαρός φορ ήταν ένας από τους πράσινους που ανέβαινε για να βοηθήσει. Παράλληλα ο Πίσπας έχει παίξει και σε τρία φιλικά της πρώτης ομάδας και συγκεκριμένα στα παιχνίδια κόντρα σε Άρη Λεμεσού, Πανελευσινιακό και Καλλιθέα. Έχει χριστεί σκόρερ μάλιστα και σε δυο εξ αυτών κόντρα στην ομάδα της Κύπρου αλλά και στο φιλικό του Σαββάτου όπου πέτυχε γκολ με υπέροχο τακουνάκι. Μάλιστα και στο φιλικό με την ομάδα της Ελευσίνας είχε πολύ καλή παρουσία.

Θετική βέβαια είναι η παρουσία του και σε κάθε προπόνηση της πρώτης ομάδας δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία και δείγματα του ταλέντου του. Όλα αυτά οδήγησαν τον Αντρέα Στραματσόνι στο να εισηγηθεί από τώρα την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου για τον 18χρονο άσο.

Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός ήταν αυτός που ενημέρωσε τον Πίσπα μετά το φιλικό με την Καλλιθέα ότι θα υπογράψει σύντομα αλλά ούτε και ο ίδιος περίμενε το σύντομα να είναι δυο 24ώρα αργότερα.

Γρήγορος και δεινός σκόρερ

Τα στοιχεία που τον διακρίνουν στο παιχνίδι του είναι πως είναι αρκετά γρήγορος και δεινός σκόρερ σκοράροντας κυρίως με το δεξί πόδι, είναι και το καλό του, αλλά και το κεφάλι. Επίσης είναι καλός στο ένας εναντίων ενός ενώ έχει και καλή τεχνική κατάρτιση. Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης ως εννιάρι αλλά θα μπορούσε να παίξει και στα πλάγια αν και κυρίως παίζει ως σέντερ φορ στην Κ20.

Σε αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι στη σωματοδομή καθώς αν και είναι ψηλός πρέπει να δυναμώσει και άλλο για να μπορεί να κοντράρει τους αντιπάλους του. Φυσικά ακόμα είναι αρκετά μικρός και έχει το χρόνο μπροστά του για να βελτιώσει όποια αδυναμία έχει.

Ο Πίσπας τα τελευταία χρόνια όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του για να γλιτώνει χρόνο από το πήγαινε-έλα μένει και αυτός εσώκλειστος στο Κορωπί ενώ πήγαινε σχολείο επίσης στο Κορωπί και το ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν.

Θαυμάζει τους Βίγια, Τόρες

Ο Σωτήρης Πίσπας δηλώνει οπαδός της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης από το εξωτερικό ενώ ως παίκτες ινδάλματα έχει δυο άσους που παίζουν στη θέση στην οποία θέλει να κάνει καριέρα και ο ίδιος, αυτή του σέντερ φορ. Ο λόγος για τους Φερνάντο Τόρες και Νταβίντ Βίγια. Δυο επιθετικούς τους οποίους παρακολουθεί και προσπαθεί να πάρει κάποια στοιχεία από αυτούς για να τα βάλει στο παιχνίδι του.

Σαν παιδί είναι αρκετά χαμηλών τόνων και σύμφωνα με όσα λένε όσοι τον ζουν καθημερινά στο "Γ. Καλαφάτης" είναι ένα παιδί το οποίο δεν πρόκειται να δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο ο Πίσπας

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ