ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε δύο σημεία θα εστιάσει την έφεση ο Παναθηναϊκός

Σε δύο σημεία θα εστιάσει την έφεση ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί πως θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός να ανατρέψει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague, μέσω της προσφυγής που θα καταθέσει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το πρωί της Τετάρτης (2/12) αναμένεται να κατατεθεί η έφεση του Παναθηναϊκού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εναντίον της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague. Στην ΠΑΕ προτίθενται να εκμεταλλευτούν όλο το χρονικό διάστημα που έχουν στη διάθεση τους μέχρι τη λήξη της διορίας, προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη θέση τους με όσα στοιχεία εκτιμούν ότι μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Από εκεί και πέρα, στο Τριφύλλι θα εστιάσουν σε δύο σημεία, για τα οποία θεωρούν ότι εσφαλμένα αποφάσισε ο πρωτοδίκης, Σπύρος Καποδίστριας, διότι δεν υποστηρίζονται από το κατηγορητήριο.

Κατά πρώτον, ισχυρίζονται ότι τα επεισόδια δεν έπρεπε να θεωρηθούν "εκτεταμένα εντός αγωνιστικού χώρου", από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν περιλαμβανόταν στην Πειθαρχική Δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Όμως, την εν λόγω ερμηνεία έλαβε υπόψη του ο κ. Καποδίστριας και από το συγκεκριμένο άρθρο προκύπτει η αφαίρεση των 3 βαθμών, οι 3 από τις 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και τα 150.000 χιλιάδες ευρώ από το συνολικό πρόστιμο. Συνεπώς, στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως δεν έπρεπε να κριθούν με βάση αυτό το άρθρο, επειδή ο πρωτοδίκης δεν έχει δικαίωμα να αποφανθεί πέραν της δίωξης και επιμένουν ότι η ποινή επιβάλλεται να εκπέσει.

Δεύτερον, υποστηρίζουν ότι ο κ. Καποδίστριας δεν έπρεπε να απορρίψει την ένσταση του Παναθηναϊκού κατά του κύρους του φύλλου αγώνα, ούτε και να αποδεχτεί την παρέμβαση του Ολυμπιακού. Κατά την άποψη τους, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Παναθηναϊκός ευθύνεται για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι, αφού όλες οι εκθέσεις των αρμοδίων (παρατηρητής, επικεφαλής αστυνομικών μέτρων) και το φύλλο αγώνα, αποδεικνύουν ότι ο διαιτητής Παππάς αποφάσισε αυθαίρετα να μην αρχίσει το παιχνίδι.

Προς επίρρωση του επιχειρήματος τους, παραθέτουν την διαβεβαίωση του υπευθύνου των αστυνομικών δυνάμεων προς τον διαιτητή ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σωματική τους ασφάλεια, ενώ συμπληρώνουν το παράλογο (σύμφωνα με τους ίδιους) ερώτημα του ρέφερι για το αν μπορεί να εγγυηθεί η αστυνομία τη μη ρίψη φωτοβολίδων...

Διαβάστε ακόμη:

Οι επιπτώσεις για τον Παναθηναϊκό αν φύγει από το πρωτάθλημα

Πανάκριβος ο λογαριασμός για τον Παναθηναϊκό

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν θα γίνουμε Ιφιγένεια"

Καθορίζει τις αντιδράσεις ο Αλαφούζος

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ