ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρούτερ: "Θεωρώ ότι το πρότζεκτ μας ήταν επιτυχημένο"

Ρούτερ: "Θεωρώ ότι το πρότζεκτ μας ήταν επιτυχημένο"
INTIME SPORTS

Ο Στιβ Ρούτερ σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και την παρουσία του στο τριφύλλι αλλά και στους λόγους που τον κάνουν και αυτόν να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Τα ηνία του Παναθηναϊκού μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου έχουν περάσει στον Στιβ Ρούτερ ο οποίος προσωρινά προπονεί τους πράσινους ενώ θα καθοδηγήσει το τριφύλλι στο ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο.

Ο Άγγλος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση του Αναστασίου, το τι κρατάει από αυτά τα δυόμιση χρόνια που βρέθηκε στο τριφύλλι ενώ ρωτήθηκε και για τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να συνεχίσει στους πράσινους.

Όπως είπε αν του ζητηθεί θα βοηθήσει αρχικά στην μετάβαση του νέου προπονητή ώστε να μάθει κάποια πράγματα για την ομάδα ενώ σε ερώτηση για το αν το πρότζεκτ είναι πετυχημένο υποστήριξε πως όταν ήρθε μαζί με τον Αναστασίου στην ομάδα είχαν τεθεί τρεις στόχοι οι οποίοι επιτεύχθηκαν άρα υποστήριξε πως είναι επιτυχημένο.

Χαρακτηριστικά όσα είπε:

"Νομίζω ότι είναι δυο κομμάτια, ένα είναι το προσωπικό επειδή όλοι είχαν πολύ στενή σχέση με τον Αναστασίου και αυτό το κομμάτι είναι δύσκολο αλλά υπάρχει και το επαγγελματικό κομμάτι και έτσι είναι όταν δουλεύεις στο ποδόσφαιρο.

Ξέρουμε ότι παίκτες πάνε και έρχονται, όπως και προπονητές πάνε και έρχονται. Και στην διάρκεια της καριέρας σου το αντιμετωπίζεις πολλές φορές αυτό.

Οπότε βλέποντας το θέμα καθαρά επαγγελματικά οι παίκτες πρέπει να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και να προσπαθήσουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Ατρόμητο".

Έχετε σκεφθεί τι πήγε στραβά; Γιατί η διοίκηση αποφάσισε να μην συνεχίσει με τον κ. Αναστασίου;
"Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο εγώ μπορώ να μιλήσω. Το κλαμπ πήρε μια απόφαση για την οποία άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα συμφωνήσουν και κάποιοι που δεν θα συμφωνήσουν αλλά όπως είπα δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Εγώ είμαι υπάλληλος του κλαμπ και δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό, όσο είμαι ακόμα εδώ, για να βγάλω από τους παίκτες τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους".

Τι κρατάτε από αυτά τα δυόμιση χρόνια στην ομάδα και τι είναι αυτό που θέλετε να ξεχάσετε;
"Πρώτα απ' όλα είμαι ακόμα εδώ τη δεδομένη χρονική στιγμή, οπότε είναι 2,5 χρόνια συν κάποιες επιπλέον μέρες. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα προσωπικά και επαγγελματική. Γιατί ποτέ ξανά δεν είχα δουλέψει στο περιβάλλον ενός κλαμπ τέτοιου επιπέδου παρόλο που έχω δουλέψει με πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές και με μικρές Εθνικές ομάδες στην διάρκεια της εκπαίδευσης του. Οπότε ήταν μια καινούρια πρόκληση, μια εντελώς νέα πρόκληση και πρέπει να πω ότι υπήρχαν περισσότερα καλά απ' ότι κακά.

Υπάρχουν άλλωστε και κάποια προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα οποία δεν τα γνώριζα πριν έρθω εδώ και ίσως αυτά θα είναι που θα ξεχάσω γρήγορα. Θα επικεντρωθώ στις καλές στιγμές, όπως στην κατάκτηση του Κυπέλλου, την επικράτηση στα πλέι οφ, τις νίκες επί του Ολυμπιακού. Αυτές είναι ξεχωριστές στιγμές".

Πιστεύετε ότι το πρότζεκτ που είχατε ήταν τελικά επιτυχημένο; Την πρώτη μέρα στην ομάδα είχατε περισσότερα παιδιά από την ακαδημία απ' ότι επαγγελματίες;
"Ναι αν σκεφτώ πίσω στην πρώτη μας εβδομάδα ήταν απίστευτο. Νομίζω ότι χάσαμε και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, μια μέρα πριν φύγουμε για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, και είχαμε 3-4 επαγγελματίες και 12-13 παιδιά από την ακαδημία. Σίγουρα τα πράγματα εξελίχθηκαν από τότε.

Αλλά όταν είχαμε έρθει υπήρχαν τρεις βασικοί στόχοι. Ο πρώτος να βοηθήσουμε το κλαμπ να μειώσει τα χρέη που είχε. Ο δεύτερος ήταν να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τα νέα παιδιά του συλλόγου όπου μπορούσαμε και ο τρίτος να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Και αν δείτε και τις στατιστικές ο Αναστασίου φεύγει έχοντας ένα ποσοστό 67% στις νίκες το οποίο είναι ένα φαινόμενο και ίσως οι περισσότερες ομάδες στα περισσότερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με αυτά τα ρεκόρ θα κέρδιζαν το πρωτάθλημα τα περισσότερα χρόνια.

Αν ο κόσμος πάει πίσω στον χρόνο και κοιτάξει προσεχτικά και σε αυτές τις τρεις κατηγορίες θα πει ότι το πρότζεκτ αυτά τα δυόμιση χρόνια ήταν πετυχημένο. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη, όλοι κάνουν λάθη. Αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλά θεωρώ ότι το κλαμπ είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα απ΄ότι ήταν πριν από δυόμιση χρόνια".

Αν γνωρίζω καλά το κλαμπ σας έχει προτείνει να μείνετε αλλά εσείς έχετε πάρει την απόφαση να ακολουθήσετε τον κ. Αναστασίου και να φύγετε, γιατί έχετε πάρει αυτή την απόφαση;
"Δεν έχω καθίσει ακόμα να μιλήσω με τους ανθρώπους του κλαμπ. Η πραγματικότητα είναι πως όταν υπάρχουν αλλαγές σε ένα σύλλογο, όταν έρχεται ένας νέος προπονητής θέλει να φέρει τους δικούς του ανθρώπου οπότε αυτό δημιουργεί συμφόρηση στα αποδυτήρια.

Επίσης κάποιοι θα δουν ότι εγώ ήμουν ο πιο κοντινός άνθρωπος στον Αναστασίου και είχα την ίδια φιλοσοφία οπότε αρκετοί θα ήθελαν να αποχωρήσω. Επίσης είμαι 2,5 χρόνια μακριά από την οικογένεια μου και είναι αρκετός καιρός.

Τις επόμενες μέρες θα καθίσω και θα μιλήσω με τους ανθρώπους του συλλόγου για να βρούμε μια λύση καλή για όλους μας και το κλαμπ να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά. Γιατί υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι στον σύλλογο και τους αξίζουν οι επιτυχίες.

Και ελπίζω όποιος έρθει να μπορέσει να συνεχίσει την βελτίωση και να περάσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο".

Είστε διατεθειμένος να συνεργαστείτε με τον νέο προπονητή ώστε να του δώσετε κάποιες πρώτες κατευθύνσεις, να τον βοηθήσετε τις πρώτες μέρες;
"Ναι αν υπάρχει μια περίοδο μετάβασης και εμείς ήμαστε ακόμα εδώ φυσικά. Άλλωστε είμαι υπάλληλος του κλαμπ και δική μου δουλειά όπως και του τεχνικού τιμ είναι να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Δεν υπάρχει εγγύηση βέβαια ότι όλοι είμαστε εδώ για πάντα. Βλέπετε ότι ο κ. Αναστασίου έφυγε, εγώ έμεινα αλλά και αυτό ακόμα είναι σε εκκρεμότητα. Αυτό που θα κοιτάξουμε όλοι είναι να βοηθήσουμε να συνεργαστούμε γιατί θέλουμε το κλαμπ να είναι πετυχημένο. Για να πούμε βέβαια και την αλήθεια είναι λογικό ο νέος τεχνικός να θέλει να έχει τους δικούς του ανθρώπους με τους οποίους θα δουλέψει".

Ποια είναι η κληρονομιά που αφήνει το τεχνικό τιμ στον σύλλογο και τι πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει στη συνέχεια της σεζόν;
"Η κληρονομιά που αφήνουμε θα μπορούσα να πω είναι η προσωπική βελτίωση κάποιων νεαρών παικτών γιατί δεν είναι μόνο η ομάδα. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε Έλληνες παίκτες. Σε ένα παιχνίδι παίξαμε με 11 Έλληνες παίκτες στο Κύπελλο, με 9 κόντρα στην Εστορίλ για το Europa League, όταν ήρθε και ο Τριανταφυλλόπουλος έγιναν πέντε τα παιδιά από την ακαδημία που είχαμε στην πρώτη ομάδα.

Νομίζω ότι καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα τρία πράγματα που είπαμε πριν, αυτή είναι η κληρονομιά μας. Καταφέραμε όσα είχαμε πει μέσα σε δύσκολες συνθήκες και κάτω από τη συγκλονιστική υποστήριξη του πρόεδρου μας που είναι εκπληκτικός και θεωρώ ότι το κλαμπ είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι πριν από δυόμιση χρόνια".

Το Σάββατο υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, μια ομάδα που επίσης είχε αλλαγές στο τεχνικό της τιμ, σε δύσκολη έδρα. Τι περιμένετε;
"Αυτή είναι η μεγάλη ερώτηση γιατί υπάρχει η αλλαγή προπονητή, έχουν κάποιους τραυματίες αλλά και τιμωρημένους ποδοσφαιριστές που είναι νορμάλ σε μια ομάδα ποδοσφαίρου. Οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι ομάδα θα κατεβάσουν.

Επίσης είναι μια δύσκολη έδρα για να πας να νικήσεις, εμείς το έχουμε καταφέρει μια φορά στο διάστημα που είμαστε εδώ. Οπότε θα ήταν καλό να αποχωρήσουμε κερδίζοντας, να πάρουμε το τρίποντο και να αφήσουμε τον σύλλογο σε καλύτερη θέση".

Ο Ταυλαρίδης είναι τιμωρημένος, ο Τελάντερ τραυματίας έχετε ανησυχίες για την άμυνα; "Όχι πήραμε αρκετούς παίκτες το καλοκαίρι και προωθήσαμε παιδιά από την ακαδημία ελπίζοντας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα φέτος. Και αν κάποιος δεν μπορεί να παίξει τότε θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιον άλλο να αγωνιστεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο.

Κάποιοι παίκτες αρχίζουν να παίζουν, τα πάνε καλά και συνεχίζουν. Ο Ταυλαρίδης είναι καλός παίκτης, ο Ράσμους επίσης αλλά μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με εξίσου καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους".

Ποιο είναι το τελευταίο μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Παναθηναϊκού; "Ευχόμαστε στο κλαμπ ότι καλύτερο. Όταν περνάς δυόμιση χρόνια σε ένα σύλλογο μένει πάντα στην καρδιά σου. Θα είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα κοιτάω και εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ