ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνει "σωσίβιο" σε 120 δόσεις

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
Παναθηναϊκός, σημαία EUROKINISSI SPORTS

Τη διαδικασία και τον μηχανισμό για την υπαγωγή της στο νόμο περί εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων αναζητά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "LiveSport", ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει "σωσίβιο" για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γιατί; Διότι στην Τράπεζα Πειραιώς επί παραδείγματι εκχωρείται σχεδόν όλο το ποσό που δικαιούται η ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (3-3,5 εκατ. ευρώ), ώστε να αποπληρώνονται τα δάνεια που έχει πάρει η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Αν η ΠΑΕ υπαχθεί στον σχετικό νόμο, θα έχει δικαίωμα επιμήκυνσης της πληρωμής σε ορίζοντα 10 ετών και σε 120 δόσεις (μία ανά μήνα), συνεπώς θα μπροεί να «αξιοποιεί» τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιό της για χρέη προς όλους τους πιστωτές (προμηθευτές, εργαζόμενους, πρώην παίκτες, προπονητές κ.ο.κ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτηση για την υπαγωγή της στη διαδικασία, έχοντας περιθώριο μέχρι τις 31/12/2018.

Ακόμη, πάντως, δεν είναι 100% βέβαιο αν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ δικαιούνται να υπαχθούν στον σχετικό νόμο ο οποίος βρίσκεται ήδη εν ισχύ, αν και για το συγκεκριμένο θέμα του Παναθηναϊκού είναι ενήμερα στελέχη της Λίγκας, της ΕΠΟ και της κυβέρνησης.

Στην περίπτωση που "τσεκαριστεί" πανταχόθεν ότι δεν απαιτείται τροπολογία, είναι πάρα πολύ πιθανό (σχεδόν βέβαιο), η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον σχετικό νόμο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ