ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρεάλ Σοθιεδάδ-Παναθηναϊκός 3-0

Ρεάλ Σοθιεδάδ-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός για 80' στο Ανοέτα έχοντας πολύ καλή παρουσία χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ήταν τραγικός στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου δέχτηκε τρία γκολ πληρώνοντας λάθη στην αμυντική του λειτουργία. (PICS & VID).

Όσο καλά έπαιξε για 80' λεπτά κόντρα στην Σοθιεδάδ ο Παναθηναϊκός τόσο χάλια έπαιξε στα τελευταία 10' λεπτά της φιλικής αναμέτρησης με τους Ισπανούς στο Ανοέτα με αποτέλεσμα να δεχτεί τρία γκολ σε επτά λεπτά και να γνωρίσει την ήττα με 3-0 σε ένα παιχνίδι από το οποίο ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να βγάλει αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα. Μάλιστα παρά το βαρύ 3-0 τα περισσότερα συμπεράσματα είναι θετικά αλλά το κακό είναι πως τα αρνητικά παραμένουν τα ίδια και δεν αλλάζουν.

Συγκεκριμένα στα θετικά είναι η παρουσία του Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Ο Άγγλος γκολκίπερ έπαιξε για 75 λεπτά, ήταν σταθερός και είχε μια εξαιρετική διπλή επέμβαση θυμίζοντας τον περσινό καλό Στιλ και σίγουρα κάθε ματς που παίρνει στα πόδια του τον φέρνει και πιο κοντά στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα.

Ο Ζέκα σε ρόλο "εξαριού" ήταν πολύ καλός και τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο, έπαιξε και αυτός για 75 είχε πολύ καλή παρουσία τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Επίσης θετική ήταν η συνεχόμενη καλή παρουσία του Σωτήρη Νίνη με τον Έλληνα διεθνή να δείχνει ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και πως πρέπει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του.

Ρεάλ Σοθιεδάδ-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS

Φυσικά στα θετικά είναι και η επιστροφή του Νάνο ο οποίος πήρε ένα ολόκληρο 45λεπτο και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και βοήθησε πάρα πολύ στο να παίξει αρκετά ο Παναθηναϊκός από τα αριστερά και να βγάλει φάσεις.

Στα αρνητικά φυσικά και είναι το γεγονός ότι το τριφύλλι δεν βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Παρά τις φάσεις που δημιουργεί, τρεις κλασικές ευκαιρίες με Μπεργκ, Καρέλη, Πέτριτς δεν βρήκε δίχτυα και όταν δεν σκοράρεις μπορεί να βρεθείς πίσω στο σκορ. Το γκολ βέβαια θα έρθει όταν έχεις μπροστά παίκτες με την ποιότητα των Μπεργκ και Καρέλη.

Αυτό που δεν δείχνει να αλλάζει με τίποτα είναι τα λάθη στην αμυντική λειτουργία. Πολλά και επιπόλαια λάθη τόσο ατομικά σε εύκολες μεταβιβάσεις όσο και ομαδικά με όλη την άμυνα να μην λειτουργεί σωστά και να δίνει φάσεις στον αντίπαλο της οποίες οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα στο τελευταίο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας τρία γκολ σε έξι λεπτά.

Επίσης οι πράσινοι όπως και στο Μπριζ μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν έδειξαν να καταρρέουν με συνέπεια να ακολουθήσουν δυο ακόμη τέρματα τα οποία διαμόρφωσαν το βαρύ 3-0.

Οι δοκιμές του πρώτου ημιχρόνου

Ο Γιάννης Αναστασίου μην έχοντας στην διάθεση του τους Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο, Κοτσόλη που την ίδια ώρα βρίσκονταν στην Αθήνα επέλεξε μια ενδεκάδα με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ήττα στο Μπριζ που έφερε και τον αποκλεισμό. Ο 42χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Στιλ αντί του Κοτσόλη, τον Χουχούμη ως αριστερό μπακ, τον Καλτσά αντί του Καρέλη και στην βασική ενδεκάδα βρέθηκε και ο Ατζαγκούν.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε αρκετές δοκιμές χρησιμοποιώντας ως αμυντικό δίδυμο τους Ταυλαρίδη-Κουτρουμπή και αφήνοντας στον πάγκο τον Σάντσεθ, ίσως επειδή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με την Γκαμπάλα, επίσης είχε ως καθαρό εξάρι τον Ζέκα και ως αριστερό μπακ τον Χουχούμη. Επίσης χρησιμοποίησε και πάλι βασικό τον Καλτσά ο οποίος δεν έχει παίξει έως τώρα καθόλου στα επίσημα παιχνίδια του "τριφυλλιού".

Χαρακτηριστικά ο Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους στο πρώτο 45λεπτο με ένα σύστημα 4-3-2-1 και ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Στιλ κάτω από τα δοκάρια, στα δεξιά έπαιξε ο Βέμερ και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ζέκα ο οποίος είχε δίπλα του αριστερά τον Πράνιτς και δεξιά τον Ατζαγκούν. Στους δυο μπροστά από την τριάδα αγωνίστηκαν οι Νίνη και Καλτσάς ο οποίος κάλυπτε αρκετά και δεξιά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπεργκ. Ο Σουηδός έπαιρνε φυσικά βοήθειες από τον Καλτσά ο οποίος ανέβαινε όποτε μπορούσε αλλά βοηθούσε και πολύ αμυντικά από δεξιά.

Οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο με τον Νίνη και πάλι εξαιρετικό μπήκαν υποτονικά στο παιχνίδι αλλά μετά το πρώτο 15' ανέβηκαν και είχαν πιο καλές ευκαιρίες από την Ρεάλ Σοθιεδάδ για να πετύχουν ένα τέρμα και να πάρουν το προβάδισμα. Το τριφύλλι όμως δεν απέφυγε και πάλι κάποια λάθη από τα οποία οι Ισπανοί έκαναν τις όποιες φάσεις τους στο πρώτο ημίχρονο.

Η Σοθιεδάδ απείλησε στο 12' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Βέμερ έχασε τον Ινίγο με αμυντικό των Ισπανών να παίρνει την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 14΄με τον Ατζαγκούν να αποφεύγει έναν αντίπαλο του και να σουτάρει έξω από την περιοχή με τον Ρούλι να μπλοκάρει πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ στο 20' όταν ο Μπεργκ έδωσε στον Νίνη μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας διεθνής με τακουνάκι γύρισε προς τον Σουηδό ο οποίος από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος σούταρε έξω.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 30' μετά από εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να φτάνει στον Ρέγιες ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά ο Στιλ είπε όχι στο σουτ του Ρέγιες ενώ σωτήρια έβγαλε και το δεύτερο σουτ των Ισπανών από πολύ κοντά με τον διαιτητή όμως να έχει σηκώσει την σημαία για οφσάιντ.

Επτά αλλαγές για τον Παναθηναϊκό

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου προχώρησε σε επτά αλλαγές και σε αλλαγή του συστήματος. Στην ενδεκάδα διατηρήθηκαν μόνο οι Στιλ, Ταυλαρίδης, Ζέκα και Κουτρουμπής και όλοι οι υπόλοιποι πήγαν στα αποδυτήρια για ντους.

Χαρακτηριστικά ο 42χρονος τεχνικός παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-2-2-2 έχοντας στο τέρμα τον Στιλ, στα δεξιά τον Μαρινάκη και αριστερά τον Νάνο ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σάντσεθ, Ταυλαρίδης. Στο κέντρο έπαιζαν οι Ζέκα, Κουτρουμπής οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Λουντ με τον Πέτριτς και οι δυο επιθετικοί ήταν οι Καρέλης, Κλωναρίδης. Σε αντίθεση η Σοθιεδάδ παρατάχθηκε με μόλις τρεις αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο με τον Μόγιες να θέλει να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που είχε στο αρχικό του σχήμα.

Οι πράσινοι έδειξαν να μην επηρεάζονται από τις αλλαγές και απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο όταν σε φάουλ του Λουντ από τα αριστερά ο Πέτριτς πήρε την κεφαλιά γύρισμα προς τον Καρέλη ο οποίος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ρούλι.

Ρεάλ Σοθιεδάδ-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS

Στο 53' το τριφύλλι με πολύ καλή κυκλοφορία αναπτύχθηκε όμορφα από τα αριστερά με τον Νάνο να γυρίζει με όμορφη σέντρα προς την περιοχή όπου βρίσκονταν τέσσερις "πράσινοι". Ο Νάνο βρήκε τον Πέτριτς που έκανε απευθείας το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Ρούλι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει καλή απόδοση και στα επόμενα λεπτά του αγώνα και να μην απειλείται μέχρι το 75' λεπτό από την Σοθιεδάδ που δεν είχε μέχρι εκείνο το διάστημα ούτε μια φάση.

Τρία γκολ σε 7 λεπτά η Σοθιεδάδ

Η πρώτη καλή στιγμή των Ισπανών στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75' όταν ο Μπρουμά πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε την ατομική προσπάθεια αλλά σούταρε πάνω από την εστία του Στιλ. Στο επόμενο λεπτό ο Αναστασίου έριξε στο ματς και τους Γιαννακόπουλο, Αγγελόπουλο με τον πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του με τα πράσινα.

Το τριφύλλι έδειξε να χάνει την συγκέντρωση του στο τελευταίο δεκάλεπτο και δέχτηκε τρία γκολ σε έξι λεπτά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει έντονα τον Έλληνα τεχνικό καθώς και τα τρία τέρματα προήλθαν από λάθη στην αμυντική λειτουργία.

Στο 82' οι Ισπανοί άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά, ο Αγγελόπουλος δεν βγήκε γρήγορα έξω και κάλυψε το οφσάιντ, με αποτέλεσμα στο γύρισμα από τα δεξιά ο ανενόχλητος Μπρουμά να κάνει το σουτ από το πέναλτι και να ανοίγει το σκορ.

Ρεάλ Σοθιεδάδ-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS

Στο 87' η Σοθιεδάδ κέρδισε φάουλ και ο Κανάλες ανάλαβε την εκτέλεση του. Ο άσος των γηπεδούχων έκανε απευθείας την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννακόπουλου ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Με την σέντρα ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα ακόμη γκολ καθώς η μπάλα γύρισε στην άμυνα με τον Σάντσεθ να δίνει στον Ταυλαρίδη, τον μοναδικό που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, αυτός γύρισε προς τον 22χρονο πορτιέρο αλλά έκανε λάθος με τον Ανζιρέτσε να προλαβαίνει τον Γιαννακόπουλο να κλέβει την μπάλα και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Ρεάλ Σοθιεδάδ: Ρούλι, Μπεργκάρα (66' Πάρντο), Ινίγο, Γκρανέρο, Ζουρουτούθα (66' Κανάλες), Ζόνατας (46' Ανζιρέτσε), Ρέγιες, Κάστρο (46' Μπρούμα), Αρίτς (46' Θαλβούα), Κόντσα (66' Έκτορ), Ντε Λα Μπέλα,

Παναθηναϊκός: Στιλ (76' Γιαννακόπουλος), Βέμερ (46' Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (62' Δώνης), Χουχούμης (46' Νάνο), Ζέκα (76' Αγγελόπουλος), Πράνιτς (46' Σάντσεθ), Ατζαγκούν (46' Πέτριτς), Νίνης (46' Κλωναρίδης), Μπεργκ (46' Λουντ), Καλτσάς (46' Καρέλης)

Γκολ: 82' Μπρουμά, 87' Κανάλες, 88' Ανζιρέτσε

Κάρτες: 37' Ζόνατας

Ρεάλ Σοθιεδάδ-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ