ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρούτερ: "Αφιερωμένη στον Αναστασίου η νίκη μας"

Ρούτερ: "Αφιερωμένη στον Αναστασίου η νίκη μας"
INTIME SPORTS

Ο Στιβ Ρούτερ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης επί του Ατρόμητου μετά τα όσα συνέβησαν ενώ δήλωσε... "άχρηστος" ως μάνατζερ και ότι του αρέσει να είναι προπονητής ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με τον Στιβ Ρούτερ στον πάγκο. Ο Άγγλος τεχνικός αφιέρωσε τη νίκη στον Γιάννη Αναστασίου, μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που υπήρξαν μετά την αποχώρηση του 42χρονου τεχνικού ενώ σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του είπε ότι το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει καθώς κάθε νέος προπονητής φέρνει τους δικούς του συνεργάτες.

Χαρακτηριστικά ο Άγγλος είπε:

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για το αποψινό παιχνίδι, είναι το τελευταίο σας ματς στον πάγκο και επίσης αν ερχόσασταν σήμερα στην Ελλάδα τι θα μαθαίνατε για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
"Σήμερα ήταν ένα σημαντικό ματς για εμάς μετά απ' όλα όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες όχι μόνο για μένα αλλά και τους παίκτες και το επιτελείο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αφού έφυγε ο κ. Γιάννης. Στο ποδόσφαιρο και οι παίκτες έρχονται και φεύγουν και οι προπονητές και εμείς πρέπει να είμαστε επαγγελματίες. Είναι καλό που ήρθαμε εδώ και κερδίσαμε και θα θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κ. Αναστασίου διότι έκανε πολύ μεγάλη δουλειά και έχει μερίδιο στη σημερινή μας νίκη.

Για το δεύτερο που με ρωτήσατε όπως ξέρετε ένας καινούριος προπονητής πρόκειται να έρθει. Η έλευση ενός νέου προπονητή φέρνει και τους δικούς του ανθρώπους. Μπορεί όντως να είναι η τελευταία φορά που κάθισα στον πάγκο αλλά ακόμα δεν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με τη διοίκηση λόγω της προετοιμασίας του σημερινού αγώνα.

Και για το τελευταίο κομμάτι υπάρχουν μεγάλες διαφορές όταν ένας προπονητής έρχεται από την Αγγλία στην Ελλάδα. Γνώρισα φανταστικούς ανθρώπους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο εδώ και όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν θέματα όσον αφορά τη δομή και καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει καλύτερο το προϊόν ώστε να βλέπουν κάτι καλύτερο και να έρχονται και περισσότερα παιδιά και να γίνει αναβάθμιση".

Αν τελικά φύγετε, φεύγοντας τι συμβουλή θα δώσετε σε αυτά τα παιδιά, όπως ο Αγγελόπουλος που είναι ο πιο νεαρός ή ο Πράνιτς που είναι από τους μεγαλύτερους;
"Η πραγματικότητα είναι αυτή στο ποδόσφαιρο και ο Αγγελόπουλος στη διάρκεια της θητείας του θα αντιμετωπίσει πολλούς προπονητές. Μερικοί θα του αρέσουν και μερικοί όχι. Και ο Πράνιτς που είναι από τους μεγαλύτερους είχε στην διάρκεια των ετών του τέτοιου είδους εμπειρίες και θα μπορούσε να προχωρήσει και να τις έχει σαν κτήμα του"

Κάνατε μια άριστη διαχείριση του ματς, θεωρείτε τον εαυτό σας αδικημένο και ότι θα μπορούσατε να είστε πρώτος προπονητής σε κάποια ομάδα. Επίσης θα ακολουθήσετε τον Γιάννη Αναστασίου στο επόμενο βήμα του;
"Πρώτα απ΄όλα υπήρξα μάνατζερ σε δυο συλλόγους, στην Αγγλία και στο Τρινιντάντ και είμαι άχρηστος σαν μάνατζερ γιατί αυτό σημαίνει να εμπλέκεσαι με τη διοίκηση, να μιλάς με ατζέντηδες. Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και είμαι χαρούμενος που είμαι αυτό.

Για να είσαι καλός μάνατζερ θέλει άλλου είδους δεξιότητες και αυτές τις έχουν είκοσι άτομα στον κόσμο. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι στον κόσμο νομίζουν ότι είναι κάποιοι από αυτούς τους είκοσι.

Σε ότι έχει να κάνει με το τρίτο σκέλος της ερώτησης δεν το ξέρω. Ήμουν μακριά από την οικογένεια μου. Ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο σε μια επαγγελματική ομάδα και ίσως καθίσω λίγο καιρό να τον βλέπω να παίζει ποδόσφαιρο αλλά και την κόρη μου να χορεύει".

Είπατε πριν για τις ικανότητες που πρέπει να έχει ένας μάνατζερ, αυτές τις έχει ο Γιάννης Αναστασίου; Επίσης έρχεται ένας νέος προπονητής θεωρείτε ότι έχει τις δυνατότητες;
"Δεν το γνωρίζω αυτό. Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης είχε όλη την ποιότητα και είναι θέμα χρόνου να τον δείτε ξανά σε κάποιο πάγκο στο εξωτερικό, ίσως στο Βέλγιο. Είναι καλός τεχνικός, έχει όλες τις δυνατότητες και το αξίζει να πάει καλά".

Κάνοντας τον απολογισμό αυτών των 2,5 χρόνων που είναι εδώ θεωρεί ότι η ομάδα επηρεάζεται ψυχολογικά εκτός από αγωνιστικά από αυτούς τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες; Και τι θα ήθελε να πει στους παίκτες για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση
"Νομίζω ότι εδώ οι καταστάσεις είναι μοναδικές όσον αφορά τους φιλάθλους και μιλάω για την επιρροή τους στους συλλόγους και όχι για τον τρόπο που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Η πραγματικότητα είναι ότι η πίεση υπάρχει σε όλο τον κόσμο και αν θες να είσαι σε ένα μεγάλο σύλλογο θα πρέπει να μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτού του είδους την πίεση απ' όπου και αν προέρχεται".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ