ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίλντενφελντ ο συνδετικός κρίκος

Σίλντενφελντ ο συνδετικός κρίκος
INTIME SPORTS

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ συνδέει τον Παναθηναϊκό με την Ντινάμο Μόσχας με την απόκτηση του από το τριφύλλι να περνάει από σαράντα κύματα στην διάρκεια του καλοκαιριού. Θυμηθείτε όλη την ιστορία.

Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έπαιξε η κληρωτίδα στην διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του Europa League στον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Και αυτό γιατί ο Κροάτης θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα η οποία έχει τα δικαιώματα του αλλά στην οποία από την πρώτη στιγμή που πήγε ήθελε να αποχωρήσει. Και στην ομάδα η οποία το καλοκαίρι του έκανε την ζωή μαρτύριο μέχρι να τον αφήσει να επιστρέψει και πάλι στον Παναθηναϊκό κάτι που αποτελούσε από την πρώτη στιγμή πρωταρχικό στόχο για τον ίδιο τον Κροάτη αμυντικό.

Ο "Σίφο" αποτελεί τον "συνδετικό κρίκο" ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ντιναμό Μόσχας με τους ανθρώπους των δυο ομάδων να έχουν κάνει πολλές επαφές και συζητήσεις για την περίπτωση του Κροάτη αμυντικού που ευτυχώς για το τριφύλλι αποτελεί τον στυλοβάτη της πράσινης άμυνας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν καλοκαίρι του 2012 και συγκεκριμένα στις 11/07/2012 όταν ο Σίλντενφελντ συμφωνούσε να αφήσει την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης για την Ντινάμο Μόσχας όπου υπέγραψε για τρία χρόνια. Εκεί τον περίμενε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, κοντά στο 1 εκ. ευρώ, αλλά και ο Ρωσικός χειμώνας που δεν ήταν ότι καλύτερο για την γυναίκα του και τις δυο του κόρες.

Ο "Σίφο" δεν άντεξε πολύ στην Ντινάμο τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών όσο και λόγο του ότι δεν τον εμπιστευόταν ο είναι χαρακτηριστικό ότι στους πρώτους έξι μήνες είχε παίξει σε όλα και όλα δέκα παιχνίδια. Έξι για το ρωσικό πρωτάθλημα και τέσσερα για το Europa League.

Δεν άντεξε πάνω από έξι μήνες

Για αυτό και τον Ιανουάριο του 2013 ζήτησε να παραχωρηθεί ως δανεικός και αυτό έγινε με τον Κροάτη στόπερ να υπογράφει στον ΠΑΟΚ με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2013. Ο Σίλντενφελντ αν και είχε εξαιρετική παρουσία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τελικά δεν παρέμεινε αφού ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε στην αγορά του.

Ο Παναθηναϊκός καραδοκούσε, εξέταζε την περίπτωση του για αρκετό χρονικό διάστημα και την κατάλληλη στιγμή χτύπησε και τον έκανε δικό του αποκτώντας τον ως δανεικό από την Ντινάμο Μόσχας.

Στην θητεία του στο τριφύλλι ο "Σίφο" ήταν μέτριος στον πρώτο γύρο και εξαιρετικός στον δεύτερο αναγκάζοντας τους ανθρώπους των πράσινων να κάνουν ότι μπορούν για να τον κρατήσουν εκ νέου στην Αθήνα.

Για αυτό με το που τελείωσε η σεζόν και πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησαν τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Ρώσων για να υπάρξει άμεση συμφωνία καθώς με τον Κροάτη αμυντικό τα είχαν βρει.

Άλλαξαν στάση ελέω Μουντιάλ

Οι Ρώσοι αρχικά είχαν πει "ναι" και μάλιστα οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει και πως θα δινόντουσαν τα χρήματα αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη.

Ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι ο Σίλντενφελντ ήταν μέλος της Εθνικής Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στην Ντινάμο περίμεναν πως αν έπαιζε θα μπορούσαν να ωφεληθούν και να βγάλουν επιπλέον χρήματα.

Αυτό όμως δεν έγινε καθώς ο Κροάτης στόπερ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας για να καταθέσει πρόταση στον ρωσικό σύλλογο. Όλο το διάστημα αυτό ο μάνατζερ του Κροάτη αλλά και ο ίδιος ο Σίλντενφελντ πίεζαν την Ντινάμο να τον αφήσει να έρθει στον Παναθηναϊκό και να αποδεχτεί τη συμφωνία.

"Καψόνια" σε Σίλντενφελντ και Παναθηναϊκό

Οι Ρώσοι όμως αποδείχτηκαν σκληροί διαπραγματευτές και ήθελαν να κάνουν "καψόνια" στον Σίλντενφελντ και να δείξουν στο τριφύλλι ότι έχουν το πάνω χέρι. Για αυτό και κάλεσαν τον "Σίφο" στην προετοιμασία της ομάδας του μια εβδομάδα μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την Κροατία ενώ στην τριήμερη παραμονή του στην Αυστρία ο 28χρονος στόπερ είχε δώσει το παρών και σε ένα φιλικό.

Μάλιστα ο Τσερτσέσοφ είχε κάνει και δηλώσεις υπέρ της παραμονής του Κροάτη στην Ντινάμο. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν άλλαζε στάση και επέμενε στην αρχική του πρόταση. Οι ιθύνοντες του συλλόγου της Ρωσίας μάλιστα είχαν βάλει τον Σίλντενφελντ να μιλήσει και στο επίσημο κανάλι της ομάδας για την επιστροφή του στην Ντινάμο.

Την ίδια ώρα βέβαια ο Παναθηναϊκός έκανε και αυτός το παιχνίδι του καθώς τόνιζε ότι έχει αποσυρθεί από την διεκδίκηση του παίκτη και κοίταζε άλλες λύσεις. Μια εβδομάδα αργότερα και μετά από εκ νέου πιέσεις και από τον "Σίφο" και τον εκπρόσωπο του ήρθε η ολική ανατροπή και ο Κροάτης επέστρεψε στο τριφύλλι.

Η ενδιάμεση φόρμουλα και η μπλε κάρτα

Οι δυο πλευρές βρήκαν μια ενδιάμεση φόρμουλα και αυτή ήταν να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός στους πράσινους και να μην αποκτηθεί αυτό το καλοκαίρι. Οι Ρώσοι μάλιστα σημείωναν πως ο Κροάτης υπέγραψε ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο με την Ντινάμο ώστε να μην μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2015 που ολοκληρωνόταν το συμβόλαιο του.

Τα παιχνίδια των Ρώσων όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Και αυτό γιατί άργησαν να στείλουν την μπλε κάρτα του 28χρονου αμυντικού με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η συμμετοχή του στο πρώτο ματς με την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο. Τελικά η μπλε κάρτα έφτασε ανήμερα του αγώνα και ο Κροάτης έπαιξε κανονικά στην αναμέτρηση.

Ήθελε να παίξει σαν τρελός

Τώρα πενήντα μέρες μετά ο Σίλντενφελντ καλείται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του ενώ πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε ότι είναι σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για τριετές συμβόλαιο. Μάλιστα ο "Σίφο" είναι "φτιαγμένος" για αυτό το παιχνίδι όπως παρατηρούσαν και οι συμπαίκτες του και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να λείψει από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ακόμα και την Τρίτη όταν χτύπησε και υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να παίξει ή όχι οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χάσει το ματς. Ότι θα έκανε τα πάντα για να δώσει το παρών και να είναι στην ενδεκάδα των πράσινων κόντρα στην Ντινάμο.

Έτσι και αναμένεται να γίνει και μένει να δούμε αν στον αγωνιστικό χώρο ο Κροάτης αμυντικός θα πάρει εκδίκηση για τα "καψόνια" που πέρασε από τους ιθύνοντες του ρωσικού συλλόγου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ