ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ραγκουέλ: "Ο Σουμ δεν ήξερε καν ποιος είμαι"

Ραγκουέλ: "Ο Σουμ δεν ήξερε καν ποιος είμαι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο παίκτης-"συνώνυμο" της μεταγραφικής πολιτικής του Γιάννη Βαρδινογιάννη, Αλέν Ραγκουέλ, μίλησε για τις άσχημες αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό, κάνοντας λόγο μέχρι και για καθυστερήσεις στις πληρωμές!

Ο Αλέν Ραγκουέλ πέρασε από το ρόστερ του Παναθηναϊκού για μόνο μία σεζόν (2004-2005) και δεν έπαιξε ούτε μία φορά. Όμως, απολαμβάνει δυσανάλογα μεγάλη φήμη σε σχέση με τη μηδενική προσφορά του στην ομάδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το όνομα του συνδέθηκε με τη μικρή ενίσχυση του νταμπλούχου Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2004 και χρησιμοποιήθηκε, άθελα του, ως σύμβολο της… τσιγγουνιάς (όπως του καταλόγιζαν αρκετοί οπαδοί) του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Μετά από αρκετά χρόνια, ο παλαίμαχος Γάλλος δίνει τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν, ανεξαρτήτως εάν δεν αντιλήφθηκε ποτέ πόσο… διάσημος έγινε μεταξύ των φιλάθλων, έστω και για τους λάθος λόγους.

Ο Ραγκουέλ μίλησε στη γαλλική ιστοσελίδα "footballski.fr" για το παρασκήνιο της μεταγραφής του, την έλλειψη εμπιστοσύνης από τον Γιτζάκ Σουμ και τον ανταγωνισμό με τον Λουκά Βύντρα. Επίσης, δεν δίστασε να κάνει λόγο για καθυστερήσεις πληρωμών επί ιδιοκτησίας Γιάννη Βαρδινογιάννη…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ:

Για το πώς έζησε τα ματς απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: "Εκείνη την εποχή, στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχαν 8 ή 9 ομάδες από την Αθήνα σε σύνολο 16 συλλόγων. Στην ουσία, όταν έπαιζα στον Πανιώνιο, είχαμε ντέρμπι κάθε εβδομάδα. Έπαιξα αντίπαλος με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και κόντρα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης κι ο Ηρακλής, ενώ η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα στο γήπεδο είναι απερίγραπτη. Με είχαν προϊδεάσει πριν έρθω στην Ελλάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι ανώτερη κάθε περιγραφής".

Για τη μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό : "Η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό δεν αποτέλεσε μόνο μια καταξίωση, αλλά και μια επιβεβαίωση των δυνατοτήτων μου. Είναι γεγονός πως όταν μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός σε ξεχωρίζει, είναι δεδομένο ότι ως παίκτης διαθέτεις ικανότητες. Στην αρχή ήμουν συγκρατημένος, ωστόσο στη συνέχεια προχώρησα χωρίς να θέτω στον εαυτό μου πολλές ερωτήσεις και δίχως να είμαι σίγουρος γι’ αυτό το οποίο θα μπορούσα να προσφέρω στην ομάδα".

Ραγκουέλ: "Ο Σουμ δεν ήξερε καν ποιος είμαι"

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του: "Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν με γνώριζε καθόλου, δεν γνώριζε ποιος ήμουν. Ίσως να είχε ακούσει να μιλούν για μένα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για την απόκτησή μου. Άρα από την αρχή ήταν πολύ περίπλοκη η κατάσταση για μένα. Το κατάλαβα αμέσως από τις προπονήσεις, ότι πήγα σε μια μεγάλη ομάδα, της οποίας οι παίκτες δεν ήταν τόσο προσιτοί.

Στο μεταξύ, πηγαίνω στην ομάδα την εποχή που η Εθνική Ελλάδας μόλις είχε κερδίσει το Eurο, ενώ και ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Περίπου οι μισοί παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν μέλη της Εθνικής Ελλάδος του 2004 και εγώ φτάνω… από το πουθενά ως δεξί μπακ με έναν προπονητή που δεν με ήθελε εξ αρχής. Στις προπονήσεις αισθανόμουν ότι δεν με εμπιστεύονται και ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να καθιερωθώ. Επιπλέον, είχα μεγάλο συναγωνισμό με τον Έλληνα δεξιό μπακ (σ.σ. Λουκάς Βύντρα), ο οποίος ήταν πιο νέος από μένα, ενώ η ομάδα βασιζόταν πολύ σε αυτόν. Έτσι, δεν καθιερώνομαι όπως θα ήθελα και θέτω πολλά ερωτήματα στον εαυτό μου".

Ραγκουέλ: "Ο Σουμ δεν ήξερε καν ποιος είμαι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για το αν είχε καθυστερήσεις πληρωμών στον Παναθηναϊκό: "Όπως και στον Πανιώνιο, έτσι και στον Παναθηναϊκό υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις πληρωμών, κυρίως όμως επειδή δεν έπαιζα. Τελικά, στην Ελλάδα θα πρέπει να είσαι καταξιωμένος και μεγάλος παίκτης για να πληρώνεσαι στην ώρα σου. Στον Πανιώνιο υπήρχαν συχνές καθυστερήσεις, αλλά δεν έχασα ποτέ χρήματα. Το ίδιο και στον Παναθηναϊκό. Οι καθυστερήσεις ήταν πολύ εκνευριστικές, αλλά πάντα στο τέλος πληρωνόμουν".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ