ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προβληματισμός για εικόνα και Κουλιμπαλί, ήττα 2-0 από τον Απόλλωνα

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την απόδοση του στο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης όπου γνώρισε την ήττα με 2-0 ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης προβληματίζεται με τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί ενόψει Αθλέτικ.

Μόνο ως θετικό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί το φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ενόψει των αγώνων με την Αθλέτικ. Το τριφύλλι ηττήθηκε με 2-0 και προβλημάτισε με την εικόνα του ενώ παράλληλα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που περίμενε όπως είπε αυτή την εικόνα, προβληματίστηκε από τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί ενόψει των αγώνων με τους Βάσκους.

Ο 49χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι τα πόδια των παικτών του ήταν βαριά καθώς αυτή την εβδομάδα ανέβασε ρυθμούς προκειμένου από εδώ και στο εξής να πέσουν οι ρυθμοί ενόψει του αγώνα με την Αθλέτικ. Η εικόνα όμως του τριφυλλιού δεν ήταν καθόλου καλή καθώς οι πράσινοι ναι μεν μπορεί να είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτασε στο 76-24, αλλά δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ιδίως μετά το 30'.

Στο σημείο δηλαδή που αποχώρησε ο Κουλιμπαλί και πέρασε στη θέση του ο Κολοβέτσιος. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος, με την έναρξη του που αντικαταστάθηκε και ο Χουλτ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου ανάπτυξη από τα άκρα. Έτσι και από τη στιγμή που ούτε από τη μεσαία γραμμή μπορούσε να βγει μπροστά ήταν λογικό να μη μπορεί να απειλήσει.

Από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας ήταν αρκετά συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ότι αν δέσουν τα 17 νέα πρόσωπα που έχει στη διάθεση του ο Άκης Μάντζιος θα παρουσιάσει ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό υπήρχαν στιγμές που έβγαλε ωραίες φάσεις ενώ πέτυχε και δυο πανέμορφα γκολ μέσα σε τρία λεπτά.

Έπαιξε μόνο για μισή ώρα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει κάποιες δοκιμές στο αρχικό σχήμα και έχοντας αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα των αγώνων με την Γκαμπάλα. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Έτσι κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με τους Κουλιμπαλί και Χουλτ να είναι τα δυο μπακ της αμυντικής τετράδας ενώ στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Κουτρουμπής, Ευαγγέλου. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Κουρμπέλης έχοντας δίπλα του τον Ρέις και στα δυο άκρα έπαιξαν αριστερά ο Καμπέσας και στα δεξιά ο Λουντ. Ο Λουτσιάνο ήταν μπροστά τους και στη κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με αρκετά νέα πρόσωπα, άλλωστε η ομάδα της Ριζούπολης, έχει κάνει 17 μεταγραφές. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε τους Τσόβιτς, Ντάσιο, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Βαλλιάνο, Κονέ, Σιατραβάνη, Καλλέργη, Μαασί, Ανιέτε και Καστιγιέχος.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο ματς και μόλις στο 2' είχαν μια καλή στιγμή να ανοίξουν το σκορ. Ο Κουλιμπαλί βγήκε όμορφα από τα δεξιά έκανε και τη σέντρα με τον Μολίνς να παίρνει τη κεφαλιά και τον Τσόβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Το "τριφύλλι" συνέχισε να έχει την υπεροχή, να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το 18' όταν ο Ρέις έκανε το σουτ το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσόβιτς.

Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε όμορφα και στο 21' με ένα πανέμορφο τρίγωνο με τον Λουντ να δίνει τη τελική πάσα προς τον Καμπέσας που μπήκε στη περιοχή και ο Ντάσιος με ένα υπέροχο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ τη τελευταία στιγμή. Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι απείλησαν και πάλι με νέο σουτ του Ρέις το οποίο έδιωξε πανέμορφα ο Τσόβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο μισάωρο και με τους πράσινους από την άλλη στο τελευταίο 15' να μην βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά έχοντας δει τους παίκτες του Μάντζιου να πηγαίνουν με χίλια και ενώ είχε αποχωρήσει ήδη τραυματίας ο Κουλιμπαλί από τη αναμέτρηση.

Μάλιστα με τον Παναθηναϊκό να παίζει με δέκα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του Απόλλωνα από τη πλευρά που έλειπε ο άσος από το Μάλι. Μετά από ωραίο ένα-δυο των φιλοξενούμενων υπήρξε η κάθετη προς τον Σιατραβάνη ο οποίος μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος όταν ο Μαασί έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη περιοχή, σούταρε με τον Βλαχοδήμο αρχικά να διώχνει και εν συνεχεία να μπλοκάρει προ του Καστιγιέχος.

Χάλασαν τον ρυθμό οι πολλές αλλαγές

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να παίζει με τέσσερα στόπερ στην άμυνα καθώς ο Ουζουνίδης επέλεξε να βγάλει από την αναμέτρηση και τον Χουλτ όπως επίσης και τους Κουρμπέλη, Ευαγγέλου, Μολίνς και Καμπέσας και να βάλει τους Μολέντο, Δώνη, Ζέκα, Χατζηγιοβάνη και Πίσπα στη θέση τους.

Άρα οι πράσινοι είχαν κάτω από τα γκολπόστ τον Βλαχοδήμο, στα δεξιά έπαιξε ο Ρέις και αριστερά πέρασε ο Κολοβέτσιος με τους Κουτρουμπή, Μολέντο να είναι το αμυντικό δίδυμο. Ο Ζέκα έπαιξε ως αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα του τον Δώνη με τον Χατζηγιοβάνη να παίζει δεξιά και τον Λουντ αριστερά ενώ οι Λουτσιάνο και Πίσπας έπαιξαν στις δυο θέσεις της επίθεσης.

Αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα έκανε και ο Άκης Μάντζιος θέλοντας να δει και αυτός τους περισσότερους παίκτες που είχε στην διάθεση του. Μάλιστα οι αλλαγές συνεχίστηκαν και στη διάρκεια του δευτέρου 45λεπτου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 70' να γίνει μόνο ένα σουτ, το οποίο πέρασε αρκετά έξω από τον Λουτσιάνο.

Δυο γκολ σε τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι

Οι δυο προπονητές συνέχισαν να κάνουν αλλαγές μέχρι και το 76' και στο τελευταίο τέταρτο είχαμε και πάλι παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να αναπτυχθεί, ούτε από τα πλάγια χωρίς τους Χουλτ, Κουλιμπαλί, ούτε από τον άξονα.

Από την άλλη ο Απόλλωνας έδειξε να πιστεύει περισσότερο και έφτασε στο 1-0 στη πρώτη του επίθεση στο δεύτερο μέρος όταν στο 86' ο Άλτμαν έχασε τη μπάλα από τον Βαφέα ο οποίος πήρε μέτρα και μοίρασε σωστά στον Αλμπάνη που με πλασέ νίκησε τον Κότσαρη.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έβαλαν και δεύτερο γκολ, ένα πανέμορφο τέρμα, με εκτέλεση φάουλ από τον Ελμπάζ. Ο Ισραηλινός πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κότσαρη για το 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (60' Κότσαρης), Κουλιμπαλί (34' Κολοβέτσιος), Κουτρουμπής (76' Μπουζούκης), Ευαγγέλου (46' Μολέντο), Χουλτ (46' Δώνης), Κουρμπέλης (46' Ζέκα), Ρέις, Λουντ (57' Άλτμαν), Καμπέσας (46' Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (72' Εμμανουηλίδης), Μολίνς (46' Πίσπας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος (46' Κοντοές, 55' λ. τρ Κύργιας), Μπαρτολίνι (76' Βαφέας), Παπάζογλου, Βαλλιάνος (46' Κούρος), Κονέ (46' Μπαρμπιάζ), Σιατραβάνης (66' Μάατσεν), Καλλέργης (64' Χουάρες), Μαάσι (46' Αλμπάνης), Ανιέτε (46' Αλμπάζ), Καστιγιέχος (59' Μενδρινός).


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ