ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πως έχει συμπληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Πως έχει συμπληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Η απόκτηση του Σέρχιο Σάντσεθ έχει διαμορφώσει κατά 95% το ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού με τους πράσινους να αναζητούν μόνο ένα νεαρό επιθετικό και ίσως ένα εξτρέμ. Διαβάστε στο Sport24.gr πως διαμορφώνεται το ρόστερ του τριφυλλιού και ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεση του ο Γιάννης Αναστασίου.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και σε αυτό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 28 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 27 βρέθηκαν στην Ολλανδία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Παράλληλα στο τριφύλλι δεν αποκλείεται να κινηθούν για δυο ακόμη παίκτες.

Δείτε στο Sport24.gr πως διαμορφώνεται το ρόστερ του Παναθηναϊκού ανά θέση με την υποσημείωση ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές μπορούν να παίξουν σε πάνω από μια θέση.

Πως έχει συμπληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Οι γκολκίπερ: Λουκ Στιλ, Στέφανος Κοτσόλης, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Κώστας Κότσαρης

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη από το περσινό καλοκαίρι να έχει στις τάξεις του τον Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος πορτιέρο με τη χρονιά που έκανε έδειξε πως οι πράσινοι πέτυχαν διάνα με την απόκτηση του και για αυτό και ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2018. Ο Στιλ θα είναι και φέτος ο βασικός τερματοφύλακας των πράσινων με σκοπό όπως και πέρσι να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ανέπαφη την εστία του.

Πίσω από τον Στιλ θα βρίσκεται ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο 36χρονος πλέον γκολκίπερ, ίσως στην τελευταία του χρονιά στο τριφύλλι, θα είναι ο δεύτερος γκολκίπερ των πράσινων, πάντα έτοιμος όμως να καλύψει ενδεχόμενη απουσία του Άγγλου ή να πάρει τα παιχνίδια Κυπέλλου όπως έγινε και τη σεζόν 2013-14 όπου οι πράσινοι κατέκτησαν το Κύπελλο με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ.

Τρίτος γκολκίπερ του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος. Οι πράσινοι πιστεύουν στην εξέλιξη του, θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο και ο νεαρός κίπερ θα περιμένει να αρπάξει από τα μαλλιά όποια ευκαιρία πάρει στην διάρκεια της χρονιάς που έρχεται.

Στο ρόστερ αυτή τη στιγμή υπάρχει και ο διεθνής με την Εθνική Νέων, Κώστας Κότσαρης, αλλά οι σκέψεις των πράσινων είναι να παραχωρηθεί δανεικός κάπου όπου θα πάρει 20-25 παιχνίδια προκειμένου να επανέλθει το επόμενο καλοκαίρι.

Δεξί μπακ: Γιανς Βέμερ, Χρήστος Μπούρμος, Νίκος Μαρινάκης

Η δεύτερη μεταγραφή που έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν ο Γιανς Βέμερ. Ένα δεξί μπακ που έρχεται στο τριφύλλι από την Γερμανία για να πάρει την θέση του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα του τριφυλλιού. Σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ο Βέμερ δείχνει καλά στοιχεία και στο τριφύλλι ελπίζουν να εξελιχθεί σε έναν δεύτερο... Νάνο.

Πέρσι αποκτήθηκε για να γίνει βασικός αλλά δεν τα κατάφερε καθώς μόνο προς το τέλος της σεζόν έκανε κάποια καλά παιχνίδια βοηθώντας ουσιαστικά το τριφύλλι. Ο λόγος για τον Χρήστο Μπούρμπο ο οποίος ξεκινάει την φετινή σεζόν ως αναπληρωματικός του Βέμερ αλλά σίγουρα έτοιμος να προσφέρει όποτε του ζητηθεί.

Ως τρίτος δεξιός οπισθοφύλακας αλλά με όλες τις προδιαγραφές να γίνει δεύτερος και να βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό ακολουθεί ο Νίκος Μαρινάκης. Ο νεαρός άσος άρπαξε την ευκαιρία με την διάθεση που έδειξε στο τέλος της περσινής περιόδου και μπορεί να δείξει τις δυνατότητες του στην διάρκεια της χρονιάς.

Αριστερό μπακ: Νάνο, Διαμαντής Χουχούμης

Στην τρίτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό μπαίνει ο Νάνο με τον Ισπανό να έχει αποδειχθεί λίρα εκατό από τη στιγμή που αποκτήθηκε από το τριφύλλι. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ξεκινάει και φέτος ως βασικός γνωρίζοντας όμως ότι όσο περνούν τα χρόνια ο συναγωνισμός για την θέση θα είναι πιο δύσκολος.

Ο Διαμαντής Χουχούμης έρχεται με φόρα και θέλει φέτος να διεκδικήσει με ίσες αξιώσεις την θέση του βασικού αριστερού οπισθοφύλακα. Την περσινή σεζόν όσες φορές χρησιμοποιήθηκε τα πήγε πολύ καλά και δεν άφησε επ' ουδενί να φανεί το κενό του Νάνο όποτε αυτός απουσίαζε.

Στόπερ: Σέρχιο Σάντσεθ, Στάθης Ταυλαρίδης, Γιώργος Κουτρουμπής, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ράσμους Τελάντερ

Στα στόπερ γίνεται ένας μικρός χαμός καθώς υπάρχουν πέντε αξιόλογοι ποδοσφαιριστές για δυο θέσεις. Ο Σέρχιο Σάντσεθ αποκτήθηκε για να είναι βασικός και για να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας των πράσινων, οπότε αν δείξει τα χαρακτηριστικά που έδειξε και στην διάρκεια της θητείας του στην Μάλαγα θα είναι αναντικατάστατος.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης συνέθεσε την περσινή σεζόν ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ και το πιο πιθανό είναι και φέτος να ξεκινήσει τη χρονιά δίπλα στον Ισπανό στόπερ και ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η χρονιά και πως θα είναι ο ίδιος θα παίζει ή όχι.

Ο Γιώργος Κουτρουμπής από την πλευρά του έκανε ένα πολύ δυνατό φίνις την περσινή σεζόν, ως αμυντικός χαφ όμως, και αυτό τον κράτησε στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει ίσως την περισσότερη μπάλα απ' τα υπόλοιπα στόπερ του τριφυλλιού και αυτό αναμένεται να παίξει τον ρόλο του.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος τη φετινή σεζόν αναμένεται να πάρει περισσότερα παιχνίδια στην θέση απ' όπου ξεκίνησε και αυτή που του αρέσει και που αισθάνεται πιο άνετα, αυτή του στόπερ και σίγουρα η μαχητικότητα του, η ταχύτητα του και το πάθος που βγάζει είναι στοιχεία που λίγοι έχουν στο τριφύλλι.

Ο Ράσμους Τελάντερ αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή των πράσινων στην θέση τον στόπερ με τον 23χρονο Δανό να αποτελεί έναν εξελίξιμο στόπερ και παρά το νεαρό της ηλικίας του και πολύ έμπειρο με συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με τη φανέλα της Άαλμποργκ.

Οι παίκτες της μεσαίας γραμμής

Πως έχει συμπληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Αμυντικά χαφ: Μάικλ Εσιέν, Ζέκα, Τάσος Λαγός, Χρήστος Δώνης, Βασίλης Αγγελόπουλος

Ο Εσιέν αποτελεί την μεγαλύτερη μεταγράφη του φετινού καλοκαιριού και ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Αν είναι καλά θα πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του και η παρουσία του στην ενδεκάδα θα ανεβάσει και το επίπεδο των υπολοίπων συμπαικτών του.

Ο Ζέκα, ο αρχηγός των πρασίνων, θα αποτελέσει και φέτος ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου. Ο Πορτογάλος μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις. Είτε σαν αμυντικό χάφ, είτε σαν εσωτερικός μέσος η ακόμα και στην γραμμή δεξιά.

Λίγοι διαθέτουν τα τρεξίματα και το πάθος που βγάζει στο παιχνίδι του ο Τάσος Λαγός. Ο νεαρός μέσος κάθε χρόνο που περνάει γίνεται όλο και καλύτερος ενώ δίπλα στον Εσιέν είναι σίγουρο ότι θα μάθει πολλά.

Ο Δώνης ξεκινάει ως τέταρτος στην μεσαία γραμμή αλλά έχει δείξει ότι έχει το ταλέντο να βοηθήσει σε περισσότερες απόμια θέσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Φυσικά σαν νεαρός και αυτός έχει να μάθει πολλά δίπλα στον Εσιέν.

Η συμμετοχή του και μόνο στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ήταν ένα κέρδος για τον Βασίλη Άγγελοπουλο. Ο νεαρός μέσος μάλιστα ανταποκρίθηκε παρά πολύ καλά και δεν αποκλείεται να τον δούμε να παίρνει ευκαιρίες στην διάρκεια της σεζόν.

Δεξιά χαφ: Σωτήρης Νίνης, Νίκος Καλτσάς

Ο Σωτήρης Νίνης αναμένεται να αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Μετέχει από την αρχή στην προετοιμασία, σε αντίθεση με πέρυσι, και φυσικά έχει την ποιότητα για να αποτελέσει τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως δεξιός χάφ.

Ο Νίκος Καλτσάς αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο αλλά ενσωματώθηκε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και από την μέχρι τώρα παρουσία του στην προετοιμασία δείχνει να έχει εγκληματιστεί. Θα προσφέρει τόσο στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής όσο και στην επίθεση.

Αριστερά χαφ: Ντάνιελ Πράνιτς, Ρόμπιν Λουντ

Ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να προσφέρει πολλά ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Το θέμα με τον Κροάτη είναι να έχει διάθεση για να βοηθάει σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ρομπιν Λούντ αποκτήθηκε από τους πράσινους αποτελώντας μια μεταγραφική έκπληξη. Στην προετοιμασία έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία αλλά ακόμα και ο Γιάννης Αναστασίου ψάχνει να βρει την θέση που μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Οι επιθετικοί

Πως έχει συμπληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Σέντερ φορ: Μάρκους Μπεργκ, Μλάντεν Πέτριτς, Νίκος Καρέλης, Βίκτωρ Κλωναρίδης

Ο Μάρκος Μπεργκ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Παναθηναϊκού και την φετινή σεζόν θέλει να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Champions League με τα γκολ του. Ο Σουηδός αν είναι καλά θα είναι πάντα βασικός.

Η εμπειρία του Μλάντεν Πέτριτς και η ποιότητα του είναι ένα συν στο οπλοστάσιο του Γιάννη Αναστασίου. Ο Κροάτης επιθετικός μπορεί να προσφέρει λύσεις τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και πίσω από τον επιθετικό.

Την πιο παραγωγική του χρονιά ολοκλήρωσε ο Νίκος Καρέλης. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο που περνάει είναι ακόμα καλύτερος και η φετινή χρονιά θα αποτελέσει μια πρόκληση για τον ίδιο.

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα πλάγια, πάνω στην γραμμή περισσότερο από κάθε άλλον από τους τέσσερις της πράσινης επίθεσης.

Τα ερωτηματικά

Δυο είναι τα ερωτηματικά στο πράσινο ρόστερ. Οι πράσινοι αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, κυρίως στην γραμμή, με τα χαρακτηριστικά του Μαυρία.

Επίσης στο τριφύλλι βρίσκονται στην αναζήτηση ενός ακόμη επιθετικού. Ψάχνουν έναν νεαρό σέντερ φορ που να μπορεί να βοηθήσει την πρώτη ομάδα και την ομάδα Νέων παράλληλα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ