ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτα ο εξτρέμ, μετά ο "Νο 9" στον Παναθηναϊκό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Προτεραιότητα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη πλέον η απόκτηση ενός επιπλέον ακραίου μεσοεπιθετικού μετά τον Καμπέσας. Έπονται ακραίοι μπακ και σέντερ φορ, ανοιχτό του Διούδη.

Δεν... προβλέπεται να προστεθεί νέος ξένος παίκτης στον Παναθηναϊκό μέχρι την Κυριακή (23/07) και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν οι Πράσινοι αποκτήσουν νέο ποδοσφαιριστή από το εξωτερικό πριν από το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι τους, την επόμενη Πέμπτη (27/07) στη Λεωφόρο, εναντίον της πολωνικής Γιαγκελόνια ή της γνωστής σε όλους μας Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν (πρώτο ματς 1-1 στο Μπακού, ρεβάνς αύριο).

Μετά την απόκτηση των Λουτσιάνο και Καμπέσας, οι Πράσινοι βάζουν για λόγο φρένο στις μεταγραφικές κινήσεις τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ασχολούνται καθημερινά για τέσσερις θέσεις: εξτρέμ, σέντερ φορ και εναλλακτικές λύσεις για τις θέσεις των Χουλτ - Κουλιμπαλί στα δύο άκρα της άμυνας. Αυτή τη στιγμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης δίνει προτεραιότητα στην απόκτηση ενός επιπλέον εξτρέμ, μετά τον Καμπέσας. Οι λόγοι;

1. Ο τραυματισμός του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος εκτός απροόπτου θα απουσιάσει και από τη ρεβάνς στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

2. H λειψανδρία στις θέσεις των εξτρέμ, όπου διαθέσιμοι είναι ο Λουντ, ο Καμπέσας και ο Χατζηγιοβάνης. Δηλαδή ένα "οκτάρι", ένας 20χρονος, νέος στην ομάδα, άπειρος ταλαντούχος από το Εκουαδόρ, που πέρυσι έπαιξε μόνο σε ένα ματς με τη φανέλα της Αταλάντα και ένας 19χρονος που μόλις πριν από λίγους μήνες αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό.

3. Το γεγονός ότι ουδείς εκ των Μολίνς, Λουτσιάνο, Άλτμαν μπορούν να ανταποκριθούν στα άκρα. Αντιθέτως, και οι τρεις μπορούν να παίξουν στο 4-4-1-1 είτε ως φορ είτε πίσω από τον παίκτη που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Στη λίστα των Πράσινων βρίσκονται παίκτες και από τη Λατινική Αμερική και από την Ευρώπη για τις πτέρυγές τους. Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να διαμορφωθεί η short list 3-4 περιπτώσεων των υποψήφιων εξτρέμ και να εντατικοποιηθούν με "σπριντ" οι επαφές, ώστε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει και δεύτερο ακραίο. Για τη θέση του Μάρκους Μπεργκ, για την οποία ήδη έχουν απορριφθεί αρκετοί παίκτες (είτε λόγω κόστους, είτε επειδή δεν ταιριάζουν σ' αυτό που θέλει ο Ουζουνίδης) επίσης υπάρχουν υποψηφιότητες από Λατινική Αμερική και Ευρώπη, αλλά με τα τωρινά δεδομένα ... πάμε για Αύγουστο.

Ίσως να έχουν πέσει κάπως οι τιμές ως τότε και σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός πλέον δεν βιάζεται. Παραμένει στη λίστα ο Σέρβος Στόιλκοβιτς της Μπράγκα, αλλά οι Πράσινοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ενοίκιο ύψους 400.000 – 500.000 ευρώ στην πορτογαλική ομάδα που επιμένει ως τώρα, ενώ ο Κροάτης Ντούγιε Τσοπ της Κάλιαρι δεν είναι αυτό ακριβώς που ζητά ο Ουζουνίδης για τη θέση του σέντερ φορ και μοιάζει πανάκριβος (600.000 ευρώ το κασέ του και ενοίκιο ύψους 500.000 ευρώ με υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύψους 2,5-3 εκατ. Ευρώ).

Για τις εναλλακτικές λύσεις στα δύο άκρα της άμυνας αναζητούνται παίκτες με μικρό κόστος, οι οποίοι παράλληλα θα γνωρίζουν ότι τις περισσότερες φορές θα κάθονται στον πάγκο: δύσκολη επιλογή, ας μην αποκλείσουμε κινήσεις από την εγχώρια αγορά. Από την αγορά, δηλαδή, από την οποία μπορεί να γίνει η επόμενη κίνηση του Τριφυλλιού με την απόκτηση του Σωκράτη Διούδη, αν συμφωνηθεί το "διαζύγιο" με τον Λουκ Στιλ. Δύσκολο κι αυτό: πρέπει πρωτίστως να βρει ομάδα ο Άγγλος κίπερ, ο οποίος έχει αναφερθεί πως συζητά με την Ρέντινγκ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ