ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σιλά: "Νιώθουμε τη στήριξη των οπαδών"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιακούμπα Σιλά ρωτήθηκε επίμονα για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό, όμως εξήγησε ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους, ενώ αναφέρθηκε στη στάση των φιλάθλων.

Η καταιγίδα... πληροφοριών γύρω από το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ επηρεάζει και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αφού είναι λογικό να ανησυχούν για τα χρήματα τους. Ωστόσο, ο Γιακούμπα Σιλά τόνισε ότι η κατάσταση είναι καλή στα αποδυτήρια και υποστήριξε ότι το μέλημα των παικτών είναι να πάρουν νίκες. Ακόμα, αναφέρθηκε στη συμπαράσταση των οπαδών του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιακούμπα Σιλά στην κάμερα της Nova:

Πως έχετε εισπράξει τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν υπάρξει στην ομάδα;

"Να σας πω ότι πάντα είναι δύσκολο όταν έχεις χάσει στο τελευταίο ματς, η ήττα πάντα σου δημιουργεί μια στεναχώρια, τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν ότι καλύτερο για εμάς. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε ώστε να επανέλθουμε στις νίκες".

Πέρα από το αγωνιστικό στο οποίο έμεινε ο Γιακούμπα, οι διοικητικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει;
"Ούτως η άλλως τα ΜΜΕ μας δίνουν κάθε πληροφορία, η πρόσβαση και η ενημέρωση είναι άμεση στο 2017. Μαθαίνουμε μεν, αλλά η δουλειά μας είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάνουμε τα πάντα για να μπορούμε να ήμαστε μέσα στο τερέν υπάρχουν άλλοι που δουλεύουν για εμάς εκτός αγωνιστικού χώρου. Εμείς πρέπει να δείξουμε τις δυνατότητες μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε χαρά. Οτιδήποτε γίνεται εκτός αγωνιστικού χώρου δεν μας αφορά. Κοιτάμε να κάνουμε το παν να δώσουμε το 100% του εαυτού μας με στόχο ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα".

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του στο Αγρίνιο, τόνισε ότι έχετε επηρεαστεί απ' όσα συμβαίνουν στο ιδιοκτησιακό. Υπάρχει ανησυχία στα αποδυτήρια για τις εξελίξεις που έρχονται;
"Εγώ είμαι από τους νέους παίκτες, έχω έρθει εδώ και μικρό χρονικό διάστημα. Υπάρχουν άλλοι που είναι περισσότερο καιρό εδώ. Οπότε κάποιοι παίκτες ενδεχομένως να έχουν κάποιο προβληματισμό σχετικό, όμως εμείς κοιτάμε τον αγωνιστικό χώρο, η δουλειά μας είναι το τι θα βγάλουμε στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο όπως ξέρετε οι λεπτομέρειες, βέβαια, παίζουν ρόλο, αλλά δεν προβληματιζόμαστε περισσότερο απ' όσο πρέπει καθημερινά. Ο στόχος μας είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να είναι χαρούμενοι οι φίλαθλοι. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα που δουλεύουν καθημερινά, μας βοηθούν για να μπορέσουμε να κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όλο και καλύτερα και θα βρεθούμε σε μια καλύτερη ατμόσφαιρα".

Ο κόσμος εκφράζει τη στήριξη του, εσείς τη νοιώθετε αυτή τη στήριξη;
"Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου αυτό γνώρισα. Να έχω δίπλα μου φιλάθλους, ανθρώπου που μου έδειχναν την αγάπη τους. Βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδος και για αυτό είμαι πεπεισμένος ότι οι φίλαθλοι που δίπλα μας μας αγαπούν. Θα ήθελα να πω ότι τόσο εμείς όσο και το προπονητικό τιμ καθημερινά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είμαστε πάντα επί των επάλξεων. Νοιώθουμε αυτή τη στήριξη του κόσμου".

Έχεις έρθει ουσιαστικά σαν αντικαταστάτης ενός ποδοσφαιριστή που ήταν βαρόμετρο στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, τον Ζέκα, θεωρείς ότι μπορείς με την παρουσί σου και αν όλα πάνε καλά να κάνεις τον κόσμο να ξεχάσει τον Ζέκα;
"Θα ήθελα να πω ότι είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ και η παρουσία μου εδώ είναι σημαντική. Τιμώ τον Ζέκα, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος ο αρχηγός της ομάδας, τίμησε τη φανέλα, τη θέση του και έκανε πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό. Ήρθα εδώ φέρνοντας μαζί μου την πείρα, την όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο, το πάθος που έχω για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Είμαι ευτυχής που έχω δίπλα μου καλούς συμπαίκτες και τεχνικό τιμ ώστε να συνεχίσω τη δουλειά που κάνω εδώ με απώτερο στόχο να ικανοποιήσω το προπονητικό τιμ και τους φιλάθλους".

Περιμένεις σημάδια βελτίωσης στην εικόνα της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σε σχέση με τον Παναιτωλικό;
"Η ήττα της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε μια απογοήτευση για μένα. Εγώ είμαι νέος παίκτης και σαν και μένα έχουν έρθει πολλοί. Οπότε ο προπονητής προσπαθεί να μας βάλει όλους μαζί, να έχουμε συνοχή στην ομάδα, να μάθουμε αυτοματισμούς. Το Σάββατο έχουμε ένα σημαντικό αγώνα. Θα είναι σημαντικό και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και προσβλέπω σε μια νίκη Παίζουμε εντός έδρας και παίζουμε μπροστά στη παρουσία των φιλάθλων μας".

Τι μεταφέρεις στους δικούς σου ανθρώπους από τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η άποψη σου τώρα αφού έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην ομάδα;
"Για μένα ως αρχηγός της Εθνικής ομάδα του Μάλι είναι ιδιαίτερη τιμή. Στην καριέρα μου έπαιξα σε συλλόγους και στην Αγγλία και την Τουρκία και αυτό που μεταφέρω είναι ότι σαν παίκτες με ταπεινοφροσύνη θέλω να είμαι σωστός και έντιμος με τον εαυτό μου.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για το καλύτερο. Δεν μας αρέσει η ήττα, επηρεάζει πάντα αρνητικά όλους μας. Ακόμα και αν παίζουμε καλά δεν μας αρέσει να χάνουμε. Η ήττα επηρεάζει αρνητικά.

Ξέρω ότι η κατάσταση είναι η συγκεκριμένη και έχουμε μόνο 3 βαθμούς αυτή τη στιγμή αλλά θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο για να βελτιωθούμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ