ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαΐνιο για τη Ριζούπολη: "Είπα στον Καραγκούνη 'πάμε να φύγουμε, ρισκάρουμε τη ζωή μας'"!

Σαΐνιο για τη Ριζούπολη: "Είπα στον Καραγκούνη 'πάμε να φύγουμε, ρισκάρουμε τη ζωή μας'"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού, Σαΐνιο, θυμήθηκε το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη κι αποκάλυψε ότι κάλεσε τον Γιώργο Καραγκούνη να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Συνέντευξη στην πορτογαλική εφημερίδα, "Observador", παραχώρησε ο Σαΐνιο με αφορμή το clasico του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα (1/12, 22:30) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Primeira Liga.

Σε ηλικία 43 ετών σήμερα ο γεννημένος στην Αγκόλα, αλλά μεγαλωμένος στην Πορτογαλία πρώην χαφ ανέσυρε στη μνήμη του τα αντίστοιχα ντέρμπι που έζησε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα θυμήθηκε το επεισοδιακό ματς της Ριζούπολης το 2003, όπου αποκάλυψε ότι κάλεσε τον συμπαίκτη του, Γιώργο Καραγκούνη, να αποχωρήσουν από το γήπεδο καθώς φοβήθηκε για τη ζωή του.

Είπε χαρακτηριστικά: "Θυμάμαι ότι στο τέλος μιας σεζόν θα ήμασταν πρωταθλητές εάν στην έδρα του Ολυμπιακού νικούσαμε ή χάναμε με λιγότερα από δύο γκολ. Ήμασταν καλύτεροι εκείνη τη χρονιά. Αλλά, χάσαμε 3-0.

Έφθασα να φοβάμαι για τη ζωή μου. Ακόμη και στη φυσούνα, ακούγαμε κροτίδες. Ήταν μια κόλαση. Η ομάδα μου ήταν πρακτικά εκείνη με την οποία η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη από του Ολυμπιακού στην τελική. Έφθασα να πω στον Καραγκούνη: "Πάμε να φύγουμε. Ρισκάρουμε τη ζωή μας". Μετά την ήττα, πέρασε μια εβδομάδα για να βγω στο δρόμο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, σου συμπεριφέρονταν άσχημα. Ήσουν στο ρεστοράν, δειπνούσες με την οικογένειά σου και σε διέκοπταν. Δεν ήταν εύκολο", υποστήριξε ο Σαΐνιο.

"ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 'ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ'"

Οσο για τα ντέρμπι και το... πούλμαν του ΠαναθηναΪκού; Είπε ο Σαϊνιο: "Από την Ελλάδα, θυμάμαι τα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Είναι η τρέλα! Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Στα γκολ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν μαζί μας. Σου δίνουν φάπες. Θα σου πω μια παράξενη ιστορία. Ήξερες ότι το πούλμαν του Παναθηναϊκού ήταν παλιό; Η ομάδα είχε χρήματα. Όταν έφθασα στην Ελλάδα, ρώτησα 'γιατί δεν παίρνετε νέο πούλμαν'; Μου απάντησαν: Ξέχασέ το. Δεν αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να αγοράζουμε καινούριο κάθε εβδομάδα. Πριν πάμε στο γήπεδο, δεχόταν ζημιές. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ