ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτα η άδεια, μετά τεχνικός διευθυντής και προπονητής στον Παναθηναϊκό

Πρώτα η άδεια, μετά τεχνικός διευθυντής και προπονητής στον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος αφού πρώτα το... πήρε πάνω του, σχεδιάζει και τις επόμενες κινήσεις του, αν ασφαλώς ο Παναθηναϊκός παραμείνει στη Super League.

H προοπτική του "Athens Alive" πρότζεκτ είναι... ολοζώντανη, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος συνεχίζει να λειτουργεί (τους τελευταίους δύο μήνες) σαν να μην... υπάρχει η κοινοπραξία με ηγέτη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και προετοιμάζεται με βάση το σενάριο να είναι και πάλι ο ίδιος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στην εκκίνηση της επόμενης σεζόν.

Μετά την εκκωφαντική ήττα του Παναθηναϊκού (παρά τη στήριξη από ΑΕΚ και Ολυμπιακό!) στην προηγούμενη ψηφοφορία της Σούπερ Λίγκας για την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού στις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια, μετά και από το μπάχαλο στις συζητήσεις για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο Αλαφούζος ανέλαβε ακόμη μεγαλύτερη δράση.

Είχε "επανεμφανιστεί" ουσιαστικά στα παναθηναϊκά πράγματα από τον Ιανουάριο, όταν αποφάσισε τα διαζύγια με Αγησίλαο Τουμαζάτο, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και Αθηνά Μπαλωμένου. Τώρα, μετά από δυο σερί "ναυάγια" που χρεώνονται στους χειρισμούς του Χρήστου Παναγόπουλου, που είχε επανενεργοποιηθεί από τον Δεκέμβριο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θυμίζει... Αλαφούζο από τα παλιά.

Δίνει εντολές για τις πληρωμές, κάνει τρίωρες και τετράωρες συσκέψεις με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ, ενισχύει το αποψιλωμένο νομικό τμήμα της, συζητά με τους υπόλοιπους τηλεοπτικά "άστεγους", ασχολείται και πάλι ουσιαστικά και αληθινά με τον Παναθηναϊκό.

Τον έβαλε - ίσως αναγκαστικά πια λόγω του τεράστιου κινδύνου για υποβιβασμό - ξανά στην καθημερινότητά του. Και σχεδιάζει το μέλλον βάσει του... χειρότερου (και για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό) ενδεχόμενου, εκτός βεβαίως από εκείνο του υποβιβασμού: να τον βρει η εκκίνηση της επόμενης σεζόν με την ΠΑΕ στα χέρια. Με απαγόρευση μεταγραφών, λιγότερους παίκτες, τρομερή πίεση, δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς "αν" και "πώς"...

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αν "περάσει" από τη Λίγκα και εν συνεχεία ψηφιστεί από την ΕΠΟ η αλλαγή στον κανονισμό για τον υποβιβασμό, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα έχει...παραμείνει στη Super League, θα "τρέξει" για τον επόμενο τεχνικό διευθυντή και θα αρχίσει την έρευνα αγοράς για τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Διότι όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια πρόταση προς τον κόουτς από τους διοικούντες έως τώρα, αλλά άπαντες πια γνωρίζουν ότι με το υπάρχον διοικητικό καθεστώς ο Ουζουνίδης θα ψάξει για νέα κίνητρα, καινούριες εμπειρίες και προπονητικές περιπέτειες, σε άλλο σύλλογο: πιθανότατα στο εξωτερικό.

Όσο για το ρόστερ της επόμενης σεζόν; Πολλοί οι "φευγάτοι" αλλά ας κάνουμε υπομονή. Για όλα. Και για το "Athens Alive" πρότζεκτ και για πιθανούς άλλους υποψήφιους αγοραστές...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ