ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πως επιτίθεται ο Παναθηναϊκός με τη σέντρα

Πως επιτίθεται ο Παναθηναϊκός με τη σέντρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί ποια τακτική εφαρμόζει ο Αντρέα Στραματσόνι, όταν ο Παναθηναϊκός εκδηλώνει την πρώτη επίθεση του έχοντας την κατοχή της μπάλας από τη σέντρα. (VIDEO)

Ο Παναθηναϊκός με τον Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία, έχει αλλάξει την τακτική προσέγγιση των παιχνιδιών σε σύγκριση με την περίοδο του Γιάννη Αναστασίου. Οι αλλαγές είναι ορατές σε όλους στο γενικότερο πλαίσιο, ωστόσο υπάρχουν και μερικές "χτυπητές" λεπτομέρειες και μία από αυτές αφορά την επίθεση που εκδηλώνει ο Παναθηναϊκός, όταν βρίσκεται στη σέντρα!

Συγκεκριμένα, όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν τη σέντρα στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο ή έπειτα από γκολ, τρεις παίκτες πάνε στο δεξιό άκρο του γηπέδου και στη μπάλα είναι ο απέναντι εξτρέμ με έναν χαφ. Η μπάλα γυρίζει σε παίκτη με καλή μακρινή μπαλιά και οι τρεις επιθετικοί και ένας χαφ φεύγουν για το δεξιό άκρο της επίθεσης, όπου υπάρχει εντολή να κατευθυνθεί η μπάλα.

Στο ματς με τον Λεβαδειακό, στη σέντρα ήταν οι Καλτσάς και Εσιέν και η μπάλα γύρισε στον Ζέκα. Την ίδια στιγμή, από δεξιά ξεκίνησαν προς την επίθεση οι Μπεργκ, Μπουμάλ και Αμπέντ, ενώ τους ακολούθησε ο Μέστο. Ο Ζέκα έκανε τη βαθιά μπαλιά, με τον Καλτσά να κατευθύνεται στην περιοχή, η μπάλα πήγε προς τον Μπεργκ αλλά εκεί απομάκρυνε με κεφαλιά ο Γιάχιτς.

Η επιθετική τακτική εφαρμόζεται ανελλιπώς εδώ και αρκετά παιχνίδια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει αποτέλεσμα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ