ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο πράσινος έλεγχος: Πρώτοι στις "εξετάσεις" οι "Βίκινγκς"

Ο πράσινος έλεγχος: Πρώτοι στις "εξετάσεις" οι "Βίκινγκς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και ο Κώστας Γουλής παραδίδει... ελέγχους προόδου. Οι αριστεύσαντες, οι προκριθέντες για ενδεκάδα, αυτοί που είναι στο μέσο όρο και οι "μεταξεταστέοι".

Το πρώτο (και βασικό) στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (7/7) με το τελευταίο, ικανοποιητικό από πλευράς εικόνας φιλικό των «πράσινων» με την Οσμανλίσπορ, με τους «πράσινους» να επιστρέφουν το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7) στη «βάση» τους.

ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Για να «γεμίσουν» για ένα διήμερο τις… μπαταρίες τους και να φορτσάρουν εν όψει της τελικής ευθείας προς το πρώτο ματς του γ’ προκριματικού του Europa League (28/7), με ενδιάμεσους «σταθμούς» τα δύο τελευταία πολύ δυνατά φιλικά με την Φενερμπαχτσέ (13/7) και την Τσβόλε (20/7).

Εχοντας πλέον μια πολύ καλή εικόνα, μετά τη δεκαήμερη παραμονή των «πράσινων» στο Τέχελεν της Ολλανδίας, το Sport24.gr, παραδίδει τους… ελέγχους προόδου των παικτών της πρώτης «γραμμής του Παναθηναϊκού, όπου αρίστευσαν οι δύο Σκανδιναβοί.

Με πρώτο όλων, τον Ρόμπιν Λουντ, το πιο βελτιωμένο ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού», ο οποίος συνεχίζει στους υψηλούς ρυθμούς με τους οποίους ολοκλήρωσε τα πλέι-οφ, έχοντας βρει πλέον το ρόλο του στην ομάδα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τους 23 «μεγάλους» που παρακολουθήσαμε στην προετοιμασία:

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ

Με τρομερή αυτοπεποίθηση, με «αέρα», περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του και αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Είτε βασικός, είτε ως αλλαγή, είτε δίπλα στον Ζέκα στον άξονα, είτε στο αριστερό «φτερό», πετυχαίνοντας και δύο γκολ. Ο Φινλανδός ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP της προετοιμασίας.

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Μπήκε την τέταρτη μέρα της προετοιμασίας, ωστόσο απ’ τους «νέους» είναι αυτός που εντυπωσίασε περισσότερο. Εξαιρετικός φουλ μπακ, που διαθέτει ταχύτητα, μυαλό, καλές τοποθετήσεις και γενικά ξέρει πώς να κινηθεί και τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις.

ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

ΡΟΝΤΡΙΓΟ ΜΟΛΕΔΟ

Ο Βραζιλιάνος είναι από άλλο… ανέκδοτο και επιβεβαιώνει διαρκώς πως είναι ίσως η κορυφαία μεταγραφή αμυντικού που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, τα τελευταία 15 χρόνια, στη μετά-Χένρικσεν εποχή. Επιβλητικός, ηγετικός, με πολύ καλή προετοιμασία, αλλά και προσεκτικό χειρισμό απ’ το ιατρικό τιμ, διότι έπειτα από 1,5 χρόνο απραξίας, τους τελευταίους 6 μήνες έχει καταπονηθεί και πρέπει να βρει την ισορροπία του.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ

Και μόνο που «μπήκε» ο Σουηδός στο γκρουπ, άλλαξε αμέσως η διάθεση και η ψυχολογία όλων, αφού η παρουσία του γεμίζει «σιγουριά» τα αποδυτήρια. Η «αύρα» που προσδίδει ο «King Marcus» συνολικά στην ομάδα, είναι εντυπωσιακή και το καλύτερο… νέο για τον Στραματσόνι είναι πως ο Μπεργκ επέστρεψε με τρομερή όρεξη για μια σπουδαία σεζόν.

ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ

Πλέον δεν είναι απλώς ο «παλιότερος» στην ομάδα, ο αρχηγός, ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής (και όχι μόνο). Είναι και τα «μάτια» του προπονητή μέσα στο γήπεδο, ο παίκτης που θα διορθώσει τακτικά την ομάδα, που θα συμβουλέψει, που θα καθοδηγήσει και- αν χρειαστεί- θα φωνάξει. Ωριμάζει ολοένα και περισσότερο μέσα στο γήπεδο, διότι εκτός παραμένει… παιδί και το Νο1 «πειραχτήρι» των αποδυτηρίων.

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Με πολλές καλές στιγμές στην προετοιμασία. Δύο γκολ στα φιλικά, αλλά κυρίως εξαιρετική προσήλωση στο τακτικό κομμάτι, αφού ο «Στράμα» τον θεωρεί «κλειδί» για το μεσοεπιθετικό σκέλος. Θέλει ακόμη δουλειά στην προσαρμογή του στο ρόλο του «10αριού» που θα πρέπει να παίξει πιο κοντά στον στράικερ στο 4-2-3-1, διότι στο α’ ημίχρονο του φιλικού με τους Τούρκους, έδειχνε έξω απ’ τα νερά του.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ

Η «ειδική περίπτωση» της προετοιμασίας, αφού εντάχθηκε στο καμπ το τελευταίο τετραήμερο και ουδείς μπορεί να πει ακόμη με 100% σιγουριά ότι θα μείνει στον Παναθηναϊκό. Αγωνιστικά και ποιοτικά δεν το συζητάμε πως τέτοιον παίκτη ΔΕΝ τον έχει το «τριφύλλι». Ακόμη κι ανέτοιμος στο φιλικό με την Οσμανλίσπορ έδειξε πως κάνει τη διαφορά στον άξονα. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, αν και υπάρχει διάθεση απ’ όλες τις πλευρές να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπογράψει στην ομάδα για 1+1 χρόνια.

ΤΖΑΝΤΟΜΕΝΙΚΟ ΜΕΣΤΟ

Ο Ιταλός ξεκίνησε σε λίγο πιο χαμηλές… ταχύτητες, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ανέβαζε ρυθμούς και «στροφές». Με τους Τούρκους έκανε το καλύτερό του παιχνίδι και δεδομένα θα είναι ο βασικός δεξιός μπακ τη νέα σεζόν.

ΙΒΑΝ ΙΒΑΝΟΦ

Την τελευταία μέρα ο Βούλγαρος κατάφερε να ξεφύγει απ’ το μέσο όρο. Ξεκίνησε «βαρύς» την προετοιμασία με φανερή έλλειψη ρυθμού και γι’ αυτό ο «Στράμα» τον χρησιμοποίησε περισσότερη ώρα από κάθε άλλον στόπερ, προκειμένου να αρχίσει να βρίσκει τη φόρμα του. Με την Οσμανλίσπορ, ήταν πολύ καλός, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και ανεβαίνει διαρκώς…

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Αν και πέρασε αρκετές προπονήσεις στο γυμναστήριο και πέριξ του γηπέδου με τρέξιμο και αποφόρτιση, βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει απ’ το τεχνικό τιμ σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας για την «προστασία» του, ο Λέτο είναι «κλάση». Και το έδειξε τόσο στα δύο τελευταία φιλικά, όσο και στον τρόπο με τον οποίο κινείται στα συστήματα του Ιταλού τεχνικού. Είναι ακόμη μακριά απ’ τη φουλ φόρμα του, αλλά έχει χρόνο για να ετοιμαστεί ως τον γ’ προκριματικό.

ΟΛΙΒΙΕ ΜΠΟΥΜΑΛ

Ο «Μπούμυ» είναι καλά, άφησε πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που του έκοψε τη… φόρα τον περασμένο Φλεβάρη και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Με τον Χουλτ πάντως στο φιλικό με την Οσμανλίσπορ συνέθεσαν ένα φανταστικό δίδυμο στην αριστερή πτέρυγα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Πολύ σοβαρός και με διάθεση να δουλέψει και να εξελιχθεί και ως αμυντικός μέσος, απ’ τη στιγμή που εκεί σκοπεύει να τον καθιερώσει ο Ιταλός τεχνικός. Δεν έχει εύκολο «φορτίο» ο «Κούτρου», όμως ο «Στράμα» τον εμπιστεύεται πολύ και θα είναι απ’ τα πρώτα πρόσωπα που θα έχει στη πλάνα του για τα προκριματικά, αλλά και την εκκίνηση της σεζόν.

ΛΟΥΚ ΣΤΙΛ

Χωρίς να πιάσει τεράστια στάνταρ απόδοσης, ήταν σταθερός, δεν έκανε εύκολα λάθη (σαν αυτά που έκανε πέρσι με τον Πανιώνιο) και φάνηκε να δουλεύει σ’ έναν ικανοποιητικό ρυθμό. Στο ματς με τους ερασιτέχνες της Σιλφόλντε μάλιστα γλίτωσε πολύ… γκρίνια το σύνολο της προετοιμασίας, όταν μόλις στο 4 λεπτό «απογειώθηκε» στο «γάμα» κι έσωσε ένα γκολ που θα έφερνε πολύ «μουρμούρα». Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον καλό Στιλ στα προκριματικά.

ΒΙΚΤΟΡ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Η «μεταγραφή του καλοκαιριού» από πλευράς υψηλού κόστους (υψηλότερου απ’ όσο θα έπρεπε), αλλά κι ονόματος, μπήκε «εκρηκτικά» στην προετοιμασία, πιστοποιώντας πως είναι απίστευτα γρήγορος, έχει εντυπωσιακή τεχνική για το ύψος του και χαρακτηριστικά που έλειπαν απ’ την επίθεση του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει εντούτοις, να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του, να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του «Στράμα» απ’ τους ακραίους της επίθεσης και να «μπει» λίγο περισσότερο στα τελειώματα…

ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

ΝΑΝΟ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

Την πρώτη χρονιά του ήταν ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Εκτοτε η πορεία του είναι πτωτική. Είναι αλήθεια πως ο «Στράμα» δεν… τρελαινόταν για τον Ισπανό, όμως παράμεινε στο ρόστερ και με βάση την εικόνα του στην προετοιμασία, θα είναι μπακ-απ του Χουλτ και θα πρέπει να πολεμήσει πολύ, για να τον βγάλει απ’ την ενδεκάδα.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ

Τα προσόντα του είναι εντυπωσιακά, αφού έχει όλο το «πακέτο» που χρειάζεται ένας φουλ μπακ. Τι του λείπει; Ισως εμπειρία κι απ’ τη στιγμή που τα πράγματα είναι ήδη ζορισμένα και δεν υπάρχει χώρος και χρόνος, το καλύτερο για τον ίδιο θα ήταν να πάει κάπου για να παίξει βασικός 25-30 ματς και να γυρίσει πολύ πιο έτοιμος.

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Ξεκίνησε με ατομικά προγράμματα, λόγω μιας μικροεπέμβασης που είχε κάνει, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ανέβαζε το ρυθμό του και το τελευταίο τριήμερο, τουλάχιστον στις προπονήσεις, ήταν πολύ καλό και με εξαιρετικά τελειώματα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το τι θα κάνει στην ομάδα. Και είτε θα αποδεχθεί πως στην παρούσα φάση θα είναι λύση του ροτέισον, δουλεύοντας για να γίνει βασικός και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, είτε θα «ψαχτεί» για αλλού, όπου θα έχει πιο ενεργό ρόλο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΣΟΛΗΣ

Παίζει πλέον με την εμπειρία και με το μυαλό του. Λαχτάρισε τους πάντες με τον τραυματισμό του στο κεφάλι στο ματς με την Ααχεν, όμως ο «Στεφ» είναι σκληρό καρύδι. Και στο ξεκίνημα των αγώνων τουλάχιστον αναμένεται να είναι ο Νο2 πίσω απ’ τον Στιλ. Απ’ τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση…

ΝΟΥΝΟ ΡΕΪΣ

Με ελάχιστες μέρες προπονήσεων στην ομάδα («μπήκε» στις 5 Ιουλίου), ο Πορτογάλος έδειξε μέρος των στοιχείων του και των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του. Σκληρός, δυνατός, γρήγορος, παρότι δεν είναι πρώτο… μπόι. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθεί πολύ πιο σωστά.

«ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ»

ΜΕΧΝΤΙ ΑΜΠΕΪΝΤ

Εξακολουθεί να παίζει σε… χαμηλές ταχύτητες. Μακριά, πολύ, πολύ μακριά απ’ τον Αμπεΐντ που έλαμψε στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα (2013-14) με διψήφιο αριθμό γκολ και σχεδόν διψήφιες ασίστ. Στις προπονήσεις είναι σχετικά καλός, στα ματς όμως χάνεται και δεν βγάζει ένταση. Και δεν είναι κρυφό πως εξακολουθεί να «ψάχνεται» για να αποχωρήσει…

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Στη Γερμανία πριν 5 χρόνια τον θεωρούσαν το μεγαλύτερο ταλέντο κάτω απ’ τα γκολπόστ, έφτασε ως την πόρτα των Ελπίδων της εθνικής Γερμανίας και έπαιξε, αλλά εδώ πάλι πολύ λίγα πράγματα. Πολύ λιγότερα απ’ όσα περίμεναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και χρειάζεται ακόμη πάρα πολύ δουλειά, αλλά οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές. Γι’ αυτό άλλωστε και στην πιάτσα «ψιθυρίζεται» ολοένα και περισσότερο πως οι «πράσινοι» κοιτάζουν σιγά-σιγά και την αγορά των γκολκίπερ…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Στο τελευταίο φιλικό με την Οσμανλίσπορ έσωσε τα προσχήματα, αφού τακτικά ήταν σχεδόν άριστος κι έδειξε συγκεντρωμένος. Στις προπονήσεις είχε καλή παρουσία, την οποία όμως δεν την έβγαλε στα δύο πρώτα φιλικά, όντας πολύ αγχωμένος και πιεσμένος για να «δείξει» πράγματα. Οι ευκαιρίες ωστόσο, περνάνε και το ροτέισον στα άκρα της επίθεσης, όταν έρθει και ο Γουακάσο θα μικρύνει ακόμη περισσότερο.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Φιλότιμος, πολεμιστής, αλλά ένα κλικ πιο κάτω απ’ την υπόλοιπη ομάδα. Δούλεψε πολύ την τακτική για να βελτιώσει τις αδυναμίες του, αλλά έχει μείνει πολύ στάσιμος. Και δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ μετά το τέλος του καλοκαιριού…

Δείτε τις ειδικές προσφορές των footshirts σε τιμές από 13 ευρώ!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ