ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Στραματσόνι από τον Παναθηναϊκό

AFLO Stramaccioni
AFLO Stramaccioni INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα συναντηθεί με στέλεχος του Παναθηναϊκού για να συζητήσουν τις προοπτικές να συνεργαστούν. Αυξάνει το μπάτζετ για προπονητή η διοίκηση, στη λίστα και ένας Ίβηρας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού, μετά την αναθεώρηση των προτεραιοτήτων τους για την αντικατάσταση του Γιάννη Αναστασίου. Ο Ιταλός προπονητής συγκεντρώνει το ίδιο προφίλ χαρακτηριστικών με τον Βέλικο Παούνοβιτς, αλλά επιπροσθέτως έχει παραστάσεις ως προπονητής από τη Serie A, έχοντας κοουτσάρει την Ίντερ και την Ουντινέζε.

Ως "πακέτο", ο Στραματσόνι υπερέχει κατά πολύ του Παούνοβιτς, αλλά αυτό μεταφράζεται και στην ανάλογη οικονομική επιβάρυνση. Διότι σε κάθε περίπτωση, ο 38χρονος Ιταλός αμείβεται με περισσότερα χρήματα από τον 38χρονο Σέρβο και για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση, σημαίνει ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει να αυξήσει σημαντικά το μπάτζετ που προορίζει για την πρόσληψη του προπονητικού επιτελείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις επόμενες ώρες ο Στραματσόνι θα συναντηθεί με στέλεχος του Παναθηναϊκού και θα συζητήσουν για την προοπτική να συνεργαστούν. Ο Ιταλός είναι ελεύθερος, επιθυμεί να εργαστεί σε μία ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά έχει τις ανάλογες απαιτήσεις. Οπότε, στο ραντεβού θα διερευνηθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Στραματσόνι έχει εργαστεί στην ομάδα Νέων της Ίντερ, έχοντας εμπειρία από την ανάδειξη νεαρών παικτών, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη ομάδα (από τις 28 Μαρτίου του 2012 έως τις 24 Μαΐου του 2013), βιώνοντας την πίεση του πρωταθλητισμού σε ένα club τοπ επιπέδου. Κατόπιν, κοουτσάρισε ανεπιτυχώς την Ουντινέζε για μία σεζόν, από την οποία απολύθηκε στις 5 Ιουνίου του 2015. Τελευταία φορά που ακούστηκε το όνομα του ήταν στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, όταν διεκδίκησε την τεχνική ηγεσία της Μπολόνια, χάνοντας τη θέση από τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Ο 38χρονος Ιταλός είναι γνώριμος στην ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη, αφού τον Ιούνιο είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Τελικά, αντί του Στραματσόνι προτιμήθηκε ο Μάρκο Σίλβα.

Την ίδια στιγμή, στη λίστα υπάρχει το όνομα ενός Ίβηρα προπονητή, ο οποίος έχει τις προδιαγραφές που έχει θέσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Με τον εν λόγω, έχουν επικοινωνήσει οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, αλλά προς το παρόν δεν έχουν προχωρήσει περισσότερο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ