ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψηλά στη λίστα του Στραματσόνι ο Ιτούρα

Ψηλά στη λίστα του Στραματσόνι ο Ιτούρα

Το όνομα του Μανουέλ Ιτούρα βρίσκεται ψηλά στη μετεγγραφική λίστα του Αντρέα Στραματσόνι για το καλοκαίρι. Ποιος είναι ο 32χρονος αμυντικός μέσος που ενδιαφέρει τον Ιταλό προπονητή του Παναθηναϊκού (VIDEO).

Αμυντικό μέσο που να κάνει καλά τη δουλειά και να μπορεί να προσφέρει, ψάχνει ο Παναθηναϊκός ενόψει της επόμενης μετεγγραφικής περιόδου. Εφόσον μάλιστα ο Αντρεά Στραματσόνι έχει πάρει το "πράσινο φως" για την επόμενη σεζόν, παραμένοντας στον πάγκο της ομάδας, κοιτάζει ήδη περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό.

Σύμφωνα με την "Πράσινη", ένα όνομα που παίζει δυνατά για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι αυτός είναι ο εκλεκτός του Ιταλού προπονητή, είναι ο Μανουέλ Ιτούρα, ο οποίος αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο με τη μορφή δανεισμού. Ο 32χρονος ανήκει στην Ουντινέζε που τον έχει παραχωρήσει στους Μαδριλένους.

Ο Στραματσόνι έχει συλλέξει καλές πληροφορίες για τα προσόντα του και για το λόγο αυτό τον έχει ψηλά στη λίστα του. Το να μείνει στην Ισπανία, φαντάζει σχεδόν απίθανο, όπερ σημαίνει ότι το μέλλον του είναι ανοιχτό και ο Παναθηναϊκός έχει τις ελπίδες του, εφόσον αποφασίσει να κινηθεί το καλοκαίρι για την απόκτησή του.

Βέβαια, το "τριφύλλι" θα πρέπει να περιμένει ως το καλοκαίρι, ώστε να μάθει και τις προθέσεις της Ουντινέζε. Αν δηλαδή θέλει να τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό ή να τον πουλήσει με ένα μικρό ποσό, εφόσον δεν φαίνεται να "καίγεται" να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Ο Ιτούρα από το 2003 ως το 2010 έπαιζε στη Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε και εν συνεχεία μετακόμισε στην Πορτογαλία και τη Λεϊρία, πηγαίνοντας δανεικός και στην Μούρθια, παίζοντας σε 35 παιχνίδια. Επόμενος σταθμός του η Μάλαγα την σεζόν 2012-13 (αποκτήθηκε ως αντί-Μαρέσκα), αγωνιζόμενος και στο Champions League.

Μετέπειτα πήγε στην Γρανάδα από το 2013 ως το 2015, όπου υπήρξε και συμπαίκτης του Ορέστη Καρνέζη (παρών στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα που εν πολλοίς στέρησε το πρωτάθλημα στους Καταλανούς το 2014), όπως και στην Ουντινέζε. Μάλιστα, έκανε ντεμπούτο στη Serie A στην εκτός έδρας νίκη επί της Γιουβέντους με 1-0. Στις 30 Ιανουαρίου 2016 πήγε με εξάμηνο δανεισμό στη Ράγιο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ