ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτο "ημίχρονο" στο Παναθηναϊκός - Γκαμπάλα

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΚΜΑΑΡ (EUROKINISSI  SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΚΜΑΑΡ (EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Γκαμπάλα και θέλει τη νίκη, ώστε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο Μπακού.

Ένα είναι σίγουρο απόψε (27/7, 21:30) στο "Απόστολος Νικολαΐδης": το παιχνίδι κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες... Δεν πρόκειται απλά για την πρώτη αναμέτρηση του γ' προκριματικού γύρου του Europa League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στη Γκαμπάλα.

Είναι ένα ματς που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Τριφυλλιού στη σεζόν. Με νίκη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, θα συσπειρώσει τους οπαδούς δίπλα της και θα αποκτήσει μία προοπτική. Διότι έχει ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα επιβεβαιώσει την καλή δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία.

Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας και ενός διαφαινόμενου αποκλεισμού, η κατάσταση θα δυσκολέψει αρκετά. Όχι τόσο για το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, αφού οι ευθύνες θα αποδοθούν στον Γιάννη Αλαφούζο και στη διοίκηση. Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν αντιδράσεις και το τελευταίο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός πριν καν αρχίσει η σεζόν, είναι το κλίμα να βαρύνει επικίνδυνα.

Επιπροσθέτως, η Γκαμπάλα έχει ήδη καταστρέψει μία χρονιά για τον Παναθηναϊκό, με την έναρξη της... Τον Αύγουστο του 2015 πανηγύρισε την πρόκριση με το 2-2 στην Αθήνα, μετά το 0-0 στο Μπακού. Τότε, η ομάδα του Αναστασίου και μετέπειτα του Στραματσόνι, δεν συνήλθε ποτέ και διαλύθηκε σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ...

Πάντως, θεωρείται σίγουρο πως το "'Απόστολος Νικολαΐδης" θα έχει παλμό. Η προπώληση κινήθηκε καλά το προηγούμενο διήμερο και εκτιμάται ότι περισσότεροι από 10.000 θεατές θα συμπαρασταθούν στον Παναθηναϊκό, ώστε να κάνει τη δουλειά του για την πρόκριση.

Ο Ουζουνίδης έδειξε τη σωστή κατεύθυνση, εξηγώντας πως η εποχή που το Τριφύλλι έπαιρνε αποτελέσματα με τη φανέλα του έχει παρέλθει και θα χρειαστεί να δείξει στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητα του. Τουλάχιστον, η ομάδα είναι υποψιασμένη και δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, όπως συνέβη προ διετίας. Η Γκαμπάλα ανεβαίνει σταθερά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αποτελεί μία υπολογίσιμη δύναμη...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ