ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολοκληρώθηκε η ΓΣ του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε η ΓΣ του Παναθηναϊκού
Βγενόπουλος INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε η ΓΣ του Παναθηναϊκού με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να τονίζει πως μέχρι την Δευτέρα θα μπουν χρήματα. Διαβάστε όλους τους διαλόγους και τι συνέβη.

Είκοσι μέρες έμειναν μέχρι να κριθεί το ευρωπαϊκό (κι όχι μόνο) μέλλον του Παναθηναϊκού μπροστά στα αρμόδια όργανα της ΟΥΕΦΑ.

Η Γενική Συνέλευση λοιπόν της Παρασκευής έδειξε σε ένα μεγάλο βαθμό αν αυτό θα είναι ζοφερό ή θα φέρει κάποιο άνεμο αισιοδοξίας.

Με λίγα λόγια...

Η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις δείχνουν πως πάμε σε ένα αισιόδοξο σενάριο ή τουλάχιστον μία βιώσιμη λύση μέχρι το καλοκαίρι έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη.

Ας δούμε συνοπτικά τα κύρια σημεία που παρουσιάζουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κάτω ακολουθούν οι διάλογοι της ΓΣ όπως μας τις μετέφερε ο απεσταλμένος του Sport24.gr Πέτρος Παπαμακάριος.

1) Το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν έχει ανακοινωθεί και δεν πρόκειται να γίνει για τουλάχιστον ένα μήνα από τώρα. Τι σημαίνει αυτό; Επειδή δεν έχει βγει ενημερωτικό δελτίο η αύξηση είναι ανοιχτή προς όλους, με κατώτερο ποσό τα 99 ευρώ.

2) Οι μέτοχοι που θέλουν να μπουν στη αύξηση (Βγενόπουλος, Πολέμης) θα καταθέσουν τα χρήματα στον λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να υπάρξει ρευστότητα και στη συνέχεια, όταν βγει το ενημερωτικό δελτίο, τα χρήματα τους θα μετοχοποιηθούν.

3) Ο Βγενόπουλος τόνισε πως αν ο Βαρδινογιάννης βάλει πλάτη για την ΓΗΠΕΛ, έχει σκοπό να βάλει μόνος του τα 15 εκ. ευρώ!

4) Πρώτος στόχος είναι να πληρωθούν οι παίκτες μέσα στην εβδομάδα και από την επόμενη θα μαζευτούν άλλα 2-2.5 εκ. ευρώ για την ΟΥΕΦΑ.

5) Όλα θα παιχτούν το Σαββατοκύριακο. Ο Βγενόπουλος θα έχει επαφή με τους άλλους μετόχους και δικούς του συμπαίκτες έτσι ώστε να μαζευτεί ένα αξιοσέβαστο ποσό. Αν "στραβώσει" εκεί η δουλειά, τότε πάμε σε γενικό ναυάγιο. Εκτός κι αν...

6) ... Μπει σε εφαρμογή η πρόταση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη, που αποκάλυψε πως μπορεί να βάλει άμεσα 4 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που γνωρίζει.

ΤΟ LIVE και οι διάλογοι

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση

LIVE: Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε πως αν εγγυηθεί η πλευρά Βαρδινογιάννη για την ΓΗΠΕΛ, έχει σκοπό να βάλει αυτός (μαζί με δική του ομάδα επιχειρηματιών) και τα 15 εκ. ευρώ.

13:05 Αποχώρησε ο Βγενόπουλος από τα γραφεία της ΠΑΕ με τους οπαδούς να του ζητούν να πάρει την ομάδα.

13:00 Τα χρήματα θα μπουν στα ταμεία και όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η αύξηση, τότε θα "γίνουν" μετοχές. Αυτό συμβαίνει για να διευκολυνθεί η ΠΑΕ.

LIVE: Πολέμης και Βγενόπουλος ξεκαθάρισαν πως θα μαζευτούν 2.5-3.5 εκ. ευρώ μέσα στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στόχος είναι να πληρωθούν οι παίκτες.

12:50 Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης αποχώρησε από την ΓΣ, με τους οπαδούς να τον αποδοκιμάζουν και να του χρεώνουν τα σενάρια για Άραβες.

LIVE: "Εγώ και η ομάδα μου έχουμε 4 εκατομμύρια ευρώ έτοιμα να βάλουμε", αποκάλυψε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης κατά τη διάρκεια της ΓΣ.

12.32 Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα έχει επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να μαζευτούν χρήματα και να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές.

Ολοκληρώθηκε η ΓΣ του Παναθηναϊκού
Μαυροκουκουλάκης INTIME SPORTS

Οι διάλογοι της Γενικής Συνέλευσης

Γοντικας: Η πρόταση του ΔΣ είναι 0,33 ανά μετοχή για την ΑΜΚ.

Ρακιντζής: Είμαι ο εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επιθυμώ να δηλώσω ότι θα ψηφίσουμε τα άρθρα που έχουν σχέση με την μείωση και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Επίσης, θα ψηφίσουμε κάθε πρόταση που θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Βγενόπουλος: Αν δεν ψηφίσετε το άρθρο 5, θα υπάρξει πρόβλημα με την ΑΜΚ.

Ρακιντζής: Στο άρθρο 5 θα ψηφίσουμε ναι σε ότι αφορά την ΑΜΚ, δεν θα ψηφίσουμε οτιδήποτε αφορά το γήπεδο.

Βγενόπουλος: Είστε εξουσιοδοτημένος να συζητήσετε ή απλά να ψηφίσετε;

Ρακιντζής: Ήρθα απλά για να ψηφίσω την ΑΜΚ και δεν συμμετέχω σε άλλη διαδικασία. Αν έχετε κάποια απορία για την ΑΜΚ, να μιλήσουμε.

Θανάσης: Θέλω να αναφερθώ στο άρθρο 3 στην απομείωση του κεφαλαίου. Άρχισε η πολυμετοχικότητα με 3 ευρώ, την πήγαμε 1, τώρα την πάμε στο 0,33. Η ΓΣ σήμερα μειώνει και άλλο την περιουσία των μετόχων. Αν είναι για το καλό του Παναθηναϊκού, ας γίνει. Αλλά να αναφερθεί ότι δεν είναι δυνατόν να έρχεται μια ΓΣ να μειώνει την περιουσία του μετόχου.

Παρακάλεσα τον κύριο Γόντικα να επικοινωνήσει με τον αθλητικό εισαγγελέα, να μου δώσε ένα περιθώριο για να παραστώ σε όλη τη ΓΣ.

Βγενόπουλος: Σήμερα κάνουμε μια ΓΣ από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του ΠΑΟ. Θλίβομαι από την απουσία των μετόχων και κυρίως του Γιάννη. Είναι γνωστό ότι έχει αποχωρήσει και αυτό είναι δεκτό. Όμως η αποχώρηση πρέπει να γίνει με τρόπο δεκτό. Διαφορετικά πιστεύω ότι εξακολουθεί να έχει ηθικές και νομικές ευθύνες. Ηθικές, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία απλή εταιρία, αλλά έχει εκατομμύρια οπαδούς και 100 χρόνια ιστορία. Νομικές γιατί είναι μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, από την οποία η ΠΑΕ κινδυνεύει να βρεθεί με τεράστιες ευθύνες. Όμως και ο Ερασιτέχνης κινδυνεύει να γίνει χρήστης και όχι ιδιοκτήτης και να τον διώξουν μία μέρα από τη Λεωφόρο και να πάει στο Βοτανικό. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος του.

Όταν αποφασίστηκε να πάει στο Βοτανικό, θα το έκανε δίπλα σε γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, όχι σε ένα απλό εμπορικό κέντρο. Τώρα αν φύγει έτσι ξέρα από τη Λεωφόρο, αυτό θα τελειώσει.

Ο κύριος Γιάννης είπε πρόσφατα ότι καθιστά ανενεργές τις μετοχές του. Αυτή είναι μία διαδικασία πρωτοφανής στα χρονικά του ΔΣ. Θέλω να βάλω τη νομική διάσταση του ζητήματος.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2009 είχε υπογραφεί μία συμφωνία ανάμεσα στις μετόχους οι οποίοι βάλαμε ένα σημαντικό ποσό και στη σελίδα 3, άρθρο 1, 10 μέλη θα προτείνονται από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Στη σελίδα 5, τα συμβαλλόμενα μέλη υποχρεούνται να ψηφίζουν στις ΓΣ της εταιρίας, ώστε να εξασφαλίζουν την εύρυθμη διοικητική λειτουργία της εταιρίας. Επομένως, είναι παράνομη η ενέργεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η δήλωση του αντίκειται στη σύμβαση των μετόχων που έχουμε υπογράψει και φυσικά στην κοινή λογική. Υπάρχουν ορισμένες προβλέψεις που μπορεί να φτάσει η εταιρία σε εκκαθάριση.

Επειδή έχει ακουστεί ότι το ΔΣ μπορεί να παραιτηθεί και να πάει στο Πρωτοδικείο, αυτό δεν γίνεται. Εμείς οι μέτοχοι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μέλη. Ο κύριος Γιάννης στην επιθυμία του να αποχωρήσει θα βρει κατανόησε από όλους μας, αρκεί να μην καταστρατηγεί το νόμο.

Η υπόθεση των Αράβων έχει κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης όταν είχε αποχωρήσει, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να έχει σοβαρότητα. Ότι δεν θα μιλήσει με τυχάρπαστους και δεν θα τον αφήσει να φτιάξει το όνομα του. Το Σεπτέμβριο άρχισε ένας πραγματικός ή απίθανος εκπρόσωπος επενδυτών. Είχα πει εγκαίρως ότι η ιστορία Τσάκα δεν αρμόζει να στη σοβαρότητα του Παναθηναϊκού. Έχουμε φτάσει στα μέσα του Μάρτη και έχουν χαθεί 6 μήνες. Εάν δεν υπήρχε αυτή η ιστορία και ο αποπροσανατολισμός του κόσμου, δεν θα είχαμε χάσει 6 μήνες.

Στις 2 Νοεμβρίου ο κύριος Βαρδινογιάννης υπέγραψε συμφωνητικό με τους Άραβες. Μάλιστα μας εστάλη μήπως και θελήσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα προτίμησης. Αυτό έλεγε ότι ο Πρίγκιπας με το μεγάλο όνομα του, θα διαθέσει 220 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό.

Όταν αρχίζεις μία επαφή για να πουλήσεις την επιχείρηση σου, έχεις μία προσωπική επαφή. Διαφορετικά, τότε ζητάς από τον εκπρόσωπο του μία τραπεζική σύσταση. Αυτό μπορεί να γίνει σε μία μέρα. Όμως ο Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή στον Γόντικα να ανοίξει τα βιβλία της ΠΑΕ.

Ποτέ δεν έγινε αγοραπωλησία με τον τρόπο αυτό, όπως λέει η μακρά πείρα μου. Αυτή η διαδικασία ήταν αδόκιμη. Ο αγοραστής δεν είχε καμία υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε αιτία. Συνήθως υπάρχουν προκαταβολές, ρήτρες. Από τη συμφωνία προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία. Και φυσικά δεν μπήκε καμία ρήτρα εμπιστευτικότητας. Να κάνουμε τη συμφωνία αλλά αν ο εκπρόσωπος σου μιλήσει, τότε η συμφωνία χαλάει. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο.

Εγώ ξέρω ότι οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν έχουν καμία ευθύνη, αυτή την εντολή πήραν. Ακόμα και σήμερα, πόσο εύκολο ήταν να βγάλει μία ανακοίνωση και να προστατεύσει το όνομα του συλλόγου. Αυτή η κίνηση έχει βλάψει το σύλλογο, το όνομα του, τους μετόχους και έχει αποτρέψει πολλούς να βάλουν χρήματα.

Το θέμα φτάνει μέχρι την ποινική ευθύνη και όταν βγούμε από τη δύσκολη θέση, πρέπει να ψάξουμε εάν υπάρχει δόλος ή αμέλεια.

Και μία αναφορά επειδή μερίδα του Τύπου, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, έλεγε ότι υπήρξε ξανά αύξηση με τιμή μετοχής 0,33. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε το 0,33. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει τέτοια αύξηση. Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είδαμε άλλη τιμή.

Σήμερα υπάρχει μία κρίση και δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να βάλουν χρήματα στον Παναθηναϊκό. Η αύξηση πρέπει να είναι ανοιχτή και σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός να περάσει στον κόσμου του. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες. Λίγοι μεγαλομέτοχοι με ένα ποσοστό 10-12% και να έχει μετοχές ο κόσμος. Να περάσουμε στη νέα εποχή, στην επόμενη δεκαετία.

Έστω και αν το θέμα της ΓΗΠΕΛ παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, εγώ δηλώνω ότι επειδή ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρήματα, θα καλύψω το ποσοστό μου. Δεν με φοβίζουν οι Άραβες προσωπικά, αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που τους φοβούνται. Θέλω να διαψεύσω δημοσιεύματα που με θέλουν να συζητώ για την οριστική επίλυση του οικονομικού προβλήματος της ομάδας. Καλώ όποιον παναθηναϊκό μπορεί να συμβάλλει στη λύση του οικονομικού προβλήματος, να το κάνει.

Ηγετική πρωτοβουλία θα αναλάβω μόνο εάν λυθεί το ζήτημα της ΓΗΠΕΛ. Η μετάβαση της ιδιοκτησίας θα ήταν ομαλή εάν ο Βαρδινογιάννης έφευγε από την μπροστινή πόρτα. Όμως όσο φεύγει από την πίσω, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Δύο σοβαροί παναθηναϊκοί πρόσφατα του ζήτησαν να αναλάβει τη ΓΗΠΕΛ. Εγώ θέλω να τον καλέσω να το κάνει.

Θανάσης: Άκουσα τον Ανδρέα να λέει ορισμένα πράγματα. Αλλά δεν άκουσα τι μέλει γενέσθαι. Μας άνοιξε τα μάτια σε ορισμένα πράγματα, γιατί αν δεν μάθεις από το παρελθόν, δεν προχωράς στο μέλλον. Δεν άκουσα κάτι.

Εγώ μία παρανομία αισθάνομαι για το παρελθόν είναι ότι ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά χωρίς να φτάσουμε σε ένα σωστό αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να έχει ξοδέψει τόσα χρήματα χωρίς προγραμματισμό. Δεν είναι δυνατόν να χρωστάει. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο ΔΣ και να μην γνωρίζουμε τίποτα.

Δεν θέλω να κολακέψω τον Ανδρέα, είναι φίλος μου και είναι ένας θεματοφύλακας των αξιών και των αρχών του συλλόγου. Εγώ όμως κοιτάω το μέλλον. Αν υπάρχουν παρανομίες, καθένας από εμάς μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Όμως για το μέλλον, πρέπει όλοι να σταθούμε μία γροθιά. Να βοηθήσουμε όλοι τον Παναθηναϊκό να σταθεί στα πόδια του και να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουν.

Βγενόπουλος: Λυπάμαι που μερικοί έριξαν τις ασπίδες του και δεν είναι εδώ να γίνει διάλογος. Ένας διάλογος γίνεται στη ΓΣ, είτε δημόσια. Εγώ δεν έχω φιλικά μέσα.

Πολέμης: Συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν. Αυτό που θέλω να πω από την πλευρά μου είναι ότι θα πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια. Να τη βάλουμε σε ένα καλούπι. Θέλει τη βοήθεια εντός της Μαρτίου άσχετα ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Ακόμα και σε μεγαλύτερο ποσοστό της συμμετοχής του καθενός. Και μετά να μας δοθεί ο χρόνος να λύσουμε το πρόβλημα μια και καλή με ένα σωστό και μακροχρόνιο τρόπο, ώστε να μην χρειαστεί ξανά αυτή η θυσία. Θερμοπαρακαλώ όλους τους μετόχους με το ποσοστό τους ή και περισσότερο να βάλουν χρήματα την άλλη εβδομάδα, ώστε να φύγει αυτό το σύννεφο και στους επόμενους μήνες να λύσουμε το πρόβλημα. Τους τελευταίους μήνες περιμέναμε κάτι άλλο, αλλά πρέπει τώρα να υπερβούμε εαυτόν και να βοηθήσουμε άμεσα τον Παναθηναϊκό.

Βγενόπουλος: Κύριε Πολέμη, συμφωνώ. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα. Υπάρχουν άλλα δύο άτομα τουλάχιστον που θα βοηθήσουν οικονομικά. Να έχουμε μία τηλεφωνική επικοινωνία, να δούμε τι ποσό θα συγκεντρωθεί και τη Δευτέρα να δώσουμε τα χρήματα.
Διότι τα δικά μας δεν ακολουθούν περίεργες διαδρομές μέσω Ουκρανίας ή Μπαχρέιν.

Έχω ενστάσεις για τον τρόπο που γίνετε ο χειρισμός των οικονομικών. Θεωρώ αδιανόητο να εξοφλείται στην ώρα της η Παιανία και όχι οι ποδοσφαιριστές.

Να μιλήσω με τον Γόντικα, να τον ενημερώσω τι ποσό συγκεντρώθηκε και να τα κατευθύνουμε στους ποδοσφαιριστές. Να του δώσουμε ότι υπάρχει άμεσα

Μαυροκουκουλάκης: Θα το μάθετε. Κύριε Ρακιντζή, είπατε ότι θα απαντήσετε σε ορισμένα ζητήματα και σε ορισμένα άλλα όχι. Ο Βγενόπουλος είπε ορισμένα ζητήματα που άρεσαν στον Θανάση και στον Πολέμη. Είπε όμως και άλλα. Γνωρίζω τον Λεωνίδα Γεωργόπουλο τον δικηγόρο. Ο Βγενόπουλος είπε ότι είναι σίγουρος ότι εσείς δεν κάνετε λάθη.

Εγώ ζήτησα να προεδρεύσω γιατί ξέρω πώς να διεκπεραιώσω. Ο κύριος Βγενόπουλος έθιξε πολλά περί προσωπικού και εσείς δεν απαντήσατε.

Βγενόπουλος: Θέλω να σας καλέσω στην τάξη και θέλω να τοποθετηθείτε, πόσα χρήματα θα βάλετε εσείς και οι μέτοχοι σας. Μακάρι να το κάνετε. Είστε ένας έμπειρος και επιτυχημένος παράγοντας. Θέλω να μάθω πόσα χρήματα θα βάλετε, γιατί αυτό ίσως αποδειχθεί καλό για τον Παναθηναϊκό και ίσως αλλάξει το ρου της γενικής συνέλευσης.

Μαυροκουκουλάκης: Αν είχε την προεδρία διότι δεν θα επέτρεπα τις λέξεις παρανομία και πίσω πόρτα. 4 εκατομμύρια ευρώ έχω συγκεντρώσει.

Βγενόπουλος: Να επικοινωνήσετε με τον κύριο Γόντικα και αν μπορέσετε να βοηθήσετε να το κάνετε. Τώρα είναι η στιγμή που η ομάδα έχει πρόβλημα και όσοι μπορούν, ας τη βοηθήσουν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Ράδος: Είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Δεν έχω οικονομική δυνατότητα όπως πολλοί από εσάς. Που δώσανε τα λεφτά και τον χρόνο τους. Το ίδιο κάναμε και εμείς, όσο μπορούμε. Σήμερα είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Εγώ δεν θα επιτεθώ σε κανένα. Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε το καλό της ομάδας. Ο κύριος Βγενόπουλος μίλησε για ηθικό πρόβλημα εκ μέρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Για εμάς που έως τώρα ερχόμασταν στις ΓΣ με τον τρόπο που γινόταν, δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα με τον κύριο Βαρδινογιάννη. Για εμάς που ερχόμασταν, υπάρχει ηθικό πρόβλημα με άλλους.

Θανάσης: Ζήτησα να είναι ανοιχτή η Συνέλευση. Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η παναθηναϊκή συνείδηση μας. Εγώ μπορώ και δίνω τα χρήματα μου. Όμως και ο οπαδός που τρώει τη βροχή και τα κρύα, έχει μεγαλύτερη αξία. Ο Ερασιτέχνης θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το καλό της ΠΑΕ.

Αποφασίστε εάν θέλετε να σώσετε την ομάδα ή να την διαλύσετε.

Καλιάνης: "Να πάμε στη λύση και όχι στα προβλήματα. Να αποφασίσουμε ότι πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πείσουμε όποιον μπορεί, να το κάνει. Σήμερα να το λύσουμε και να προσπαθήσουμε να φέρουμε και άλλον κόσμο".

Μαριέρος: "Συμφωνώ να βοηθήσουμε. Θέλουμε όμως από εσάς τους μεγαλομετόχους να ορίσετε ένα μέλος των μικρομετόχων στο ΔΣ. Να ακούτε τις απόψεις μας. Τις ακούνε οι εκπρόσωποι σας και δεν σας τη μεταφέρουν.

Μικροευάγγελος: "Έχω ένα παράπονο. Εσείς κύριε Βγενόπουλε βάλατε 20 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό και μετά απείχατε. Δεν είναι δυνατόν. Ρώτησα τον Παύλο Γιαννακόπουλο σαν απλός φίλαθλος, γιατί η ΠΑΕ δεν ακολουθεί την ΚΑΕ. Ο κύριος Μαυροκουκουλάκης με γνωρίζει. Παλιά ήταν αντιπρόεδρος μαζί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Τώρα γιατί έχει αλλάξει στάση; Τι παιχνίδια παίζονται;"

Πρόταση μετόχου: "11.111 Παναθηναϊκούς, οι οποίοι το χρόνο θα συνεισφέρουν 12 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η πρόταση μου και θα την καταθέσω στη γραμματεία. Θα υπάρχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις, αλλά όλοι θα έχουμε το ίδιο δικαίωμα ψήφου."

Βγενόπουλος: Ο Γόντικας μπορεί να το συζητήσει μαζί σας. Είναι ωραίο να λέμε ότι πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν. Εάν όμως θέλετε να το κάνουμε, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη ΓΗΠΕΛ και το Βοτανικό. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός με ανοιχτό ένα τόσο σημαντικό νομικό πρόβλημα. Διαφορετικά, τώρα θα βάλουμε απλά χρήματα για να μείνει η επιχείρηση ζωντανή".

Σάββας Παπαδόπουλος: "Εάν για παράδειγμα συγκεντρωθεί ένα ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, αρκεί για να καλυφθεί το άνοιγμα της εταιρίας; Μπορεί η διοίκηση να μας ενημερώσει για το άνοιγμα;"

Γόντικας: "Έχουμε ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μαζί με τους φόρους έως τις 31 Μαρτίου 6,821 εκατομμύρια ευρώ και 2,131 εκατομμύρια φόρους. Σύνολο ακριβώς 8,955 ευρώ. Από εκεί και πέρα, οι συναλλασσόμενες πλευρές μπορούν να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο διακανονισμού. Αδιαπραγμάτευτο είναι ένα ποσό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι οι υποχρεώσεις μας είναι 30/9/2011".

Βγενόπουλος: "Δεν ξέρω καλά το ζήτημα, αλλά μου αφήνει ερωτηματικά ότι μας μεταχειρίστηκαν όπως τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Προτείνω ως μίνιμουμ συμμετοχή από τις αδιάθετες τις 300 μετοχές".

----- Εγκρίθηκε ομόφωνα η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ με τιμή 0,33 ευρώ. Οι μέτοχοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα προτίμησης μπορούν από Δευτέρα να στείλουν τα χρήματα στο ΔΣ. Επίσης, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν αλλά δεν είναι μέτοχοι, μπορούν να αποστείλουν το ποσό στη ΔΣ και αυτό θα μετοχοποιηθεί όταν προχωρήσει η διαδικασία. Εάν τελικά δεν λάβουν μετοχές, τότε το ποσό θα επιστραφεί.

Γόντικας: "Ο Δήμος μας κάλεσε να συζητήσουμε για το Master Plan της Διπλής Ανάπλασης. Με κάλεσε τηλεφωνικώς η αντιδήμαρχος και κατόπιν έστειλε επιστολή ο Γιώργος Καμίνης. Εγώ απάντησα ότι δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση από την ΠΑΕ προτού εκφραστούν οι μέτοχοι.

Βγενόπουλος: Εσείς ως ΠΑΕ, γνωρίζετε το ζήτημα της ΓΗΠΕΛ και αν έχει υπάρξει αγωγή που να ακολούθησε την καταγγελία της ΓΗΠΕΛ για τη Διπλή Ανάπλαση;

Γόντικας: "Όχι, δεν έγινε κάτι τέτοιο εξ’ όσων γνωρίζω. Η ΠΑΕ δεν είχε τέτοια παρουσία.

Βγενόπουλος: "Ποιος αντικατέστησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Σαμαρά στη ΓΗΠΕΛ;

Ο Δημήτρης Γόντικας απάντησε ότι αντικαταστάθηκαν και ότι βρήκε στα πρακτικά τις ημερομηνίες που συνέβη αυτό. Αντικαταστάθηκαν με απόφαση του Αλέξανδρου Παπαδοσπυριδάκη, χωρίς ενημέρωση και συζήτηση στο ΔΣ και χωρίς εξουσιοδότηση των μετόχων.

Βγενόπουλος: "Στις 7/7/2011 όρισε ο Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης όρισε νέο συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ. Γνωρίζετε κύριε Γόντικα ότι ο Παπαδοσπυριδάκης πήρε τέτοια απόφαση; Με ποια ιδιότητα;"

Οι Γόντικας, Πολέμης, Λομβάρδου, Κωνσταντίνου, τόνισαν ότι δεν είχαν γνώση του ορισμού νέου ΔΣ στη ΓΗΠΕΛ από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ.

Βγενόπουλος: "Τώρα προχωράμε στην κουβέντα για τη ΓΗΠΕΛ. Δυστυχώς ο κύριος Βαρδινογιάννης και ο κύριος Σαμαράς δεν είναι εδώ να μας ενημερώσουν. Και με την απουσία του, δεν έχουμε απαρτία, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Εγώ θα προτείνω στην ΠΑΕ και στους άλλους μετόχους να προσληφθεί δικηγόρος για να εξετάσει τη νομική διάσταση της υπόθεσης.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη ΓΗΠΕΔΛ είναι ο Σωτήρης Λουμίδης. Που είναι αυτός σήμερα;

Ερώτηση μετόχου: Μπορεί η παρούσα ΓΣ να ανακαλέσει την εξουσιοδότηση του κυρίου Παπαδοσπυριδάκη;

Βγενόπουλος: "Μπορεί να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά μετά την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν υφίσταται απαρτία. Αυτή η συνέλευση δεν μπορεί.

Είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι η σύμβαση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού έγινε το 2008. Θα ήθελα ο κύριος Σαμαράς να μας πει με ποια διαγωνιστική διαδικασία επιλέχτηκε ο ΑΚΤΩΡ.

Να μας ενημερώσει, διότι χειρίστηκε λεφτά όλων των μετόχων. Δέχομαι καμία φορά ότι μπορείς να επιλέξεις κάποιον που θα του πληρώσεις περισσότερα, αλλά θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό θέλω να δω και εγώ. Να δεχτώ απαντήσεις και αν είναι ικανοποιητικές, να λήξει το ζήτημα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, έχω πολλές ενστάσεις. Ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία χρηματοδότησης του έργου, αλλά προχωρημένες συζητήσεις. Να μας πουν αν είχε λογική να ξοδευτεί ένα ποσό, που παραμένει απροσδιόριστο, για ένα έργο που δεν ήξερε αν είχε τη δυνατότητα να το ολοκληρώσει. Ποιος αρχίζει να βάζει λεφτά για ένα έργο που δεν ξέρει αν θα αρχίσει. Ακόμα και όταν διακόπηκε, συνέχισαν να βάζουν χρήματα.

Ακούω ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Βωβό. Εγώ φοβάμαι και λέω τι μπορεί να προκύψει. Εγώ βλέπω τον Φεβρουάριο του 2008, συμφωνία του Παναθηναϊκού με την εταιρία «Μπάμπης Βωβός τεχνική». Διαβάζω αλλού, συμφωνίες με την εταιρία «Μπάμπης Βωβός». Σε πολλά σημεία. Υπάρχει ακόμα αμφιβολία ότι υπάρχει σύνδεση με την εταιρία του Βωβού. Εγώ ζητήσει πολλές φορές κάποιον να μας το εξηγήσει.

Σε ένα δελτίο Τύπου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ με 1 ευρώ και όλοι λένε ότι τις ανέλαβε. Εγώ διαβάζω στη σύμβαση της ΓΗΠΕΛ με τον ΑΚΤΩΡ, η ΠΑΕ εμφανίζεται ως εγγυήτρια και ως πρωτοφοιλέτρια.

Επομένως, δεν μπορούμε να λέμε εάν υπάρχει σύνδεση.

Σε περίπτωση μη κατασκευής του έργου για οποιοδήποτε λόγο, η ΠΑΕ αναλαμβάνει να δώσει αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ. Με ποια λογική συμβαίνει αυτό; Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει; Μακάρι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις μόνο και να μην έχουμε να πληρώσουμε. Υπάρχει κάποιο μέλος του ΔΣ που να γνωρίζει πόσα έχουμε πληρώσει τη ΓΗΠΕΛ;

Γόντικας: "Το ΔΣ δεν χειρίστηκε ποτέ αυτό το ζήτημα. Κανένας από εμάς δεν έχει γνώση των θεμάτων της".

Βγενόπουλος: "Ποτέ δεν εμφανίστηκε η ΓΗΠΕΛ να λογοδοτήσει για τις πράξεις στο ΔΣ της ΠΑΕ. Η ΓΗΠΕΛ παίρνει χρήματα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της, ενώ η ΠΑΕ είναι συμβαλλόμενη στις συμβάσεις της ΓΗΠΕΛ".

Πολέμης: "Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μας έλεγε στα συμβούλια ότι όποιος θέλει ενημέρωση για τη ΓΗΠΕΛ, μπορεί να καλέσει τον Βαγγέλη Σαμαρά να οργανωθεί ένα μίτινγκ και να μας ενημερώσει. Αυτό δεν έγινε ποτέ".

Βγενόπουλος: "Πόσα χρήματα έπαιρνε ο Βαγγέλης Σαμαράς το χρόνο; Τι έξοδα μισθοδοσίας υπήρχε;

Μαυροκουκουλάκης: "Ο κύριος Σαμαράς έπαιρνε 45.000 ευρώ, επί προεδρίας του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος είχε εκφράσει σχετικές ενστάσεις".

Βγενόπουλος: " Εγώ θέλω να μάθω που δούλευε ο Σαμαράς; Αν τον απασχολούσαμε με μερικό ωράριο και που αλλού δούλευε και που δουλεύει τώρα. Το ίδιο θέλω να μάθω για άλλους ανθρώπους που απασχολήσαμε στη ΓΗΠΕΛ.

Θα ήθελα να ήταν εδώ ο κύριος Βαρδινογιάννης να μας πει τι αναλαμβάνει να πληρώσει. Γιατί δεν έχουμε να δώσουμε στον ΑΚΤΩΡ μόνο δύο εκατομμύρια ευρώ".

Ακολούθως, ο Βγενόπουλος διάβασε πρακτικά από ΔΣ που κατά τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι η χρηματοδότηση του γηπέδου στο Βοτανικό δεν είχε εξασφαλιστεί και πως ο Νικόλας Πατέρας είχε επισημάνει ότι οι τράπεζες δεν μπορούσαν να δώσουν δάνειο, ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός δικαιωνόταν από το ΣτΕ.

Βγενόπουλος: "Εγώ έβαλα 23 εκατομμύρια ευρώ. Ωραία τα λέτε κύριοι μικρομέτοχοι, να ξεχάσουμε το παρελθόν. Αλλά εγώ έβαλα τα λεφτά μου, περίπου το 1/3 όσων μπήκαν στις αυξήσεις. Η ΓΗΠΕΛ κόστισε 9 εκατομμύρια ευρώ και εγώ πλήρωσα περίπου 3. Είναι λεφτά, όχι αστεία"

Μαυροκουκουλάκης: "Ο Πατέρας τι έκανε για αυτό; Οδοστρωτήρας που τον λέγατε, ότι ήταν δυναμικός. Τι μέτρα πήρε;"

Βγενόπουλος: "Εφόσον το θέμα της ΓΗΠΕΛ δεν λυθεί με φιλικό τρόπο, τότε τα ΔΣ της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αυτό θα συμβεί με τον Πατέρα, τον Γόντικα και τον Κωνσταντόπουλο.

Υποτίθεται ότι έχουμε καταγγείλει τη σύμβαση με τη ΓΗΠΕΛ και ένα χρόνο αργότερα, ο Δήμος Αθηναίων καλεί την ΠΑΕ να συζητήσει για νέα σύμβαση. Και ο Βαρδινογιάννης, ο Σαμαράς δεν είναι εδώ να μας ενημερώσουν. Και ο εκπρόσωπος του, αποχωρεί μετά την ψήφιση της ΑΜΚ.

Εγώ κάνω εισήγηση και ζητώ από το ΔΣ να μην τολμήσει να απαλλάξει από τις ευθύνες του το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ. Επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση, το θέτω ως εισήγηση. Προτείνω ακόμα, νομικά να μην υπάρξει αλλαγή ευθυνών. Εφόσον οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Σαμαράς δεν μπορούν να μας εξηγήσουν τις ευθύνες και να μας πουν τι εγγυηθούν, τότε να προσληφθεί δικηγόρος, όχι κάποιος από τους υπάρχοντες, γιατί είδαμε τι έγινε με τον Παπαδοσπυριδάκη και να αναζητηθούν νομικές ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ. Μπορείτε να με αγνοήσετε, κύριε Γόντικα, αλλά εάν το κάνετε, θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες και από εσάς.

Προτείνω να επικοινωνήσετε με το Δήμο, τον ΑΚΤΩΡ και τον βωβό και να μάθουμε τις θέσεις και τις απαιτήσεις τους. Να πούμε ότι εμείς ζητάμε αυτά, εσάς ποια είναι η θέση σας. Μπορεί ο Μπόμπολας να μας πει ότι δεν έχει καμία απαίτηση και ο Βαρδινογιάννης να έχει δίκιο σε όσα ισχυρίζετi.

Θέλω μία εγγυητική από τον Βαρδινογιάννη για τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ και δίνω μία εγγυητική δική μου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς τις βλακείες ότι τα χαλάσαμε στο κείμενο".

Μαυροκουκουλάκης: "Κύριε Βγενόπουλε, είστε πρόεδρος της συνέλευσης, όχι κατήγορος. Εγώ δεν θα το επέτρεπα αυτό.

Γόντικας: Δεν υπάρχει θέμα δικαιώματος ή παραγραφής των ποινικών ευθυνών. Η ΠΑΕ μπορεί να στραφεί εναντίον τρίτων για το Βοτανικό. Ο λόγος που εγώ δεν το έκανα είναι ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη θέση των μετόχων, του συνόλου, της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας και δεν ήθελα να υποβάλλω το ΔΣ σε αυτή τη διαδικασία. Για αυτό έφερα το θέμα του γηπέδου στη Συνέλευση.

Βγενόπουλος: "Ζητάω από τον Γόντικα να καλέσει τον κύριο Βαρδινογιάννη και τον κύριο Σαμαρά να μας ενημερώσουν για τη ΓΗΠΕΛ. Φιλικά και συναινετικά. Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, να προσληφθεί δικηγόρος για να αναζητηθούν οι νομικές ευθύνες.

Η ΑΜΚ τρέχει. Εγώ θα βάλω χρήματα κατ’ αναλογία του ποσοστού μου και θα βάλουν και άλλοι παναθηναϊκοί. Θα συγκεντρωθούν αρκετά ώστε να αντιμετωπιστεί τα τρέχοντα προβλήματα. Όμως για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να αλλάξει το μέλλον της ομάδας, πρέπει να ερευνηθεί το ζήτημα".

12:12 Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

LIVE: Σε λίγο οι πρώτες αποφάσεις που πάρθηκαν στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

12:00 Παραμένουν στα γραφεία της ΠΑΕ οι μέτοχοι με την αγωνία να χτυπάει... πράσινο.

11:34 "Έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν. Να ξέρετε ότι εγώ είπα μέσα αυτά που θα λέγατε εσείς. Αν εσείς πονάτε μία, εγώ πονάω 100. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι μια γροθιά. Μην ακούτε παραμύθια για Άραβες και Πριγκίπισσες. Οι Παναθηναϊκοί είναι λίγοι, οι Παναθηναϊκάρες πολλοί", είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Γιαννακόπουλος.

11:30 Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από την Γενική Συνέλευση

11:00 Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δύσκολα θα βγουν ειδήσεις

LIVE: Απόντες οι μέτοχοι κ.κ. Ζολώτας και Δάβαρης

10:40 Προεδρεύει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ως δεύτερος τη τάξει μεγαλομέτοχος.

10:31 Με την παρουσία δημοσιογράφων η ΓΣ!

10:30 Όλα είναι έτοιμα και η Γενική Συνέλευση ξεκινάει

LIVE: Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν στην ΓΣ θα παραστούν δημοσιογράφοι

10:10 Στα γραφεία και ο Βασίλης Κωνσταντίνου

LIVE: "Μόνο εσύ μπορείς. Πες τους να βάλουν κανένα φράγκο", φωνάζει ο κόσμος έξω από τα γραφεία.

10:00 Έφθασε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

9:56 Περιμένουμε και τον εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη

LIVE: --- Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί έξω από την ΠΑΕ ---

9:53 Κατέφθασε στα γραφεία ο Λεωνίδας Πολέμης

9:46 Στα γραφεία της ΠΑΕ και ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης

9:42 Άφιξη Ανδρέα Βγενόπουλου και Μαίρης Λομβάρδου Ζούλα

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ