ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε εφαρμογή το πλάνο περικοπών στον Παναθηναϊκό

Σε εφαρμογή το πλάνο περικοπών στον Παναθηναϊκό
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Αλαφούζος και Διαμαντόπουλος συζήτησαν για το πλάνο των πωλήσεων και η διοίκηση άρχισε την περιστολή των δαπανών στην ΠΑΕ. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Στην παρουσίαση που έκαναν στο Financial Control Panel της UEFA στις 12 Δεκεμβρίου ο Αγησίλαος Τουμαζάτος και ο Άλκης Παπαντωνίου, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, δεσμεύτηκαν σε ένα πλάνο μεγάλης περιστολής δαπανών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, σε συνδυασμό με την υπόσχεση για πωλήσεις και τη μείωση του μπάτζετ, έπεισε τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ώστε να δώσουν χρόνο στο "τριφύλλι" μέχρι την 1η Μαρτίου.

Το ίδιο πλάνο αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου στη συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ υποδέχτηκε τον ατζέντη του Μαρίνου Ουζουνίδη στο γραφείο του και ανέλυσαν τις περικοπές στον προϋπολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, ο Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τον Αλαφούζο για τα προσδοκώμενα έσοδα από τις πωλήσεις, ώστε ο εφοπλιστής να γνωρίζει τα πραγματικά νούμερα.

Διότι ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει διαπραγματευτική δύναμη και οι ποδοσφαιριστές που θα πουληθούν, θα αποφέρουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με την αξία τους.

ΕΔΩΣΕ ΤΟ "ΟΚ" Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Ο Αλαφούζος φέρεται να ενέκρινε τις προτάσεις του Διαμαντόπουλου και του έδωσε την άδεια να τις εφαρμόσει. Επιπλέον, του επανέλαβε ότι εκείνος δεν προτίθεται να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ, με εξαίρεση μερικά μικροποσά που θα λειτουργήσουν ως "σωσίβιο" στις πιο δύσκολες στιγμές.

Όπως για παράδειγμα με την προσφυγή του Τελάντερ, που ο Δανός πήρε λίγα λεφτά έναντι της οφειλής, για να συναινέσει στην αναβολή της εκδίκασης.

Στο μεταξύ, άρχισε η συρρίκνωση του προσωπικού της ΠΑΕ, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Την Παρασκευή (22/12) απολύθηκαν έξι υπάλληλοι και στη διάρκεια του Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Στον αντίποδα, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος πληροφόρησε τους εργαζομένους ότι θα πληρωθούν ακόμα έναν μισθό, πριν την Πρωτοχρονιά.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Οι πωλήσεις παικτών και η απαλλαγή από τα ακριβά συμβόλαια θα ανακουφίσουν την ΠΑΕ, αλλά δεν αρκούν. Διότι ένα σημαντικό πρόβλημα αυτή την εποχή για τους διοικούντες είναι ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια, τα χρήματα που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, ώστε να καλύψει το άνοιγμα της σεζόν.

Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε εβδομάδα προκύπτουν νέες προσφυγές που σύντομα θα τελεσιδικήσουν και θα επιβαρύνουν τις υποχρεώσεις του "τριφυλλιού".

Όσο οι πιστωτές δεν συναινούν στην πλειονότητα τους σε ένα "μορατόριουμ" για την αποπληρωμή των χρεών, ο λογαριασμός ανεβαίνει συνεχώς.

Προς το παρόν, το κενό στον προϋπολογισμό αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αυξομειωθεί, ανάλογα με τις εξελίξεις. Η πώληση του Χουλτ θα επηρεάσει θετικά το ισοζύγιο, όμως εάν δικαιωθεί το Αμβούργο που ζητά χρήματα για τον Μπεργκ, τότε θα υπάρξει μεταβολή προς το αρνητικό.

Επομένως, ακόμα όλα είναι σχετικά και ο Ιανουάριος θα είναι κρίσιμος για την επιβίωση του Παναθηναϊκού.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ