ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προσέφυγε στο ΣτΕ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Προσέφυγε στο ΣτΕ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να κυρωθεί η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως αντισυνταγματική ζητώντας να μπορεί να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου μόνο όταν είναι ετοιμοπαράδοτες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Ένα ακόμα επεισόδιο είχαμε στο κομμάτι της διπλής ανάπλασης.

Στο Τριφύλλι έχουν εγκαταλείψει το θέμα της Δ.Α. σε Λεωφόρο και Βοτανικό ωστόσο φροντίζουν όλες τις λεπτομέρειες που εκκρεμούν. Έτσι, ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με αυτήν το γήπεδο της Λεωφόρου είχε απαγκιστρωθεί από την ολοκλήρωση όλου του έργου στο Βοτανικό και μάλιστα το γκρέμισμα του προηγείτο από την παράδοση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δραστηριοποιούνται όλα τα Ερασιτεχνικά τμήματα του Τριφυλλιού κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα είχε αδρανοποιηθεί σε ενδεχόμενη κατεδάφιση του γηπέδου.

Έτσι, οι πράσινοι πατώντας στο άρθρο 12 του Συντάγματος ζητούν να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Από τον Παναθηναϊκό ζητάνε να παραδοθούν τόσο οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη όσο και το ποδοσφαιρικό γήπεδο και μετά να μπορεί να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου.

Αυτό άλλωστε προβλέπει άρθρο 16 του συντάγματος σχετικά με την υποχρεωτική προστασία του αθλητισμού από το κράτος.

Νέα νομοθετική ρύθμιση για Λεωφόρο

Εάν η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική για τους πράσινους τότε απαγκιστρώνονται από το χρονικό ορίζοντα της πενταετίας.

Άλλωστε, καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν δείχνει διάθεση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της Διπλής Ανάπλασης, ενώ δεν υπάρχουν και τα απαιτούμενα κεφάλαια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να προχωρήσουν και οι όποιες εργασίες έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Τριφυλλιού για το γήπεδο της Λεωφόρου.

Για να γίνουν είτε έργα διαμόρφωσης του γηπέδου είτε και ανακατασκευή θα πρέπει να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ