ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτη κρούση Ζιλμπέρτο για Μάρκο Σίλβα

Πρώτη κρούση Ζιλμπέρτο για Μάρκο Σίλβα

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εξουσιοδοτήσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να φτιάξει λίστα υποψηφίων προπονητών και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έγινε διερευνητική επαφή με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό λίγες μέρες μετά την ήττα (3-0) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το κλίμα στο "στρατόπεδο" των "πρασίνων" είναι βαρύ, οι οπαδοί πήγαν στο Κορωπί το βράδυ της Κυριακής (6/11) για παράπονα και εξηγήσεις, ο Αντρέα Στραματσόνι βρίσκεται υπο πίεση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εξουσιοδοτήσει τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, να φτιάξει λίστα υποψηφίων προπονητών, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι έτοιμος σε περίπτωση που τελικά ο Ιταλός αποτελέσει παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, στη λίστα του Βραζιλιάνου, ο οποίος ήδη έχει επαφές με την αγορά της Ισπανίας, υπάρχει ένα όνομα που δεδομένα προκαλεί αίσθηση. Πρόκειται για τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος παραιτήθηκε από τον Ολυμπιακό στις 23 Ιουνίου, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονταν στην Αυστρία για την προετοιμασία τους.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, λοιπόν, όχι μόνο έχει στο μυαλό του τον Πορτογάλο πρώην τεχνικό των Πειραιωτών, αλλά προχώρησε σε διερευνητική επαφή. Κατέστησε σαφές ότι ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση "διαζυγίου" με τον Στραματσόνι θα ενδιαφερόταν να προσλάβει έναν προπονητή με τα δικά του χαρακτηριστικά και ικανότητες. Άγνωστο βεβαίως είναι τι θα αποφάσιζε ο Μάρκο Σίλβα σε περίπτωση χωρισμού Παναθηναϊκού - Στραματσόνι και ασφαλώς πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός όχι μόνο... έχει προπονητή, αλλά παραχωρεί εντός των επόμενων ημερών και συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Μάρκο Σίλβα αυτή την περίοδο είναι σχολιαστής αγώνων Champions League στο πορτογαλικό κανάλι RTP1 (την ίδια θέση κατείχε ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο). Ως γνωστόν, ο εκπρόσωπος του Μάρκο Σίλβα, Κάρλος Γκονσάλβες, εκπροσωπεί και τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώθηκε πριν από τρεις μήνες. Είναι δεδομένο ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη διοίκηση των "πρασίνων" και ειδικότερα με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον οποίο μιλάει - κυριολεκτικά - την ίδια γλώσσα και συνεργάστηκε μέχρι την επίτευξη συμφωνίας με τον πελάτη του.

Στους "ερυθρόλευκους" ο Σίλβα καθοδήγησε την ομάδα σε 46 παιχνίδια, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League και Europa League. Είχε απολογισμό 36 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Πήρε εύκολα το πρωτάθλημα, έχασε το Κύπελλο Ελλάδας από την ΑΕΚ, έκανε καταπληκτική πορεία στο Champions League μέχρι τον αποκλεισμό στο τελευταίο ματς από την Άρσεναλ, αποκλείστηκε στο Europa League από την Άντερλεχτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνικός από τη Λισσαβώνα βρέθηκε ως υποψήφιος στη λίστα αρκετών ομάδων μετά την αποχώρησή του από την πειραϊκή ΠΑΕ, όπως των Βαλένθια, Γουλβς και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τις απέρριπτε, καθώς ως στόχο είχε θέσει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ίντερ. Οι "νερατζούρι", ωστόσο, οι οποίοι είχαν ενδιαφερθεί και το καλοκαίρι και πρόφατα, επέλεξαν τον Αύγουστο τον Φρανκ Ντε Μπουρ αντί του Ρομπέρτο Μαντσίνι και μόλις πριν από λίγες ώρες (Τρίτη, 8/11) τον Στέφανο Πιόλι αντί του Ολλανδού. Ο Σίλβα έμεινε χωρίς ομάδα, παρότι τελευταία, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ισπανία, το όνομά του τώρα ακούγεται και για τη Μπέτις, από την οποία ο γνωστός μας από την ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, είναι στον "αέρα".

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ