ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προσανατολίζεται στην "ελληνική τακτική"

Προσανατολίζεται στην "ελληνική τακτική"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι προσμετρά τα θετικά στοιχεία από τη χρησιμοποίηση ενός επιπλέον παίκτη στην επίθεση, σε σύγκριση με τη διατήρηση της τριάδας των στόπερ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι διατήρησε το 3-5-2 εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ήττα από τον Άγιαξ, παρά τις προβλέψεις όλων ότι θα επαναφέρει το 4-2-3-1, που έχει δουλέψει για τη Superleague.

Η επιλογή του δεν κρίθηκε επί της ουσίας, αφού η αποβολή του γκολκίπερ Πασχαλάκη στο 22' διαφοροποίησε τα δεδομένα του παιχνιδιού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και ο Ιταλός προσαρμόστηκε άμεσα, με την αντικατάσταση του Ιβανόφ με το Βιγιαφάνιες.

Πλέον, το ερωτηματικό αφορά τις προθέσεις του Στραματσόνι για το σαββατιάτικο ματς του Αγρινίου. Θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό εναντίον του Παναιτωλικού με την "ευρωπαϊκή συνταγή" ή θα εμπιστευτεί την ελληνική έκδοση της τακτικής του.

Ακόμα μεσολαβούν τρεις προπονήσεις μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου και με τον 39χρονο κόουτς δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Ωστόσο, ο ίδιος στη σύσκεψη που είχε με τους συνεργάτες του την επόμενη του παιχνιδιού, φαίνεται πως προσανατολίζεται στο 4-2-3-1.

Η αγαστή συνεργασία που είχαν ο Μπεργκ με τον Λέτο, σε συνδυασμό με την απόδοση του Βιγιαφάνιες και τους σταθερούς Λουντ και Γουακάσο, ωθούν τον Ιταλό στη χρησιμοποίηση περισσότερων μεσοεπιθετικών. Μία στρατηγική που περιορίζει η τριάδα στην άμυνα...

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ