ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνει φορ, περιμένει την UEFA ο Παναθηναϊκός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (SUPERLEAGUE)(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (SUPERLEAGUE)(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ EUROKINISSI

Δεδομένου του οξύτατου επιθετικού προβλήματος ο Μαρίνος Ουζουνίδης ψάχνει για σέντερ φορ, αλλά παράλληλα ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να περιμένει την απόφαση της UEFA για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μεταγραφών.

Όσο... σουρεαλιστικό κι αν ακούστηκε, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα ότι "τα πράγματα θα είναι δύσκολα" αν ο Παναθηναϊκός δεν αποκτήσει νέους παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Φάνηκε (και είναι εδώ και καιρό) απόλυτα συνειδητοποιημένος ως προς τα χρέη της ΠΑΕ και την αδήριτη ανάγκη πώλησης παικτών και μείωσης του συνολικού κόστους για το ρόστερ. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έδειξε ότι ήδη σκέφτεται και την κάλυψη των κενών. Πώς; Με τίνος χρήματα; Τι είδους παίκτες, από ποια αγορά και με ποια αμοιβή; Ουδείς γνωρίζει. Πάντως ο Ουζουνίδης σε συνεργασία με τον συνεργάτη του, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο ήδη προετοιμάζονται για την απόκτηση ενός σέντερ φορ! Λογικό, δεδομένου του τρομακτικού πια επιθετικού προβλήματος του Παναθηναϊκού (δέκα γκολ σε 13 ματς, δύο με πέναλτι), αλλά και της λειψανδρίας. Ο Τσάβες θεωρείται ξένο σώμα, ο Λουσιάνο έχει τεθεί νοκ άουτ, ο Μολίνς έχει απουσιάσει μόνο από δύο ματς και έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς, ο Άλτμαν δεν είναι σέντερ φορ, ο Καμπέσας είναι εξτρέμ που θα μπορούσε υπηρεσιακά να παίξει ως φορ, ο Πίσπας είναι άγουρος και μακριά από το επίπεδο της αντρικής ομάδας.

Το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την επιθυμία τους. Όχι μόνο λόγω του οικονομικού προβλήματος (συμβόλαιο παίκτη), αλλά κυρίως λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει από την UEFA για απαγόρευση μεταγραφών. Και όταν λεμε απαγόρευση, ενοούμε απαγόρευση! Ξένων και Ελλήνων, ελεύθερων και... δεσμευμένων, μεγάλων και μικρών. Όλων!
Η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναμένεται εντός των επόμενων δέκα ημερών, μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες και πάλι σε καθεστώς επιτήρησης από την UEFA και είναι υποχρεωμένος να δείξει άμεσα "πρόοδο" και "βελτίωση". Δηλαδή να διευθετήσει τις περισσότερες από τις τελεσίδικες ή εκκρεμείς εναντίον του υποθέσεις οφειλών σε πρώην παίκτες, προπονητές, συνεργάτες. Αν δεν συμβεί αυτό σύντομα, η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών θα είναι αναπόφευκτη. Και αν, εν συνεχεία, δεν δείξει πρόοδο μέχρι τον Μάρτιο, η επόμενη βαθμίδα είναι ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αύριο το πρώτο meeting με τους πιστωτές

Σ' αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, οι διοικούντες την ΠΑΕ θα συναντηθούν αύριο (Τετάρτη, 13/12) στη Ζυρίχη και την Παρασκευή (15/12) στην Αθήνα με πολλούς από τους πιστωτές του Παναθηναϊκού. Με όσους ανταποκριθούν στην επιστολή/πρόσκληση της ΠΑΕ, που τους καλούσε για να υους παρουσιάσει το πλάνο της για σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών. Πόσοι θα παραστούν και πολύ περισσότερο πόσοι θα ανταποκριθούν στην πρόταση που θα καταθέσει η ΠΑΕ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ