ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σάντσεθ: "Οι μεγάλες ομάδες δεν κοιτούν τους υπόλοιπους"

Σάντσεθ: "Οι μεγάλες ομάδες δεν κοιτούν τους υπόλοιπους"
INTIME SPORTS

Ο Σέρχιο Σάντσεθ παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι και υποστήριξε πως ήρθε στον Παναθηναϊκό για να τον κάνει ξανά μεγάλο και για να φτάσει μαζί του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός μάλιστα ξεκαθάρισε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως στόπερ.

Σίγουρος για τον εαυτό του και για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στην κάμερα της "NOVA" ο Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός αμυντικός αναφέρθηκε στο άσχημο ξεκίνημα του με την πράσινη φανέλα και την αποβολή του, μίλησε για το επεισόδιο που είχε με τους φίλους του τριφυλλιού ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως πλέον έχει καταλάβει πως δεν βρίσκεται απλά σε μια μεγάλη ομάδα αλλά σε έναν "γίγαντα".

Ακόμα στάθηκε στην μάχη του τίτλου τονίζοντας ότι δεν τον νοιάζει τι κάνει ο Ολυμπιακός και δεν το σκέφτεται καν παρά μόνο σκέφτεται την δική του ομάδα ενώ σε ερώτηση για το αν μπορεί να προσφέρει και ως δεξί μπακ η αμυντικό χαφ υποστήριξε ότι ο ίδιος νοιώθει καλύτερα και μπορεί να προσφέρει περισσότερα αγωνιζόμενος ως στόπερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρχιο Σάντσεθ στην κάμερα της "NOVA":

Για την κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του:
"Ήταν μια κακοτυχία που ξεκίνησαν έτσι τα πράγματα, αλλά το σημαντικό δεν είναι πως ξεκινάνε, αλλά πως συνεχίζονται και πως τελειώνουν. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Ήταν μόλις η 4η κόκκινη κάρτα που δέχθηκα στην καριέρα μου"
.

Για τα γεγονότα μετά τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα:
"Εγώ με κάποιους ακόμα συμπαίκτες μείναμε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παλαιότεροι πιθανότατα να γνώριζαν τι θα ακολουθούσε και μπήκαν πιο γρήγορα στη φυσούνα. Εγώ ήμουν αθώος και έμεινα στο γήπεδο. Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι ήταν απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό, αλλά ήταν κάτι που συνέβη και πέρασε. Πρέπει να πω ότι οι φίλαθλοι μου δείχνουν μεγάλη αγάπη όταν βρίσκομαι εκτός γηπέδου και εγώ το ίδιο αισθάνομαι. Μόνο καλά λόγια έχω να πω, τους σέβομαι, τους αγαπώ και τους εκτιμώ και ο λόγος που ήρθα στην Ελλάδα είναι για να μπορέσω να δώσω την εμπειρία μου, να δείξω αυτά που έχω μάθει και να μπορέσω να παίξω ένα καλύτερο παιχνίδι και να αναβαθμίσω και να βελτιώσω το παιχνίδι της ομάδας.

Αυτό έγινε εμφανές στον αγώνα με την Καλλονή, όπου κερδίσαμε με 4-0. Εκεί έδειξα ακριβώς τον σκοπό που βρίσκομαι εδώ. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε έναν Παναθηναϊκό καλύτερο, πιο δυνατό και να μπορέσουμε να δώσουμε στους φιλάθλους τη δυνατότητα να χαίρονται όταν βλέπουν την ομάδα τους στο γήπεδο".

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον Παναθηναϊκό για μια θέση στην άμυνα:
"Ο ανταγωνισμός δεν είναι απέναντι στους άλλους συμπαίκτες μου. Ο ανταγωνισμός καθημερινά γίνεται με τον εαυτό μου. Ουσιαστικά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, μπορώ να δείχνω κάθε εβδομάδα αυτά που μπορώ να κάνω, όμως καταλαβαίνετε ότι την τελική απόφαση την έχει ο προπονητής. Εκείνος είναι ο άρχοντας των αποδυτηρίων και εκείνος αποφασίζει ουσιαστικά ποιοι θα παίξουν".

Για το αν θα μπορέσει να γίνει ο "μαέστρος" στην άμυνα του Παναθηναϊκού:
"Έγιναν σημαντικές προσπάθειες για να έρθω στην ομάδα και να δείξω αυτά που ξέρω να κάνω. Βεβαίως η κακή αρχή πέρασε, ότι έγινε έγινε και τώρα προχωράμε μπροστά. Φέτος στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και με την σειρά μου να μπορέσω να προσφέρω αυτή τη μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας και στην ομάδα. Αναφορικά αν μπορώ να γίνω ο μαέστρος, αυτό δεν το ξέρω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι βρίσκομαι εδώ για να μπορέσω να βοηθήσω, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην πρώτη θέση. Δόξω τω Θεώ, νομίζω ότι παίζω καλύτερα με τη μπάλα, απ' ότι με το πιάνο".

Για τις διαφορές που έχει εντοπίσει μεταξύ του Ισπανικού και του Ελληνικού πρωταθλήματος:
"Είχα την τύχη να αγωνιστώ για 15 χρόνια σε μεγάλες ομάδες και στο πρωτάθλημα που πολλοί θεωρούν ως το καλύτερο του κόσμου, αλλά ερχόμενος εδώ, αντιλήφθηκα ότι ήρθα σε μια πάρα πολύ σημαντική και ιστορική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας "γίγαντας", ίσως πολύ περισσότερο απ΄ότι αρχικά φανταζόμουν. Είναι μια ομάδα με πλούσια ιστορία και ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με εξαιρετικούς φιλάθλους και μεγάλη διαδρομή. Αυτό που ήρθα να κάνω εδώ, είναι να ξανακάνω μεγάλο τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν.

Είμαστε όλοι πεπεισμένοι και αποφασισμένοι να το πραγματοποιήσουμε. Αναφορικά με τις διαφορές, στην Ελλάδα παίζει μεγαλύτερο ρόλο η φυσική κατάσταση κάθε παίκτη, ενώ στην Ισπανία παίζει μεγαλύτερο ρόλο η τεχνική. Οι ομάδες έχουν ποιότητα, υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά οπωσδήποτε η καλύτερη ομάδα είναι αυτή η οποία θα βρεθεί ένα βήμα πιο ψηλά από τις υπόλοιπες. Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον".

Για το αν πιστεύει ότι θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει τα σκήπτρα από τον "αιώνιο" αντίπαλο:
"Δεν νομίζω ότι ο ανταγωνιστής μας είναι μόνο ο Ολυμπιακός και δεν σκέφτομαι ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε κάποια άλλη ομάδα. Σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό και αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Έχουμε όρεξη, θέληση, πίστη και νομίζω ότι αν προχωρήσουμε με αυτό το σκεπτικό, οπωσδήποτε θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα έχει θέληση, έχει ένταση, ξέρει να κάνει καλά πράγματα και νομίζω πως έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Ουσιαστικά αν μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε και βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μπορούμε, βλέπω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι μεγάλες ομάδες δεν κοιτούν τους υπόλοιπους. Οι υπόλοιποι κοιτούν τις μεγάλες ομάδες".

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα:
"Αναμένω να παίξουμε όπως σε όλους τους άλλους αγώνες. Βεβαίως όποιες ομάδες έρχονται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε. Διεκδικούμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και δεν επιτρέπεται κανένα άλλο λάθος. Πιστεύω ότι είμαστε ήδη έτοιμοι, έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και αν το κάνουμε, τότε είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε".

Για τον αν θα ήθελε να παίξει ως δεξί μπακ ή αμυντικό χαφ:
"Εξαρτάται από την επιθυμία του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής, όπως επίσης οι κ.κ. Φύσσας και Βόκολος έδωσαν το "πράσινο φως" ώστε να έρθω και η αλήθεια είναι ότι πάντοτε έπαιζα ως αμυντικός και η θέση που θέλω να παίζω είναι αυτή, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κερδίζει κάθε αγώνα. Είμαι ένας ακόμα παίκτης μέσα στην ομάδα, ο οποίος βοηθά, τρέχει, ιδρώνει και μάχεται, όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση, νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα πράγματα στη θέση του κεντρικού αμυντικού".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ